Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

17. avg 2005 12:13

Joj, rožice, kako sem lačna ob teh vaših receptih ! Zebe me kot psa, kar naprej odvodnjavam... Kristina, tudi meni ni za nič, razen za posteljo in knjigo. Ker bom danes pekla pico, razmišljam, da bi sebi privoščila eno iz polnozrnate moke, pa s kupom zelenjave na njej. Jutri imam popoldan namreč frizerja in bom lažje imela sadni dan. Še razmišljam. In glede na to, da sem lačna za znoret, da me zebe..... Pica, prihajaaaaaam........... čebula, paradižnik, zelena paprika, olive, bazilika, gobe..... Pa je res en zategel dan. marjanca45

Sibila  

član od: 8.7.2004

sporočila: 62

17. avg 2005 12:31

Punce pozdravljene, naj mi pove katera ali si kosilo nosite v službo ali pa jeste šele ko pridete domov (npr.po 16.uri)? Večerja in kosilo se mi zdita preblizu. Danes imam Š dan in bom jedla zeleni fižol, zraven pa sem si zdušila paradižnik, kot za sataraš le brez jajc. Komaj čakam. - 22 kg, ja punce kapo dol pred vami. Pa tudi -8 ni slabo. Občudujem vas in ste mi vzpodbuda. Sedaj pa vodo pit. Sibila

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

17. avg 2005 12:40

Sibila, redko jem kosilo pred 16. uro, pa si v službo ne nosim drugega kot sadje. Samo doma se mi pa potem roke tresejo od lakote. Večino kosil imam pripravljenih že v naprej, tako, da si jih le pogrejem in naredim solato. Pa tudi če jem ob 17. uri, je do večerje čas še 3 ure. Jem pač ob pol osmih ali včasih celo ob osmih. Kriza je le, ko jem meso, ko bi naj bil razmak med obrokoma 4 ure. Planiram si meso takrat, ko ta razmak lahko zagotovim. Lahko pa si, če imaš možnost, nosiš s sabo razne solate npr. za B tuno s paradižnikom, zeleno papriko..., za Š dam namesto tun koruzo, ali pa za B sir s kakšno solato. Saj se najde kakšna rešitev, če delovni dan le predolgo traja. Sedaj, ko sem z dieto končala pa mi taki polni dnevi, ko ne morem kar takoj domov, zelo koristijo za sadni dan. marjanca45

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

17. avg 2005 13:01

Hoj! Papilon ne zdaj odnehat! Tudi jaz sem imela zadnji teden malo krize in tu pa tam kakšen dan, ko nisem vedela kaj bi še jedla, pa še malo tega in tega ,..... Nikakor pa ne končaj stika s tehtnico, ker lahko kaj hitro izgubimo nadzor nad težo. Le pogumno naprej. Boš videla, da po dieti včasih pridejo dnevi, ko si preprosto želiš, da bi še bil na dieti. Predvsem zato, ker bi takrat točno vedel kaj moraš, smeš jesti in tako težje grešiš. Ko smo obdani s toliko dobrotami je včasih težko izbrat meso ali krompir. Ja tudi meni krompirjevki se včasih kaj takšnega zgodi. :))) Maša upam da drži tista o lepem septembru!!! Grem v začetku še na dopust in bi mi prav prišlo malo lepega vremena. Bi pa popust na jesensko zimska oblačila prišel prav tudi meni. vedno bolj ugotavljam, da nimam kaj oblečt, pa tudi denarja od dopusta je ostalo bolj malo! :( Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

17. avg 2005 13:08

Hojla! Jaz nimam takšnih problemov,saj moj delovnik traja en teden od šestih do dveh,drug teden pa od dveh do desetih,tako jem en teden kosilo ob treh,drug teden pa ob enih. Občodujem vas,da lahko tako dolgo zdržite ob samem sadju,jaz bi si zagotovo nesla kakšno solato ali pa zelenjavni sendvič v službo. Jaz sem se pravkar najedla,pojedla se eno kurjo bedro z korenčkom in solato iz paprike. Tudi za večerjo sem si že pripravila mešano solato,me zanima,če bo katera sodelavka spet radovedna,kaj imam v skledici. Tako,počasi se odpravljam v službo! Mejte se lepo! Marjetka cvetka

luthien  

član od: 13.8.2005

sporočila: 145

17. avg 2005 13:14

Hy! Marjetka cvetka, želim ti. da bi tudi ti prišla na dvomestno številko. Ko sem jo jaz dosegla pred kakšnimi 5-6 leti sem bila vsa euforična, počutila sem se super. Marjanca45, tudi jaz sem imela operacijo aprila, imela sem hernijo discus. Tudi jaz telovadim dvakrat dnevno, zjutraj da se spravim v pogon, zvečer pa malo več, bolj za jačenje mišic. Moj ortoped je zadovoljen z okrevanjem, vendar jaz nisem najbolj. Bolečino so še vedno (sicer ne iste kot prej). Pričakovala sem da bo vse šlo hitreje, on pa pravi da lahko traja okrevanje tudi eno leto. Živc v nogi, ki je bil najbolj prizadet pa vprašanje če se bo v celoti pozdravil. To je pa to, ker so kar čakali z operacijo (so rekli da sem premlada). Bo že, kakšen dan je slabše, pa sem takrat bolj pesimistična in "tečna". Zato se tudi matram dol dat še kakšno kilo. Katalonija28, vse čestitke za -22kg. Helena45, ne obupaj, tudi meni je vedno najtežje drugi teden. Ko pa to premagaš je pa malo lažje. Pridejo še krize vendar ne tako močne. Berem, da nas je kar nekaj na Š dnevu. Jaz grem delat zelenjavno rižoto. Malo bučk, pa paradižnika, papriko...in riž. Nekaj za kosilo, polovično pa za večerjo. Zraven pa paradižnik v solati. Papilon, tudi 8 kg je super. Ne vem sicer kakšna je tvoja teža, ampak se mi zdi da takrat ko sem imela veliko preveč kg, sem jih hitreje zgubljala in več, zdaj ko pa mi je ostalo še največ 15 za zgubit, pa ne grejo nikamor. Zato ne obupuj, mogoče še izgubiš kakšno po končani dieti. LP luthien

Darchy  

član od: 3.2.2005

sporočila: 213

17. avg 2005 13:31

Ženske, komaj vas prebiram, kaj šele, da bi kaj napisala.. vidim, da ste kar pridne, malo krizic ti pa tam... držite se! btw. vikend v bovcu je bil fin -podnevi sonček, ponoč dež, pa ni motilo...kmallu bom dala slike v svoj album, če slućajno katera nima kaj delat ;-) Bodite pridne, Darchy

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

17. avg 2005 14:39

Marjanca, pa kaj se čudiš,če omenim sneg. Pri denarju je pa tako, da ne vem če bom kdaj doživela, da bi se kaj praha nabralo na njem. Gre prehitro v obtok. Pa naj te potolažim, da imam registracijo avta dva dni po datumu, ko moramo zamenjati gume. Tudi mene zebe kot mačka, zdajle, ker sem imela prej dirke po firmi. Vendar močno upam, da bo jeseni res eno lepo indijansko poletje, ker bomo drugače vsi fasal ornk revmo od te večne vlage. Marjetka cvetka, se bomo zmenile skupaj za novi krog, da se bomo malo vzpodbujale? Veš, jaz imam zelo rada lisičke, ker so bolj kompaktne gobice. Lepo, da ti dajo asociacijo name. Pa še kdaj. Sem se tudi jaz nate spomnila zadnjič, ko sem bila pri teti v Šoštanju. Zdi se mi, da si tudi ti s tega konca. Tale forum imam malo za spočit med delom. Vam povem, da uživam, ko ga berem. Gobica

masenka  

član od: 14.8.2003

sporočila: 170

17. avg 2005 15:01

Gobica! Je hudič tole z gumami ker so res drage..... sem lani kupila nov avto in sem seveda rabila tudi zimske gume.... stroškov ni konca in kraja Ampak sem dobila gume na nekaj obrokov, tako da sem plačala vsak mesec po eno .... Ah danes me spet daje lakota.... kdo je že rekel, da nisi lačen pri tej dieti.... jaz sem ta teden, čeprav je šele moj drugi.... skoz lačna....upajmo, da bom zdržala.... upam, da to pomeni, da telo "kuri kakorije"... Držim pesti za vas, da boste pridne... upam, da bom tudi jaz! PRijetno popoldne! Maša

luthien  

član od: 13.8.2005

sporočila: 145

17. avg 2005 16:49

Tolk se pošte nabere v enem dnevu, da komaj sledim . Zato, če slučajno katero vprašanje spregledam, me PROSIM opozorite. Torej: Kristina, težo sem vzdrževala kakšne 2 leti. Ni bilo nobenih problemov. Potem pa kar naenkrat, bum... v enem letu 8 kg gor, in to samo v juniju 4. Če bi nadaljevala tak tempo... LP luthien

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti