Gubice-gube

Teka  

član od: 21.8.2005

sporočila: 1151

tema odprta - 17. sep 2005 14:32 | ogledi: 5.193 | odgovori: 15

Ta mesec sem dopolnila 30 let,počutje drugače mladostno,a če se pogledam v ogledalo jih zgledam kar nekaj več.Resnično.Okrog oči imam kar precej vidne globoke gube.Ko gledam vrstnice,so še čisto gladke.Kaj mi priporočate,mogoče kakšno doma pripravljeno masko,ali pa kupljeno kremo,a ne preagresivno,da mi vsaj malo napne kožo?

Teka

Temo je spremenil(a) Teka dne 17. sep 2005 14:40:48

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

17. sep 2005 15:35

Teka, kaj pa je lepšega kot nekaj smejalnih gubic okoli oči? Če te pa motijo, imaš v drogerijah na voljo veliko krem za okoli oči, bolj in manj agresivnih ali čisto prijaznih. Z veseljem ti bodo svetovali, brez skrbi. Gube pa ti zgladi samo silikon, ki ga dodajajo kremam, ki nam ravnajo gube (no, jaz jih ne uporabljam, sem dovolj okrogla v obraz...). PA si res prepričana, da imaš gubice zgolj ti, vrstnice pa ne? Po moje one mislijo in vidijo enako. Če te pa res zagrabi kriza, je pa tu še botox injekcija in zadeva je za pol leta rešena, potem pa znova. Kar precej jih poznam, ki to prakticirajo. Mamamia mamamia

Tanja05  

član od: 26.12.2003

sporočila: 392

17. sep 2005 16:20

Teka, kaj si pa do sedaj uporabljala? Veš, do 30. leta sem tudi jaz uporabljala samo vodo in Nivea kremo. Potem pa je to postalo premalo. Kupi si kakšno kremico za okrog oči, za obraz pa kremo glede na tip kože ( suha, mastna, normalna,..). zelo pomaga tudi večerno čiščenje z mlekom in tonikom, pa kakšna maskica 1x na teden. Ni potrebno da zapraviš celo premoženje za kozmetiko. Danes je ponudbe ogromno, pa tudi cene so zmerne. Važno je, da najdeš tisto, kar bo odgovarjalo tvoji koži. V trgovinah dobiš tudi testerje, mogoče pa ne bi bil odveč obisk pri kozmetičarki, ki ti bo znala svetovati. Drugače se pa strinjam z mamamio: si mogoče preveč kritična do sebe? LP, Tanja Tanja Čar

vcibej  

član od: 31.1.2004

sporočila: 1264

17. sep 2005 21:05

Punce jejte kvas - ali pijte pivo Pomaga za kožo, izločanje ledvic in dobro voljo................ Brez heca, kvas " napenja " kožo, zato si kar mirno privoščite kvasovo masko za obraz. Lumpica

anja27  

član od: 2.6.2005

sporočila: 1085

17. sep 2005 21:25

Tudi sama sem podobnih let, in o mojih gubicah nimam takega hudega mnenja. Pravzaprav vsaka gubica, ki jo imam, sporoča svetu o mojih izkušnjah, ki sem jih že prestala, in me ločuje od mladoletnic. Pravzaprav sem celo malce ponosna na njih, ker me kljub mladostnemu videzu naredijo zrelejšo. Strinjam se s Tanjo, da je bistveno, da najdeš kremico, ki ti bo odgovarjala, ni nujno, da je zelo draga. Dela pa strahotno starejši izgled obraza pretirano sončenje v solariju. Moja svakinja, ki je verjetno v solariju preživela že kar čas v mesecih, pa res izgleda vsaj 10 let starejša kot je v resnici. To glede kvasove maske (kvas + navadni jogurt) pa lahko potrdim, je super za kožo, čeprav moškim smrdi. anja27

Teka  

član od: 21.8.2005

sporočila: 1151

17. sep 2005 23:50

No moram povedat,da imam suho kožo,ampak imam temu primerno kremo.Popijem tudi od1.5 do2 litra vode dnevno,se ne sončim pretirano,sploh v solariju še nisem bila.Bom pa vsekakor upoštevala vaše ostale nasvete.Pa še to koliko kvasa na koliko jogurta,koliko časa pustimo na obrazu in kako pogosto lahko to izvajamo? Hvala vsem Teka

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

18. sep 2005 9:06

Zdaj pa še mnenje ene, ki je redna obiskovalka kozmetičnih forumov. Gub ne odstrani prav nič (če so to starostne gube in ne tiste, ki jih povzroči dehidracija kože). Za kreme proti gubam je že prepozno (te je potrebon uporabljati že od samega začetka nege kože). Vse te kreme proti gubam, ki se dobijo v trgovinah so mastne (ker so za zrelo kožo, ki potrebuje več maščobe) in znajo tudi mašiti pore (pri 30 letih se še vedno lahko pojavijo mozoljčki). Poleg tega pa vsebujejo antioksidante. Ti ŠČITIJO PRED prostimi radikali in NE ZMANJŠUJEJO gub. Proti gubam pomaga samo nož. Je pa res, da uporaba krem naredi kožo mehko in vlažno (zatorej tudi bolj prožno) in lepšo. Da strnem. Kreme proti gubam si začela uporabljati nekoliko prepozno. Vse pa še ni izgubljeno, kajti s pravo nego lahko gube prestaviš na kasnejši čas. Kaj smatram pod ustrezno nego - redno čiščenje obraza z nežnimi geli (Scheller mineralni, kakšna nežna otroška pena za telo in podbno). Potem sledi tonik (z veliko antioksidanti in brez alkohola - Garnier Essentials recimo) ter krema (tudi z veliko antioksidanti). Priporočljiva je pa tudi krema za okoli oči. Pa še nekaj - kreme morajo vsebovati UV zaščito. Če ne so metanje denarja stran, ker je UV sevanje največji povzorčitelj staranja kože. Sonja

anja27  

18. sep 2005 20:06

Jaz za kvasovo masko vzamem pol kocke svežega kvasa in 2-3 žlice jogurta, v glavnem tako, da ni stvar niti pregosta niti preredka (ker če teče, bo malce neprijetno). Namažem in pustim približno 15 min, ko začne postajat suha (čutiš, da ti "vleče" kožo), jo sperem z obilico vode. Koža je res videti super. Potem pa namažem s kremico. To ponavadi naredim vsako nedeljo zvečer pred spanjem. Pa tudi kumare so super, sploh poleti, posebej zame, ki imam bolj mastno kožo. Sploh prisegam na maske iz domače shrambe. Aja, mislim, da je taka kvasova maska bolj namenjena mojemu tipu kože, za suho kožo pa bolj kvas pomešan z olivnim oljem ali pa z medom.

vcibej  

član od: 31.1.2004

sporočila: 1264

18. sep 2005 20:39

Ker smo začele temo - Prijateljica mi je podarila kremo za telo znamke L´ Occitane. Katere izdelke uporabljate oz. ste zadovoljne glede na ceno, ki je baje zelo zasoljena? Meni zaenkrat kar odgovarja. Lumpica

anja27  

18. sep 2005 21:17

Za obraz uporabljam kozmetiko Collistar za mešano kožo, ki mi zelo odgovarja. Kremica sicer stane cca. 5500 SIT, ampak prebolim. Kolikor vem, še to niti ni tako zelo pretirano. Za telo ponavadi uporabljam Afroditine zadeve, ki so cenovno dosti bolj ugodne. L"Occitane še nisem poskusila, ker so prodajalke v MB trgovini v Europarku prave avše, in mi niti najmanj ne diši, da bi tam kaj kupila. Anja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti