Gubice-gube

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

18. sep 2005 21:45

Jaz in moja družina uporabljamo izdelke L"Occitane. Ne glede na prodajalke, zasoljene cene, so pač vredni vsakega tolarja. Z možem oba uporabljava olje Imortelle za bolj napeto kožo, ker se obema pojavljajo gubice okrog oči. Saj ne, da bi jih morala odstranit, samo so še bolj vidne, ko se koža izsuši, recimo pozimi, ko je centralna kurjava... Da ne govorim, da sem bila na vse prejšnje kreme alergična. Da se nekaj let nisem upala ničesar novega preizkusit, tudi, če sem uporabila bio, naravne izdelke. L"Occitane pa ne izkorišča otrok kot delovne sile pri nabiranju zelišč, ne testira izdelke na živalih, uporabljajo čimbolj naravno bio embalažo, pazijo, da čimmanj onesnažujejo okolje s tovarnami... Seveda to pripomore k višjim cenam. Moja dojenčica je dobila temenice po navadnih otroških milih, sedaj jo umivam pol leta z L"Occitane milom in je super. Da ne govorim o njihovi lasno kozmetiki!!! Sem umetna blondinka. Se pravi, za nego las potrebujem kvalitetne izdelke, da so lasje še vedno sijoči, polni življenja, leska... Do sedaj mi je še najbolj uspelo z njihovim balzamom za lase. Mi je sestra letos kupila Tigi kolekcijo, pa se lahko samo skrije... Da ne bom samo hvalila, L"Occitanetuš geli pa res niso nič posebnega, se da dobiti za isto ceno kaj noro dišečega in res razkošnega...

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

19. sep 2005 7:46

L"occitane ima nekaj izdelokov, ki so res vredni denarja, nekaj jih pa zelo slabih. Sem štejem večinoma kreme za obraz (preverjala sem sestavine na embalaži). Ta kozmetika ni 100% naravna (to je Lush), ampak ima tudi konzervanse. Poterbno je preveriti sestavine in šele potem se vidi prava cena kozmetike. Reklame so pa reklame in ne povejo nobene resnice. Sonja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

19. sep 2005 12:03

No, meni je trgovina L"occitane ena najljubših. Mleko za telo z olivnim oljem je super, tudi kremo za obraz sem uporabljala nekaj časa, da ne govorim o milih. Cene so res zasoljene, a ko imaš doma na mizi njihov pomander in zadiši celo stanovanje - vredno greha... Zdaj uporabljam kremo Biodroga, stane nekaj čez šest tisočakov, a za dobro kremo mi ni nikdar žal denarja. Za telo pa sem uporabljala mleka Dove, zdaj pa prisegam na tisoi z olivnim oljem, ki ga izdeluje kozmetika Kancilja (v oranžni embalaži, gor je narisana oliva). Za suho kožo kot je moja je res super. Nad kremo pa si dam Lancomov ali Lancastrov tekoči puder oziroma emulzijo in obe sta super. Kožo varujeta predvsem pred mrazom pozimi in soncem poleti, zelo naraven videz daje koži in sem res zadovoljna. Ko smo že pri kozmetiki - uporablja katera mila Lush? Mamamia mamamia

aljalja  

član od: 8.6.2003

sporočila: 140

19. sep 2005 22:11

Poskusi s čistim vitaminov E. Priporočam ti tega od Fruit of the Earth, ki ga dobiš v zeliščnih lekarnah. Mala kvadratna steklenička. Lahko ga uporabljaš za cel obraz. Je pa tako gost, da ga samega ne boš mogla uporabit-kapljo vmešaj v kremo. Za okoli oči uporabljaj kremo za okoli oči, ker ne draži sluznice in ji primešaj e vitamin. Nikakor ne uporabljaj gelov za okoli oči, ker se ne absorbirajo v telo in se kopičijo pod povrhnico.Tudei afroditina krema za okoli oči je ok, meni je najboljša shiseido, je precej draga, a jo imaš za celo leto.

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

20. sep 2005 7:40

Teka, staranje je naraven proces in gube spadajo zraven. POmembno je, da ga sprejmemo kot sopotnika, ne pa kot sovražnika, proti kateremu se je treba boriti. Mislim, da ni hujšega kot ženska, ki se noče starati. Seveda pa je izgled povezan z našim počutjem. Če se dobro počutimo v svoji koži, potem smo lepe, ker sevamo pozitino energijo. Enake pa se kaže tudi nezadovoljstvo. Kar se kozmetike tiče, samo drobna info. Poleti sem kupila olivno kremo kozmetike Koncilja. Je v zeleni škatli, gor pa narisana oliva. Čudovita krema, ki mi čudovito ustreza. Pa zelo poceni je. Tudi jaz sem "posvojila" ukrajinsko blond barvo, zato lasje trpijo. Enkrat na teden jih namažem z oljčnim oljem in pustim čez noč. Zjutraj so lasje mehki in lepi. Sporočilo je spremenil(a) mimika dne 20. sep 2005 07:42:53

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti