Pomivalni stroj

masenka  

član od: 14.8.2003

sporočila: 170

10. avg 2005 12:47

Pozdravljeni! Sama se držim pravila, da mora biti stroj enostaven za uporabo.... čim več je elektronike in fancy funkcij več težav je.... Tako imam pomivalni in pralni stroj Gorenje.... dve enostavni varianti, ki dobro služita in so popravila izjemno redka. Sem pa imela smolo s prvim pomivalnim strojem Gorenje, ki je bil za hudiča poln kamna kljub rednemu doziranju soli .... Zdaj pa je vse ok.... dela tiho in brezhibno in vedno se nasmehnem, ko se spomnim, kaj vse opravi namesto mene.... pomivanja pač nimam preveč rada. Gorenje servis imamo v bližini in če se kaj ustavi.... naslednji dan že dela.... Dober nakup! Maša

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4337

10. avg 2005 15:53

Vidim, da ste se kar lepo odzvali na vprašanje o nakupu pomivalnega stroja. Mnenj je kar nekaj - jaz se bom prav gotovo tudi odločila predvsem na podlagi uporabne notranjosti in pa seveda varčnosti samega stroja. Ugotavljam pa, da strojev, ki bi zdržali ob redni uporabi po 15 ali celo 20 let, prav gotovo ne proizvajajo več. Lep dan vsem skupaj!!! MALC

Asja  

član od: 23.10.2002

sporočila: 515

10. avg 2005 16:18

Lisička! Ni s petimi plini, je pa s štirimi. Aristonova! Mi jo imamo. In ima tudi za vok oz. za meso na hitro popečt, torej dvojni gorilec. Oznaka je PH 640 MST, mi imamo barvo antracit, je skoraj črna. Sem pa mnenja, da moraš pri aparatih imeti srečo. Nekateri ga imajo 10 let brez problemov, pri drugih pa se pokvari po pol leta. Kot pri nas. Whirlpool naj bi bila ena izmed boljših firm kar se tiče pralnih strojev. In smo ga kupili. In kaj se zgodi? Po točno pol leta se pokvari. S firmo Beko nimam izkušenj. Lp, Asja

puskar1i  

član od: 22.8.2005

sporočila: 70

30. avg 2005 1:28

Asja ima čisto prav. Ponavadi je tako, da se nekaj pokvari takoj po izteku garancije. Z možem dava zelo veliko na Gorenje in še nikoli nisva bila razočarana. Tudi pomivalni imava od Gorenja in dela že 3 leta tipi topi. Pa tudi glede rezervnih delov nimaš veliko problemov, kot bi jih imela z tujimi firmami. Navsezadnje je pa Gorenje priznana firma tudi po Evropi. SONJA

župca  

član od: 12.5.2004

sporočila: 348

29. nov 2005 19:30

NO, sedaj je pa tudi naš pomivalec oddelal svoje. Sva si z možem že ogledovala nove modele pa se ne moreva odločiti, saj se bojiva, da bova naletela na mačka v žaklju. Ali poznate morda Electroluxov model ESF6241? Nama je kar všeč, tudi v akciji je. Bom hvaležna za odgovor, ker sva ga rezervirala pa sva še vedno v dvomih. lp, župca

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

29. nov 2005 19:41

Mi imamo ESF6128in smo zelo zadovoljni. Bernarda

Levinjav  

član od: 15.11.2005

sporočila: 447

1. dec 2005 9:23

katica je napisal/a:
Lepo prosim, svetujte mi: kupujemo pomivalni stroj, v Merkurju nam je prodajalec svetoval Whirpoolovega, ki je baje zelo vredu. Ima kdo izkušnje z njihovimi aparati? Najlepša hvala! KATJA PRUNK
Tudi sami smo v Merkurju kupili Whirlpoolov pomivalni stroj. Načeloma smo zelo zadovoljni, vendar je treba biti pzaljiv, ker nam se je, sicer še v garanciji pokvalil sezzor za izčpavanje vode. Ponavadi uporabljamo eco program. Vendar je pa res, da naš pomivalni stroj porabi obromno pomivalne soli. Mesečno jo porabimo sigurno po dve škati. Drugače pa smo zelo zadovoljni z opravljenim delom, saj je posoda vedno čista v "nulo". LP!

tinka  

član od: 19.4.2004

sporočila: 116

1. dec 2005 11:02

Imam pomivalni stroj Gorenje in deluje sedmo leto. Se je pa pokvaril še v garanciji in serviser je zamenjal programator in od takrat je mir. Imeli smo pa Gorenjev hladilnik z zamrzovalnim predalom. Čistila sem ga vsaka dva tedna in led se je kar nabiral, nazadnje pa je deloval skoraj neprekinjeno noč in dan. Sedaj imam takega brez predala za zmrzovanje, energijski razred A, znamke Zanussi in sem zelo zadovoljna. Čiščenja praktično ni, razen ko se kaj polije. Nekako zaupam tem energijskim razredom in zamrzovalna skrinja, ki smo jo nabavili letos, ni ravno iz tega razloga Gorenjeveva, ker je v nobeni trgovini nisem našla. Doslej sem bila strogo "gorenjeva", a časi se spreminjajo.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

1. dec 2005 11:21

20 let mi je Baucnehtov pomivalni stroj delal kot urca, potem je izdihnil. Zdaj imam Whirlpoolovega, so me podučili, da je to nekdanji Baucneht v sodelovanju z ne vem kom še. In sem ponovno zadovoljna - tih, da ga komaj slišim, pa tudi pere super. Sama izbiram aparate tako, da upoštevam tisto, kar vem da potrebujem. Ne potrebujem stroja s 15 različnimi programi, če pa uporabljam samo tri, ali s 125 funkcijami, za katere vem, da jih ne potrebujem - malo karikiram, ampak tako nekako se ravnam. In pri nakupu še nisem zgrešila, pa sem v minulih 20 letih zamenjala tako rekoč vse gospodinjske aparate, nekatere tudi po tri krat. Pri hladilnikih in štedilnik ostajam zvesta Gorenju, enako pri pralnem stroju. Niso me še razočarali, zato bom tudi v prihodnje ostala zvesta tej znamki, sploh ker drug del gospodinjstev v hiši, ki ima nekatere druge znamke (Miele, Candy, Samsung) benti zaradi pogostih okvar. Pač smola, kar ne pomeni, da znamka ni v redu. Ampak kot povsod drugod smo podložni predvsem lastnim izkušnjam in izkušnjam tistih, ki jih poznamo. Pri pomivalnem stroju pa je meni najbolj pomemben razpored posod za jedilni pribor in razporeditev za krožnike, pa zgornja košara. Zakaj, nimam pojma, tako pač je. In ko kupujem pomivlani stroj vedno najprej pogledam v notranjost, šele potem sledi pregled ostalega. Cena je vedno proti koncu, pri takih nakupih se mi zdi, da nismo dovolj bogati, da bi poceni kupovali. Mamamia mamamia

ddarinka  

član od: 9.12.2004

sporočila: 158

1. dec 2005 14:56

Izgleda da so lahko stroji vseh znamk dobri, celo odlični, vsi pa lahko tudi zatajijo. Jaz imam trenutno vgradni pomivalni stroj Bosch, star je eno leto, stal je cca 190 000 in dela kot ura. Na vikendu pa imam pomivalni stroj Gorenje, star cca 5 let, ki je seveda manj obremenjen, je pa tudi pomil že kar nekaj posode, katerega tudi lahko samo hvalim, moj prvi pomivalni stroj je bil Candy, ki je brezhibno deloval 12 let, potem pa je spustil dušo (pravzaprav vodo). Seveda pa je treba upoštevati, da je življenska doba bele tehnike cca 10 let in je vsako naslednje leto brezhibne uporabe podarjeno. Mislim pa, da je vendarle pametno po cca desetih letih, če se začnejo težave, stroj zamenjati, saj so novejši v vseh ozirih popolnejši. Zelo se strinjam z Mamamio, da nismo tako bogati, da bi poceni kupovali. Vendar pa so pri enih znancih kupili pomivalni stroj Beko za trikrat nižjo ceno, pa menda tudi v redu deluje. En pomivalni pozdrav! ddarinka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti