12. maj 2007 21:14
Rižota s šparglji, paradižnikova solata z rukolo. (za vse ostalo nimam časa...) lidka
12. maj 2007 21:14
Rižota s šparglji, paradižnikova solata z rukolo. (za vse ostalo nimam časa...) lidka
12. maj 2007 21:16
Jedla sem zunaj in sicer kanelone s špinačo in gobami, zraven zelenjavo z žara. Bilo je dobro in bom sigurno porabila idejo tudi za doma, le da jih bom prelila še s kakšno omakco (na primer sirovo). Pesnica
12. maj 2007 21:43
za kosilo: zelenjavna juha, marelični in slivovi cmoki pri fantovi mami, za čez pa moj skromni prispevek: saherica (prvič naredila, no, meni ni skorja odstopila) zdajle se pa peče hobotnica po dalmatinsko (v pečici, s krompirjem, rožmarinom (sveži, mami prinesla iz morja), na olivnem in sončničnem olju in eni rdeči čebuli, kasneje zaliješ še z vinom in potreseš s česnom). Veri
12. maj 2007 21:51
Jutri bojo moli (ribe), fant prinesel (ja, vsi me zalagajo s hrano, hehe:), kaj bo zraven in kako bojo narejeni, pa še ne vem - pobiram predloge, če se kdo kaj fajnega spomni:) Veri
13. maj 2007 19:50
Včeraj smo šli praznovat, tako da smo bili danes bolj "na izi": kozice z rožmarinom in belim vinom, pečen mlad krompirček, korenčkova solata in pomaka iz kisle smetane. Ob kavici pa piškotki iz ovsenih kosmičev z medom. juicy
14. maj 2007 20:32
Za jutri se bo skuhala enolončnica iz ješprenja in zelenjave, zraven pa cmoki s suhimi slivami. Pesnica
15. maj 2007 13:49
Špargljeva rižota in ker mož zraven riža je kruh, bodo še ovsene bombice. Tudi skleda zelene solate s fižolom ne bo manjkala, za pocrkljat pa melona z rumom. (Po meloni grem pa na angleščino, da mi bo lažje in bolj gladko šlo). lp Vesna
18. maj 2007 18:20
tanki rezanci s popečeno zelenjavo z orientalskimi začimbami in kokosovim mlekom, jagode
18. maj 2007 22:28
Včeraj je bil kuskus, poleg pa gratinirana zelenjava s sirom ( čebula, paprika in bučke ) in solata. Danes je bila gobova juha, zakuhana s kuskusom, ki je ostal od včeraj, zelenjavna omleta, kruh in solata z rukolo z domačega vrtička. Sledila je še sladica Sneguljčica, ki si jo je izvolila hčerka namesto torte za praznovanje rojstnega dneva. Pesnica
19. maj 2007 22:40
sreda: palačinke z nutelo ali nečim podobnim - čok. namazom skratka četrtek: testenine in vegi vok : rumena, zelena in rdeča paprika, bučke, stročji fižol, cvetača, korenje, mlada čebulica,... pa začimbice, seveda:), potem sva čez naribala še sir, so manjkale kalorije, hehe:) petek: popolnoma zimprovizirani polnjeni lignji (slovenski:), polnjeni z nadevom iz: prepražene čebule, česna, popečenih pinjol in fete in toliko začimbami iz okenske police, da je bilo vse že malo zeleno;), pečeni v pečici, skup z mladim krompirjem, bučkami in papriko, vse je bilo marinirano v začimbah in olivnem olju. Zraven pa koleraba v smetanovi omakci ala Veri (recept v bazi) in ogromna skleda solate (zelena solata, 3 paradižniki, 2 kumari, 1 korenček, jogurtov preliv iz 1 ego jogurta in pol limone ter ogromnega šopka navadne in rubinaste bazilike - obe sveže poštucani iz okenske police:) in petršilja (isti izvor;) danes: seveda nisva mogla pojest čisto vsega včeraj, tako da je malo ostalo za danešnjo večerjo, no, zgodaj popoldne pa sva jedla vaflje s svežim sadjem, javorjevim sirupom in marmeladami . jutri pride predvidoma moj oče ali pa vsaj bratec in bo mesno. VeriKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Klasična pizza
Pad Thai