Pomivalni stroj

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4337

8. avg 2005 15:44

Zgleda, da nima nihče stroja po katerem sem spraševala, zato me sedaj zanima naslednje: ali ima kdo izkušnje z BEKO pomivalnimi stroji. Nekje po ovinkih mi je nek serviser prišepnil, da je zelo soliden stroj in kar ni zanemarljivo, če ti kaj crkne, ni potrebno celo bogastvo za rezervne dele, česar za BOSCH, WHIRLPOOL in podobne ne bi mogli reči? čao... MALC

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

8. avg 2005 16:44

Ravno sem v Big bangui gledala pomivalne stroje, ko mi je moj stari Bauknecht crknil, pa so eni nazaj pripeljali Beko stroj. Gospod se je pridušal, da je sicer res bil cenejši od večine drugih, a da ni delal niti minute. Prodajalec mu je samo rekel, da za malo denarja ne more biti dobre muzike, in naj si za dobropis izbere katerega drugega, z doplačilom seveda. Rekl je tudi, da ni edini, ki ga je pripeljal nazaj. To seveda nič ne pomeni. Svak je kupil novega beemveja, pa je po poteku garancije vse začelo crkovati in je v dveh letih obnovil avto, naš avto iste znamke pa še devet let funkcionira brezhibno. Taščin pomivalni stroj Miele je bil več na servisih kot v kuhinji, pa je znamka ena najbolj cenejenih nasploh. Takole bi rekla - če imaš smolo, lahko tudi s priznano znamko kupiš mačka v žaklju, z mlao sreče pa ti tudi ne tako zveneča znamka stroja lahko še kako dobro služi. Ne vem, z znamke Beko res niumam izkušen, vidim pa, da je tudi v tujih trgovinah vedno večja ponudba aparatov Beko. Torej ne mor ebiti slaba. Mogoče se vam bo zdelo hecno, ampka jaz se za pomivalni stroj odločam glede na razpored košare za jedilni pribor in za krožnike, pa glede na možnost, da nastavke za krožnike lahko položiš vodoravno in dobiš več prostora za sklede in lonce. Šele potem pogledam znamko in potem ceno, pa možnost nakupa na obroke. Zdaj je na vrsti hladilnik in po trgovinmah že odpiram vrata teh naprav in gledam, kako so urejeni noter, ker imam neko svojo predstavo, kako morajo izgledati. Predvsem pa mora imeti moj novi hladilnik držala za steklenice, da so lahko v vodoravnem položaju. Ima še kdo kake posebne "finte" pri nakupu bele tehnike? Mamamia mamamia

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

8. avg 2005 18:59

Lepo pozdravljeni! Jaz pravim, da je zakon candy pomivalni stroj. Lep pozdrav! helena45

gogy  

član od: 5.12.2004

sporočila: 51

9. avg 2005 9:24

Mi imamo že 9 let Gorenjevega - BP. Soseda je 2 leti za nami kupila isti model, pa je čez 6 mesecev moral na servis. Tašča ima že 14 let Indesit - tudi BP. Po mojem kakor ti je usojeno ... Mene bi tudi zanimalo kake izkušnje imate s hladilniki (brez zamrzovalnika) - moj je pri koncu in imam občutek, da bo vsak cajt izdahnil (Zanussi - 6 let) Hvala, bye! gogy

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

9. avg 2005 11:15

Ni ravno pomivalni stroj, ampak me zanima, če ima kdo plinsko ploščo s petimi plini. Sama sem gledala Whirlpool AKM 373 s petimi plini (sem namreč zaprisežena uporabnica plina). Že dolgo si želim tako kuhalno ploščo z vok plinom. Ima kdo kakšne izkušnje? Kupujem pa tudi vgradni štedilnik. Tudi jaz sem do sedaj imela vse stroje od Gorenja. Prijatelji so me opozorili, da je kar dosti reklamacij pri njih. Ogledujem si pa Whirlpoolovo pečico AKZ 447 ali 471 ki ima tudi posebni program za peko kruha in pizz. Prosim za mnenje oz. izkušnje, če jo že ima kdo. Gobica

Dolores  

član od: 20.6.2005

sporočila: 1304

9. avg 2005 13:58

Jaz imam vgradno plinsko ploščo (krom) od Gorenja s štirimi plini (2 leti). Tudi jaz sem zaprisežena uporabnica plina. No pa k bistvu. Od teh štirih plinov je eden za vok. Zelo dobro deluje, je zelo močan in zelooo uporaben tudi za segrevanje vode za makarone, skratka večje količine vode. Priporočam! Pozdravček, Dolores

vcibej  

član od: 31.1.2004

sporočila: 1264

9. avg 2005 18:34

Se že zopet strinjam z mamamio - najrej pri nabavi kakega aparata odloča, če ima tisto kar potrebujem in potem ostalo. Cena ni nikoli prednostni dejavnik. Za pralni stroj pač hočem, da sama reguliram temperaturo in ne da je on tako pameten in jo naštima sam. Lumpica

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

9. avg 2005 19:13

Mi smo si šele pred kratkim omislili pomivalni stroj.Odlčili smo se za Elektrolux,sicer je rs bil med najdražjimi,ampak pri meni je cena pač pri tazadnjih stvareh,ki jih pogledam.Pač nisem tako bogata da bi lahko kupovala poceni,potem pa čez leto ali dve menjala. Bernarda

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

10. avg 2005 8:33

V zagovor Gorenju. Vgradni pomivalni stroj dela super.

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

10. avg 2005 9:47

Tudi meni pri nabavi novih aparatov ni važna znamka, ampak uporabnost. Tako da hočem o vsem zvedeti čim več. Ne samo od trgovcev, ker ti oni tako hočejo prodati zadeve. Se mi je zgodilo, da sem o kakšni stvari vedela več kot trgovec. Potem ga pa vprašaj o čem, kar odloči o nakupu. Za hladilnik mi je celo bral iz prospekta. To znam pa tudi sama. Zdaj, ko se odločamo o nakupu novih strojev za novo kuhinjo, hočem dobiti dobre pomočnike v kuhinjo. Zdajšnji so dotrajani, ker so mi služili dvajset let in več. Pa še ena informacija. Eko sklad RS je dal ven razpis za nakup novih strojev po ugodni obrestni meri. Mislim da je 3.2%. Stroji morajo biti v energijskem razredu A. Če koga zanima naj gre na njihovo spletno stran. Upam, Jernej, da to ni reklama. Samo kot informacija ostalim. Gobica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti