10. okt 2011 0:42
Vprašanje za tiste, ki uporabljate sojino smetano: a ste poskusili kdaj sojino smetano zamenjati z riževo in kako se je obneslo? Moj nečak je namreč alergik in ne sme jesti soje. Sojina smetana je v številnih veganskih receptih, riževe pa nisem zasledila, zato vprašam, preden se spet zapodim v kuhinjo in preizkušam.
Petek: enolončnica iz stročnic (mešanica za dolinsko mineštro, korenček, zelena, por, paradižnik, ostanek bučke, krompir), za posladek sadna solata
sobota: domača zelenjavna pizza brez sira - paradižnik, bučke, melancani, paprika, gobice, malo koruze, olive ; sem se med 90-dnevno ločevalno dieto tako navadila jest take pizze, da jih jem še zdaj. Mi veliko bolj pašejo in ne pustijo težkega občutka v želodcu. Aja, moja pizza ni bila čisto veganska, ker je bil kvas vzhajan v mleku , ampak če jo narediš z instant kvasom ali brez mleka, potem je veganska.
nedelja: mineštra moje tašče (odlična, v njej je bila vsa mogoča zelenjava z domačega vrta, grem stavit, da še sama ne ve več, kaj vse je zmetala noter ), pečene bučke in jajčevci, stročji fižol v solati
motovilčica