Potni list

neznan uporabnik

26. sep 2005 16:28

Moram opomnit da me zelo moti pripomba ki jo je "riba-ribica" napisala "Ali bodo Američani tudi od hurikanov zahtevali potne liste z biometričnimi podatki?" na katero se je oglasil tudi "tjas." Cisto nepotrebno da se norcujete iz taksne naravne nesrece, to sploh ni smesno. Se posebej ne ce bi ta vikend sedeli doma brez elektrike in stiskali pesti da ti sunki vetra ne odpihnejo strehe ali poderejo 100+ let stari hrast na hiso, ko gre Rita mimo tebe, tako kot sem jaz. Pa se ena novica za tiste ki razmisljajo o RyanAir - s koncem meseca oktrobra ne bodo vec leteli v Celovec, premalo potnikov.

galyka  

član od: 13.10.2004

sporočila: 992

26. sep 2005 16:46

Komentarja tjas in ribe-ribice (vsaj po mojem) nista imela namena norčevati se iz naravne nesreče. Gre za to, da američani zaradi lastnih napak, vsiljujejo pogoje celotnemu svetu. Samo zato, ker imajo oni težave s "teroristi" vsiljujejo zdaj biometrične potne liste ostalim, kar bo vsem nam povzročilo samo stroške. Tako kot njihova ogromna poraba nafte (mimogrede pri njih liter stane 155 sit...) med drugim povečuje cene nafte po vsem svetu. Ampak orkanov in tornadov pa navkljub vsemu le ne morejo nadzorovati... Je pa to le tema o potnih listih, svetovno politiko pa lahko odpremo v drugem. lp, Marija

ivonja  

član od: 26.2.2005

sporočila: 523

26. sep 2005 19:40

Elen, Reca in Maychi najlepša hvala za informacije! LP ivonja

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

27. sep 2005 7:10

Sodelavec je šel lani z Easyjetom na Škotsko samo z osebno izkaznico. Nobenih problemov. še replika na Američane in porabo goriv. Bush-man jih je pozval, naj jo omejijo. Od sedaj naprej bo vse drugače:)

Davor  

član od: 23.10.2002

sporočila: 87

27. sep 2005 15:23

Osebna izkaznica je dovolj za potovanja znotraj EU - tudi z letalom. Osebna izkaznica je dovolj tudi za potovanja v Hrvaško - zaradi neposrednega dogovora mes Slovenijo in Hrvaško. Osebna izkaznica je dovolj za potovanje v Švico - zaradi neposrednega dogovora med Slovenijo in Švico.. Osebna izkaznica je dovolj za potovanje v Črno goro v poletni sezoni - zaradi neposrednega dogovora med Slovenijo in Črno goro (no ja, morda tudi saradi enostranskega sklepa črnogorskih oblasti) Ampak pazi zdaj - ne smemo pa mešati teh pravic med posameznimi kategorijami. Tako na primer osebna izkaznica ne zadošča za potovanje neposredno z letalom iz Švedske v Črno goro. Ne obstaja na primer dogovor med Švico in EU; obstajajo samo dogovori med Švico in posameznimi državami iz EU. Zaradi tega lahko pride do neprijetnih zapletov na primer na letalskem potovanju iz Geneve v Ljubljano preko Muenchna. lp Davor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti