16. avg 2012 20:03
V Evrospinu 500 gr sode bikarbone stane 50 centov .
Bernarda
16. avg 2012 20:03
V Evrospinu 500 gr sode bikarbone stane 50 centov .
Bernarda
13. okt 2012 20:25
Kateri pralni prah uporabljete za pranje belega oz. svetlega perila (brisače, kuhinjske krpe)? Sama uporabljam tekoči detergent, perem na 90 stopinj, pri predpranju dodam tekoči vanish, ampak rezultat ni popolni. Bi morala uporabljati prah v prahu za belo perilo?
ursyy
13. okt 2012 20:54
Kaj pa vem, jaz perem z arielom - tekočim ali v prahu, pa nisem opazila nobene razlike. Dodam tudi kis. Ampak ne pričakujem, da bo perilo, ki je že bilo oprano dvajsetkrat ali tridesetkrat ali petdesetkrat, še vedno snežno belo - saj se tudi vlakna s časom poškodujejo in potem se pač ne more več vse bleščati kot novo. Pri nižjih temperaturah pa obvezno dodajam belilo, če perem bele stvari.
Sonja
13. okt 2012 21:01
Jaz perem belo na 90 stopinj z navadnim praškom, najbolj mi ustreza Ariel. Ker pa novejši pralni stroji varčujejo z vodo dodam "tipko" za dodatno vodo. Ker drugače ne izpere dovolj dobro in perilo smrdi. Barvasto perilo tudi perem z navadnim pralnim praškom. Pa tudi iz pralnega stroja mi ne smrdi, kot mi je smrdelo, ko sem prala z tekočimi praški.
lp, pinka
13. okt 2012 23:38
Bom v prihodnje uporabila prah v prahu. Z vonjem nimam težav, odkar dodajam k pranju kis ali impresan...
ursyy
15. okt 2012 22:24
impresan pa še nisem uporabljala. v čem je pomen?
petardica
16. okt 2012 10:48
Temna oblačila so po pranju vedno smrdelo, zato sem nehala uporabljat mehčalec in začela dodajat kis, ampak rezultat še vseeno ni bil popolni. Nato sem na forumih izvedela za ta impresan, dodajala sem ga v predalček za mehčalec pri vsakem pranju in smrada pri temnih oblačil ni bilo več. Zdaj, ko smrad ni več prisoten, ga dodajam občasno in v manjših količinah kot na začetku.
Impresan za pranje oblačil z direktnim stikom kože, dojenčkovih in otroških oblačil, razkužilo pred bakterijami, glivami, virusi...
ursyy
17. okt 2012 23:38
Za razkužilo perila (in ostalih zadev) uporabljam izvleček grenivkinih pečk GRENIFIT, za pranje perila pa ECOVER:
http://www.modernakup.si/Bio-detergent-Ecover-gel-15-l
shaania25
18. okt 2012 0:03
Julya je napisal/a: | ||
Jaz kupujem tistega v prahu za belo perilo. Mehčalca ne potrebuješ, ker je perilo mehko in dišeče brez njega. Tudi opere zelo lepo. Za pisano perilo pa kupujem tekočega in prav tako perem brez dodanega mehčalca. Ja, mehčalec je že dodan prašku.
|
no, meni ta prašek-tekoči opere zanič, sem potrebovala dve dozi, da sem ugotovila. sedaj že nekaj časa uspešno perem z mullerjevim najcenejšim - Blink! špica je!!
19. okt 2012 8:56
Tudi jaz uporabljam čistilo Ecover ali Mana (slovenski proizvajalec), včasih nalijem kis v posodico za mehčalec, mehčalca pa ne uporabljam. Madeže premažem z milom za madeže iz Mullerja še predno gre v koš za perilo in tam počaka na pranje.
Začela sem ponovno dodajati pralno kroglico da bolj "zbije" perilo.
alekkssandraKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Slivove rožice
Bučna juha s kokosovim mlekom