Na pomooč

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

10. okt 2005 16:02

Slike ne morem poslat na forum (ali pa ne znam -nekomu jo jezadnjič uspelo pri temi o mangu, kako se mi niti ne sanja...). Če hočete sliko, mi prosim ošljite e-mail naslov na zasebno pošto, pa pošljem še fotkico. Je že skenirana. recept pa bo kmalu na vaših mailih. Mamamia mamamia

mamamia  

10. okt 2005 16:07

To je recept za zloženec iz skute s zelišči, prekajenega lososa in črnega kruha. Potrebuješ (za pekaž, dolg 30 cm in visok okoli 10 cm - tisti za oglata ozka peciva) dva zavitka dimljenega lososa, narezanega na rezine kozarček lososovih koščkov v olju dva zavitka polnozrnatega kruha, narezanega na kvadrate (mislim, da je neki finski ali kako se mu že reče) 800 g kg skute (jaz uporabljam mercatorjevo, ker je že kot da bi bila pasirana) zvrhana žlica zelišč (peteršilj, drobnjak, bazilika, koprc - po želji) manjši por, čisto drobno sesejljan šest rezin dimljenega sira kaviar in grozdne jagode za okras V polovico skute zamešaj zelišča in por, v drugo pa lososa v koščkih. Model rahlo namastiš in ga celega obložiš z prozorno kuhinjsko folijo. Na dno razporediš rezine dimljenega lososa, da se lepo prekrivajo. Na to položiš rezine kruha, te premažeš s tretjino skute z zelišči, položiš na to mašo rezine dimljenega sira, to premažeš s tretjino skute s koščki lososa, pa znova kruh, rezine lososoa, zeliščno skuto, dimljen sir, skuto s lososovo kremo in zopet kruh. Vrstni red zlaganja niti ni tako pomemben, odvisno koliko imaš katerih sestavin, pomemno je le, da daš na dno pekača lososa, na vrh pa kruh. Vse skupaj naj bo čez noč v hladilniku. Preden postrežeš, zvrni maso na krožnik in okrasi z grozdnimi jagodami - zelenimi- in kaviarjem (črnim). Mamamia mamamia

skalarica  

član od: 3.2.2004

sporočila: 26

11. okt 2005 10:29

Mamamia, najlepša hvala. V soboto bom delala tvojo prilogo, drži pesti, da bo uspelo. Me pa zanima ali sti "profi" kuharica. Če sikje blizu mene, bi se ti priporočila, da me vzameš v šolo kuhanja. čavči skalarica

mamamia  

11. okt 2005 10:53

Skalarica, jaz sem daleč od profi kuharice, je pa res, da me vse, kar je v zvezi s kulinariko, neizmerno zanima in uživamv kuhanju, pripravljanju hrane za večje družbe, eksperimentiranju za štedilnikom in kar je še zadev povezanih s kuh(l)o. Pa še doma so hvaležni odjemalci (ki so kdaj kakšno jed tudi "raztrgali", če je bilo treba), enako pa je z druščinami, s katerimi se srečujemo ali pri nas doma ali kje drugje. Pridi enkrat k meni, bova kakšno rekli (jaz sem iz MB, pati?), Mamamia mamamia

skalarica  

član od: 3.2.2004

sporočila: 26

11. okt 2005 11:11

Mamamia, tudi jaz sem včasih uživala v kuhinji,ko nas je bilo več. Sedaj pa sva z možem skoraj vedno sama /razen prijateljev in prijateljic, ki pa jih ekspirementiranje v kuhinji ne zanima). Tudi ko so bile velike fešte sem vse pripravljala sama in večinoma kar uspela s pripravljeno hrano. Mož najraje je jedi "na žlico" in sem tako počasi prišla iz forme. Toda časi se obračajo in zgleda, da nas bo vsaj nekaj časa več (dokler hči ne bo odšla od doma). V soboto sem bila Štajerskem in sicer na kolesarkem maratonu v Hočah, drugače sem pa iz Grosuplja. Skalarica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti