7. maj 2007 9:22
Hrana dol je v redu, če primerjam, kako je bilo 6 let nazaj... Bljak...
Zdaj dobiš čipse v majhnih pakiranjih!!!! In še veliko takih stvari... Pa se mi je zdelo MANJ debelih ljudi, kot 6 let nazaj. Zdaj vsi tečejo, laufajo, se ukvarjajo s prehrano, česar prej nisem zasledila v tolikšni meri. Saj veste, kaj naredi en film kot je bil oni o McDolnaldsih v Ameriki. Pa še izobražujejo jih o zdravi prehrani. Povsod zaslediš to!!!
In tam so znane zajtrkovalnice, kejr lahko naročiš recimo banana split z musliji in jogutrom. (kar zdravo, a?) Tko da ni vse tak bav bav... Ali kaj sadnega, smoothije... Pa kjerkoli sva naročila, sao se vsi zgražali, da bova lačna. Ker sva naročila small porcije. Pa so še vedno tok velike, kot pri nas največje. (pač ne morem spit 2 l pijače čez obrok... ne gre...). Poleg tega velikokrat dobiš eno porcijo, drugo za 1/2 cene. Kave sploh ne pijeva. Blazno dobri so 100% sokovi in 100% smoothiji, imaš na embalaži točno napisano, da je not 1 banana, 2 jabolki, 6 borovnic, 2 robidnici... Pa te organske trgovine; Whole foods. Meni so bile fascinantne.
Mislim, midva sva hodila ven jest, ko sva bila lačna. In se ne nažirat. In gleda na to, da sva veliko migala, hodila... se mi zdi da sem celo kako kilco dol dala. Moj mož pa sploh... Res je, da sem šla v kak fast food, ker mi je pač zanimivo, kaj se tam je. (Pri nas ne grem nikoli). In teh 14 dni me ne bo ugonobilo. Poleg tega sem še kuhala doma in pekla kruh... Pa hodila sva h kolegom in sorodnikom na obisk, kjer smo tudi jedli... In potem večinoma ješ zunaj...
Moja kolegica ne kuha nič. Pa ne jesta slabo, junk in to. Ampak je v trgovinah mogoče dobti vse kar ti pade na pamet. Zakaj bi potem zgubljal čas in to pripravljal doma? Saj sta bila vesela, da sem jaz kuhala, jasno... Ona strogo ločuje beljakovine z zelenjavo in maščobo in ogljikove hidrate z zelenjavo. Sadje je posebej. In to vse lahko kupiš... Ona je pač to vse odnesla v službo za cel teden... Midva sva se pa potepala in tudi jedla vmes. In ko greš na dopust, pač ne gledaš na to, kok boš prišparal, da boš jedel samo kruha ali ne vem kaj, no... Pač, po navdihu. Enkrat SubWay, drugič pizza, spet drugič kak blizzard, sladoled... Možnost imaš v ZDA nešteto... In tudi okusno.
In tokrat mi je bilo všeč. Vse. Ona ima zdaj lepo hišo, pospravljeno! (6 let nazaj smo bili kot v smetnjaku, da ne govorim o avtu...). V hladilniku so zdravi prigrizki.
Hrana je sicer malenkost dražja kot pri nas, je pa vse urejeno. Solata spucana v vrečkah, začimbe spucane. Ni tko kot pri nas, ko kupiš solato in jo vržeš pol proč, ko jo čistiš...
Da ne govorim o shoppingu. Kaj vse imajo, pa za kakšno ceno. Jaz grem čez 2 ali vsaj leto kasneje spet dol... (pa tudi če bi jedla junk food 14 dni, bi potrpela...) Pa močno upam, da drugo leto pridejo spet sem na obisk...
lidka