ker ste mojstri za vse me zanima sledeče: ker dobimo v nedeljo popoldne na obisk bodočo "taščo in tasta" hčerke vas prosim za mnenje ali naj pripravim popoldanski prigrizek (v mislih imam kakšen narezek in priloge) ali naj se malo bilj potrudim s toplimi jedmi. Že zdaj sem namreč malo nervozna saj veste kako je to. Prosim pomoč oz.nasvet lep sončen dan želim vsem.
Na pomooč
10. okt 2005 12:27
Če pridejo popoldne, bo po moje kak prigrizek kar dovolj. Poskusi prej izvedeti, če je morda kaj, česar ne jedo oziroma ali imajo kaj posebej radi, tako se lahko izogneš kakšnemu neprijetnemu presenečenju. Verjetno pa s klasičnim narezkom, kakšnim skutnim namazom in zelenjavo kot prilogo ne moreš zgrešiti. Predvsem pa nič strahu - sproščeno vzdušje in prisrčnost naj bosta v ospredju. Če hočeš, ti lahko pošljem recept za eno super zadevo (pripraviš jolahko že dan prej), takole za dober vtis,ko gre za hladne jedi? Mamamia mamamia
10. okt 2005 12:37
Mamamia, za tole zadevo se pa tudi jaz priporočam. urssula
10. okt 2005 12:48
Ja jz se tudi priporočam. ANJA
10. okt 2005 13:03
Kaj pa se bo zgodilo, če bodo malo zamudili in bodo prišli že kar zvečer, ali pa če bodo doooolgo sedeli? Mislim, da moraš biti pripravljena na obe varianti: nekaj toplega, kar stoji in hladen narezek. S kakšno telečjo kračo v pečici skupaj z malo krompiraj in malo zelja ne moreš zgrešiti niti pri bodoči hčerkini tašči niti pri vegetarijancih..... Bom še malo pomislila Zdenka
10. okt 2005 13:12
hvala za namige,mamamia se priporočam za tvojo super zadevo. Kar se pa toče vzdušja bo verjetno na zečtku malo "bolj zapeto" potem pa upam da se bo spremenilo v sproščeno. pozdravček skalarica
10. okt 2005 13:16
Prvo - brez panike... Če ste se zmenili popoldan, to pomeni prigrizek, nekaj sladkega, pijačka in kavica. Vse pripraviš že prej, tako da se posvetiš gostom, ne pa, da se "smukaš" po kuhinji... Če pa vabiš na kosilo oziroma na večerjo, potem je pa druga stvar. Njim tudi ni lahko, naj ti je v tolažbo. Jaz imam zeta in snaho..., tako da mi je to "prebijanje ledu" znana stvar. Sploh ni hudo. Pozdravček!
10. okt 2005 13:36
Moji starši so z moževimi hitro prebili led, smo se ga kar vsi skupaj nalili... Se pridružujem Dragički - popoldan je za prigrizek. Če pa ostanejo malo dlje, pa morda res ne bi bilo napak imeti kaj v zlati rezervi, pripravljeno na pekaču, da se hitro da v pečico, če se izkaže, da ste se "poštekali" in se bo druženje zavleklo. dekleta, danes poskeniram doma tisto reč in pošljem s slikico. Če pa ne bo šlo na forum poslat slikice, pa pošljem recept. In če najdem še posnetek mojega izdelka, ne samo tistega iz revije, pošljem še tega, boste lahko primerjale. Mamamia mamamia
10. okt 2005 13:43
Moji starši so z moževimi hitro prebili led, smo se ga kar vsi skupaj nalili... Se pridružujem Dragički - popoldan je za prigrizek. Če pa ostanejo malo dlje, pa morda res ne bi bilo napak imeti kaj v zlati rezervi, pripravljeno na pekaču, da se hitro da v pečico, če se izkaže, da ste se "poštekali" in se bo druženje zavleklo. dekleta, danes poskeniram doma tisto reč in pošljem s slikico. Če pa ne bo šlo na forum poslat slikice, pa pošljem recept. In če najdem še posnetek mojega izdelka, ne samo tistega iz revije, pošljem še tega, boste lahko primerjale. Mamamia mamamia
10. okt 2005 14:15
Drage moje, upam da se ga bodo malo ulil, vsj mož vem da si bo že dopolne dajal pogum s kakšnimi borovničakami ali pa bo povedal, "da ga boli želodec"...in se bo cajtal. Po besedah tamladga je oče zelo zgovoren, mati pa je bolj med tihimi, Upam da bo šlo čao skalarica
10. okt 2005 15:27
Kot hči......lahko iz svojih izkušenj povem, da je težak samo začetek.....no potem se pa že najdejo skupne teme. Naj ti bo v uteho, da bo vsem malček neprijetno.....toda le na začetku. Tudi jaz sem mnenja da najprej ponudi kakšen aperativček in dober narezek.....in če ostanejo dalj pa imej v hladilniku nekaj pripravljenega.....tudi hladne solate so super s kakšnimi pečenimi zrezki - hitreje so pripravljeni kot krača. Želim ti lep dan in nasmeh na licu......to vsakoga razoroži cukrčekKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Zvezdice alla Alfredo
Pure svedri s paradižnikom in baziliko