Pomivalni stroj

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8900

22. jul 2005 8:53

Jaz obvezno dajam tekočino in tekočino za lesk. Vsaka dva tedna pa sol. Po napotkih, ki smo jih dobile tukaj na forumu, tudi - kis. Pozdravček!

anja  

član od: 2.9.2001

sporočila: 1431

22. jul 2005 12:08

Slišala sem da te čudežne tabletke dva v enem in tri v enem niso posebej dobrodošla noviteta za stroj in je bolje da uporabljamo ločen prašek za pranje, tekočino za lesk in sol. kam pa dodajate kis? ANJA

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8900

22. jul 2005 12:55

Pred kratkim je na forumu bilo pisano... in od takrat se tega držim. V posodico za tekočino vlijem kis in dam prat (brez posode). Notranjost stroja se kar blašči. Ali pa ga kar špricnem v spodnji del med posodo. Pozdravček!

Rosignol  

član od: 22.7.2005

sporočila: 1

22. jul 2005 17:28

Ravno danes smo po šestih letih stalnih težav s pomivalnim strojem ki ga opisuje tudi Stana R. ,naredili zamenjavo in kupili Bosch.Gorenjev prav tako ni deloval niti eno leto.Za popravila in menjave smo zmetali denarja za en soliden stroj.Če bi to vedela prvič,ko se je prikazal tisti alarm E2.... Zamenjali smo dvakrat programator,spodnjo posodo,dozirno posodico,aquastop sistem,zdaj je pa še črpalka zaštekala in komaj čakam da ga odpeljem na odpad in se ga fizično lotim.Požrl mi je ogromno živcev in izpraznil denarnico in itak je bilo pol navodil samo namenjenih temu kako se ga uniči in reciklira.Posledično sem začela bojkotirati Gorenje,čeprav mi hladilnik,štedilnik in zamrzovalnik solidno delajo,sušilec je pa tudi crknil in mu ni bilo rešitve.Je moral na odvoz kosovnega materjala. Pozdrav! Rosignol

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

3. avg 2005 22:43

Hm, še jaz dodam svoj piskrček. Vse stroje razen pomivalnega imam Gorenjeve. Pomivalnega sem imela najprej Bauknechtovega (sestavljenega še v cetinjskem Obodinu) in je 20 let delal kot ura, potem pa revež od silnega dela omagal. Nič čudnega, napral se je za 40 let...Potem smo kupili Whirlopolovega, ki je naslednik Bauknechta, in sem super zadovoljna. Uporabljam pa samo tablete in je posoda zelo lepo umita, posebej pa dodam za izpiranje posode. Za odpravo vonjav imam v stroju obešen tisti dodatek z limono. Je pa res, da se pri še tako dobrem proizvajalcu v vsaki seriji najde nekaj slabih primerkov in nič čudnega, da slaba izkušnja pomeni, da se pri naslednjem nakupu tej znamki izognemo. Mamamia mamamia

Nelly  

član od: 29.10.2003

sporočila: 264

3. avg 2005 23:47

Do nedavnega, smo imeli kar veliko Gorenjevih strojev in strojčkov in moram reči, dobro so služili! Pred kratkim smo obnavljali stanovanje in zamenjali tudi štedilnik, hladilnik in hladilno omaro. Presenečena sem bila, ko so nam prodajalci v več trgovinah odsvetovali nakup Gorenjevih izdelkov, češ, da je ogromno reklamacij. ??????? Odločili smo se za drugega proizvajalca, vse deluje brezhibno! Nelly

tejc  

član od: 6.4.2004

sporočila: 65

4. avg 2005 14:24

Tudi jaz imam Whirpoola-šestičut in sem zelo zadovoljen.Posoda je lepo oprana pa tudi suha.

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4337

6. avg 2005 9:02

Moj CANDY je po petnajstih letih rekel "dost mam" in odpovedal na celi črti. Ker bomo v roku cca dveh let morali zamenjati komplet kuhinjo z vsemi aparati vred, mi je sestra odstopila svoj stari pomivalni stroj GORENJE NOBLESSE S 603. Nekaj malega ji je nagajal in so ga pač zamenjali, starega pa popravili in spravili za v vikend. Sedaj pa je nastal problem v tem, da je že pozabila nastavitve za pomivanje posode, navodil pa seveda tudi že zdavnaj ni več. Zato me zanima, če ima kdo še v uporabi tak pomivalc in mi lahko pove kako in kaj. Lep dan vsem skupaj!!!! MALC

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4337

8. avg 2005 15:44

Zgleda, da nima nihče stroja po katerem sem spraševala, zato me sedaj zanima naslednje: ali ima kdo izkušnje z BEKO pomivalnimi stroji. Nekje po ovinkih mi je nek serviser prišepnil, da je zelo soliden stroj in kar ni zanemarljivo, če ti kaj crkne, ni potrebno celo bogastvo za rezervne dele, česar za BOSCH, WHIRLPOOL in podobne ne bi mogli reči? čao... MALC

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

8. avg 2005 16:44

Ravno sem v Big bangui gledala pomivalne stroje, ko mi je moj stari Bauknecht crknil, pa so eni nazaj pripeljali Beko stroj. Gospod se je pridušal, da je sicer res bil cenejši od večine drugih, a da ni delal niti minute. Prodajalec mu je samo rekel, da za malo denarja ne more biti dobre muzike, in naj si za dobropis izbere katerega drugega, z doplačilom seveda. Rekl je tudi, da ni edini, ki ga je pripeljal nazaj. To seveda nič ne pomeni. Svak je kupil novega beemveja, pa je po poteku garancije vse začelo crkovati in je v dveh letih obnovil avto, naš avto iste znamke pa še devet let funkcionira brezhibno. Taščin pomivalni stroj Miele je bil več na servisih kot v kuhinji, pa je znamka ena najbolj cenejenih nasploh. Takole bi rekla - če imaš smolo, lahko tudi s priznano znamko kupiš mačka v žaklju, z mlao sreče pa ti tudi ne tako zveneča znamka stroja lahko še kako dobro služi. Ne vem, z znamke Beko res niumam izkušen, vidim pa, da je tudi v tujih trgovinah vedno večja ponudba aparatov Beko. Torej ne mor ebiti slaba. Mogoče se vam bo zdelo hecno, ampka jaz se za pomivalni stroj odločam glede na razpored košare za jedilni pribor in za krožnike, pa glede na možnost, da nastavke za krožnike lahko položiš vodoravno in dobiš več prostora za sklede in lonce. Šele potem pogledam znamko in potem ceno, pa možnost nakupa na obroke. Zdaj je na vrsti hladilnik in po trgovinmah že odpiram vrata teh naprav in gledam, kako so urejeni noter, ker imam neko svojo predstavo, kako morajo izgledati. Predvsem pa mora imeti moj novi hladilnik držala za steklenice, da so lahko v vodoravnem položaju. Ima še kdo kake posebne "finte" pri nakupu bele tehnike? Mamamia mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti