Potni list

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

25. sep 2005 17:27

heh heh očitno so v vsej zmedi pozabili od njih zahtevat katerikoli dokument sploh ! tjas

puskar1i  

član od: 22.8.2005

sporočila: 70

26. sep 2005 0:14

Mimika je nekaj omenila, da se da z osebno tudi v Črno Goro. Zdaj pa nisem več sigurna; zdi se mi, da velja osebna do tja samo v času poletne sezone, za naprej pa moraš imeti že potni list. A kdo mogoče točno ve kako je s tem? SONJA

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

26. sep 2005 7:11

mislim, da imaš prav, da se v Črno goro pride z osebno samo v sezoni.

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

26. sep 2005 11:38

Jaz sem šla tri leta nazaj v Francijo z osebno izkaznico, z vlakom. Vedela sem, da ne morem čez Avstrijo in Nemčijo, ker za Nemčijo je takrat veljal edino potni list, zato sem se na konzulatih pozanimala, da lahko pridem z osebno čez Italijo in Švico. No, in jaz se lepo odpravim na pot, nakar me na Švicarsko-francoski meji švicarji niso spustili nikamor več. Nekako sem jih prepričala, da je sigurno dovolj osebna (so preverjali na ambasadah, ker mi seveda niso verjeli, oni so imeli namreč star seznam), a glej ga zlomka, čez tri dni na poti za nazaj, na istem mejnem prehodu, v Ženevi, ista pesem, spet nikamor. Kakor najhujši zločinec sem iZpadla. No, pa so me potem spustili čez, ampak malo sem morala tam počakati, ker so najbrž spet vse živo preverjali. Ja, luštna anekdota je tole. Mi gre vsakič na smeh. Jaz njim v slovenščini, angleščini, italijanščini, kolegica v nemščini, oni nama nazaj samo po francosko..... edino ambasada so razumeli. Lep pozdravček, S.

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

26. sep 2005 12:05

Tako, kot pravi Anomis, znajo biti "težavice" če potuješ s spotnim listom po EU. Mi smo bili v Španiji (z letalom) in ko pokažemo osebno, nas malo čudno gledajo in rečejo nekja v stilu "da rabimo potni list, ker z osebno lahko potujejo samo tisti iz EU"....no in na koncu smo ugotovili, da po njihovem spadamo v Azijo . Ampak so se dali prepričati, da smo potem res v EU in to brez preverjanja!! Podobno se je zgodilo, ko smo kupovali znamke za kartice...GROZA!!!! Gledajo malo čudno, ampak verjamejo-no to so vsaj moje izkušnje. Je pa res na začetku malo neprijetno, ko pa se ti to pripeti večkrat pa že kar smešno....si bom v prihodnje začela zapisovati, kam vse nas bodo "vtaknili". Da ne govorim o tem, kakšni so odgovori, ko jim poveš iz kje si....v stilu, "aha iz Slovenije, ja vem kje je to, sem že bil tam...kje pa? ja v glavnem mestu, v Bratislavi!?!" Lp, maychi

modrijan  

član od: 29.12.2004

sporočila: 148

26. sep 2005 13:00

Kolegica je letos potovala v Španijo z letalom, pa so striktno zahtevali potni list. modrijan

ivonja  

član od: 26.2.2005

sporočila: 523

26. sep 2005 13:19

Namaravam it v Berlin (z Rynairom ali Easy jetom), pa nebi dala samo zaradi tega delat potnega lista... Ima kdo izkušnje glede potovanja tja samo z osebno izkaznico?? Lp ivonja

Elen  

član od: 5.9.2005

sporočila: 201

26. sep 2005 13:28

Ja, s straši smo šli letos januarja in je oče potoval z osebno izkaznico brez problemov. Šli smo pa z Easy jetom. Pa to ni pomembno s kom potuješ, važni so cariniki na letališču oziroma kam potuješ. Zdi pa se mi, da bi ti morali na Brniku na informacijah (lahko jih tudi pokličeš) povedati, ali potrebuješ potni list ali ne.Upam, da ti bodo spodnji podatki koristili: Rezervacije in informacije na letališču easyJet: 04 / 20 61 677 (info, 15.00-17.00 h) Pa lep izlet!!! Elen

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

26. sep 2005 13:51

Sem čisto na frišno prišla nazaj v Slovenijo. Še vedno se ne morem zložit zaradi časovnega zamika. Takole gre ta reč: Nemčija, Italija, Avstrija, Grčija, Francija, vse z osebno, v Ameriki na letališču brez problema, samo da so nas poslikali iz vseh koncev in krajev, pregledali modri in zeleni kartonček, odtrgali zelenega, ga dali v potni list in bog ne daj da bi ga izgubila. Bi bila takoj ob 150$, toliko je znašala kazen. V Mehiki, Caymanskih otokih in na Jamajki pa jih ni zanimal noben osebni dokument. Važni so jim bili samo ameriški dolarji. lp Vesna Vesna Milek Recko

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti