Pralni prašek

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8899

7. apr 2012 8:32

Kis (beli - alkoholni) že leta in leta dodam v posodico za mehčalec. Nič ne merim, je curek (mogoče izpade 2 veliki jušni žlici). Ko dam v posodico za mehčalec, s tem mislim, da bo v boben prišel z vodo za splakovanje.

Pozdravček!

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

7. apr 2012 9:06

Hvala Dragička.

Migla

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

8. apr 2012 19:39

Sem za probo v Hoferju kupila Tendil, sem zelo zadovoljna.

kobra 1

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1569

10. apr 2012 9:19

Glede na to, da ste tu poznavalke in poznavalci pralnih strojev, me zanima, ali nastavljeno število obratov pri centrifugi vpliva samo na končno centrifugiranje, ali tudi na vmesno centrifugiranje pri izpiranju. Po eni strani bi si želela, da nastavljeno število obratov vpliva tudi na vmesno centrifugiranje, po drugi strani pa količina vode (z detergentom), ki ostane po vmesnem centrifugiranju v perilu, bistveno vpliva na končen rezultat oziroma na to, kako učinkovito je celotno izpiranje. Hm, ali sem bila dovolj razumljiva? Ali se tudi drugi sprašujete o tem?

rdkapica

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

10. apr 2012 22:06

Po nasvetu Dragičke, sem dala malo belega kisa v predalček za mehčalec. Super izid, nič ne diši po kisu, perilo mehko in predalček je ostal zelo čist, kot že dolgo ne. Danes sem oprala že 3 stroje perila.

Migla

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

10. apr 2012 23:12

v mullerju sem opazila lenorjev prašek za perilo. ali ga katera ima? ima močan vonj kot mehčalec ali je le navaden prašek in kako opere? hvala.

www.mojalbum.com/naredilaana

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

11. apr 2012 7:17

Za prašek ne vem, tekoč ima zelo močen vonj, prekaša vse, kar sem jih do zdaj uporabljala.

Lijana

Julya  

član od: 9.12.2004

sporočila: 3277

28. apr 2012 20:09

bannanna je napisal/a:

v mullerju sem opazila lenorjev prašek za perilo. ali ga katera ima? ima močan vonj kot mehčalec ali je le navaden prašek in kako opere? hvala.

www.mojalbum.com/naredilaana

Jaz kupujem tistega v prahu za belo perilo. Mehčalca ne potrebuješ, ker je perilo mehko in dišeče brez njega. Tudi opere zelo lepo. Za pisano perilo pa kupujem tekočega in prav tako perem brez dodanega mehčalca. Ja, mehčalec je že dodan prašku.

Julija

mbarbe  

član od: 16.12.2002

sporočila: 187

30. apr 2012 20:43

Rdkapica, v mojih navodilih piše, da so to tudi obrati pri vmesnem izpiranju. 

Sicer pa sama uporabljam za belo perilo (brisače ipd.) Lidlov prašek in v stroj dam ali pa takoj, ko vzame prašek alkoholni kis. Za barvasto perilo tekoči Coral, za temno temni Coral, za športna elastična oblačila pa Perwol za športna oblačila. Vedno k prašku dodam cca 0,5 dl kisa ali več. Mehčalca pri športnem perilu sploh ne uporabljam. Drugače pa občasno in to celo malo ter razredčenega, v posodico dodam k mehčalcu tudi kis. Včasih pa, še posebej pri temnem perilu, namesto mehčalca kis z dodatkom kakšnega eteričnega olja. Vsekakor pa vedno najprej do konca operem, nato pa še enkrat dam na izpiranje in šele takrat mehčalec oz. ostalo kot sem navedla.

Zgodilo se mi je že, da je imelo temno perilo "smrdljivi" vodnj, še posebej brisače. To me je zelo jezilo, zato sem preizkala po internetnih straneh in ugotovila, da je lahko: morda ni dovolj suho, lahko pa je od mehčalca, ker je to umetna snov, ki se zažre v perilo. Vso perilo sem nato po posebnem postopku oprala in od takrat uporabljam zelo redko in še to malo mehčalca (1/2 pokrovčka max), ki ga celo razredčim. Pa tudi praška nikoli ne doziram kot piše. Pri pisanem nikoli več kot 1/2 napisanega na prašku. Kis namreč prav tako poveča učinkovitost praška, lahko pa uporabite sodo.

Vendar pa je res, da tudi jaz vedno ne spravim ven vseh madežev. Najboj me jezijo rumeni madeži od znoja ali od sprejev pod pazduho, čeprav sem že marsikaj uporabila. Najbolj učinkovite so tiste zelene flaške, vendar tega ne počnem vedno.

Mimogrede, blatne drese poskusite oprati tako, da jih takoj namočite in malo zdrgnete v mrzli (ne topli!) vodi. Uporabite navadno milo za roke. Ko se stvar zasuši je katastrofalno. Enako je z lešom od tenis igrišč.

Uf, zdaj pa sem že predolga!

Biba

MafinTortica  

član od: 6.2.2012

sporočila: 13

1. maj 2012 16:09

Oprost Suzana ampak me pa res zanima kako ti pereš oz. , tvoj stroj , da maš tak (baje) lepo oprano perilo. Imaš morda nasvet ?Morda bi prav prišel tudi tvoji mami. 

Me pa pravzaprav zanima zakaj v Tuševih trgovinah pa tudi drugih ni več Dash tekočega praška . Zame je bil št. 1.

Lp. vsem.

MafinTortica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti