Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

30. jun 2005 9:47

Andrinaa, tiste "srnice" na slikci so kozorogi in se takrat, ko smo šli mi mimo, sploh niso premaknili, tako da smo se jih lahko nagledali, čeprav ni rečeno, da je vedno tako, prej obratno, kakšnega starega samca, ki po možnosti še sopiha, pa se je bolje v širokem loku izogniti; videli smo tudi mlado kozorogjo družinico z dvema otročkoma, samo v živo je to še lepše doživeti kot potem gledati na sliki. Ko bom imela kaj časa, bom albume še dopolnila, imam cel kup hribovskih slik. Da kaj takega doživiš, pa ni dovolj, da greš enkrat v hribe, jaz hodim že skoraj 15 let, pa sem jih toliko na kupu videla prvič. Punchka, tole o teku je pa tako fino brat, ti še kar kaj napiši, da nas malo zmotiviraš, da se premaknemo zvečer iz kavča in obujemo superge. No, saj vem, da bi bilo bolje zjutraj, ampak toliko discipline, da bi se dvignila ob 4-ih in šla za pol ure teč, pa ne premorem. Ali pač? Sem brala v eno knjigi o teku, da si moraš tekaške copate nastaviti kar k postelji, da si jih zjutraj, takoj ko vstaneš, obuješ in greš najprej teč, ker na ta način nimaš časa iskati izgovorov, zakaj pa danes ne bi šel. Dan je potem čisto drugačen, poln si energije in veš, da si svoj tek tistega dne že odtekel. Encijan

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

30. jun 2005 10:12

Jutro! Ha, haaa,haa,... Tabina, se še spomniš kako sem se jaz jezila nad mojimi visečimi,....."kokeršpanjelovimi ušesi". Pa ji že mesec dni, mogoče več. Pridno mažem in jih pustim tudi od časa do časa zmasirat :), Kar rad počne moj dragi ... :))) No, hotela sem povedati, da izgleda veliko bolje. Najbolj vesela pa sem, da sem se skoraj znebila celulita po stegnih. Prej je bilo grozno. Se spomnim lani septembra, ko smo bili v toplicah, vsi tisti pogledi na moje noge. Starejše ženske se kar niso mogle načuditi, da sem tako mlada pa imam tako razgiban relief, samo visiko gorovje in globoke grape... Zato sem se vedno skrivala za rutami,..., čeprav imam boljšo postavo se še vedno skrivam. Na morju sem si prvi dan kupila pareo za okoli riti in nog. Saj ne, da bi se vedno samo skrivala. Sem tudi mnenja, da veliko bolje stojijo, izgledajo oblačila, ki so malo širša (ne preveč), kot preozka, stisnjena, da se vsak gram odvečne maščobe poudari ali pritisne "šlauf" pri pasu ven. Tek: Tudi jaz z veseljem tečem, toliko kot zmorem, potem malo hodim in spet tečem,... Tečem približno od 20-30min. Odvisno od poti, ki jo izberem, koliko je to kilometrov ne vem. Tečem čez polje po gozdu, pašniku in domol, tako da je to bolj koristno za mojo dušo, kot telo. Se sprostim, razmislim, opazujem naravo,.... Rada grem "tečt" ravno iz teg razloga. Ko pa se namenim k bolj intenzivni vadbi za telo raje izberem rolarje in pazim da delajo vse mišice. To je moja najljubša rekreacija za rit in noge. Če je slabo vreme pa škripa orbitrek.... :) Maychi, priznam da nisem pridna kot ti, samo nekaj je pa le. Le trebušnjake,... še moram vključiti pa bo! Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

neznan uporabnik

30. jun 2005 11:43

ojla! Toliko ste napisale o telovadbi, da mam zaj kar slabo vest. Meni uspe narediti le trebušnjake in vaje za roke. In tukaj se moja telovadba konča.. Aja eno stvar še delam. Želim si dati nogo za glavo, tak da se sedaj vsak dan raztegujem na ta način. Sem že na polovici. Lahko si pojem preste na nogi če sem lačna.:) No to že davno loahko. Moja mama ni mogla verjet kako lahko debeli ljudje naredimo to, ker njej ni uspelo niti noge dvignit sede, jaz pa to počnem enostavno. In sedaj ji želim pokazat, da zmoremo tudi kaj več, kar morda vsak suhi ne zmore. Je pa res da je to odvino tudi od posameznove konsrukcije, ali nekaj podobnega. V glavnem .... ko mi bo uspelo vam sporočim. ZA tek meni res ni ravno. Ker ni kondicije. Tako ste lepo napisale o tem, da se mi zdi, da mogoče bom pa le poskusila. Zadnje čase sem se res polenila. In sedaj je konec izpitov, tako, da je spet dovolj časa. Danes sem na sadju. Sem hodla ka naboljšemu sosedu po sadje. Končno ima tudi on lubenice v akciji. In všeč mi je da im take manjše, da niso tiste velikanska. Polovica ima kako kilo in pol.Nevem kak okus ni, ampak se pa čuti, da je lubenica. V gavnem mi je format všeč, ker sem prejšnjič kupila v šparu polovico tiste velikanske in sem jo jedla tako dolgo, da mi je že skoraj zgnila, da sem jo že imela preveč. In marjetka cvetka mi je včeraj z tisto stranjo dala navdih za pomaranče. Tak, da bodo danes tudi še pomaranče na sporedu. lep dan!

Darchy  

član od: 3.2.2005

sporočila: 213

30. jun 2005 12:56

Vse, ki ste dobile podatke za mojalbum, sta pravtako dobile tudi podatke za nas mail! Vsebino sporočila sm vedno kopirala, saj sem postopek objave slik in nastavitve albuma dokaj podrobno opisala, da vam je lažje. Andrinaa, poglej dobro svoje sporočilo! Na koncu sledijo podatki za mail na volji!!!!!! Darchy

Darchy  

član od: 3.2.2005

sporočila: 213

30. jun 2005 13:02

AHA, Adrinaa, sem opazila, da si našla geslo. Tabina, geslo in upor.ime sem pravkar preverila in dela. Sicer pa ni druge pošte gor kot nek virus info mail in pa encijanino vabilo v album. Darchy

punchka  

član od: 26.4.2005

sporočila: 26

30. jun 2005 13:22

aja tabina, na temo koruznih kosmičev...sicer poglej sestavine, bi pa rekla, da so malo vsega, pa kot so že druge napisali precej dodan sladkor. Mogoče bi bili ok kakšni drugi, tipa fitness nestle, ki so polnozrnati pa brez maščob itd. sicer pa bi jih sama bolj uvrstila na OH večerjo kot na Š dan. Lahko pa na Š dan kaj drugega s sojinim mlekom ješ, tipa ajdova kaša al pa prosena al pa kej tazga..mi je to glihkar kapnil..bomo probal skozipadalica, pomankanje kondicije je pa res slab izgovor..prej je razlog da začneš migat! Sicer pa je prav namen sistema, ki sem ga opisala to, da zadevo delaš postopoma, da telo počasi privajaš. Pa ko prideš domov, narediš še trebušnjake, skledce, za hrbet rit itd., kar ti pač paše potem pa RAZTEGOVANJE! na to se ne sme pozabit, je namreč nujno za mišice, ki jih s telovadbo zakrčiš. še ena pomembna točka pri preprečevanju poškodb. Nekaj (5) min hoje pred tekom, nekaj min hoje po teku, vaje za krepitev mišic pa raztegovanje. Tek (oz. intervali tek hoja) morajo trajati 30 min ali več, potem pa še ostalo in pride ravno ena ura telovadbe, kar je optimalno. Pa ne mi rečt, da nimate ene ure na dan 3x na teden frej..ne verjamem nobeni.. :) Sporočilo je spremenil(a) punchka dne 30. jun 2005 13:29:44

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

30. jun 2005 15:35

Hojla! Ojoj,Darchy,saj jaz sem videla ta mail,pa si z njim nisem znala nič pomagat.Vprašala pa tud nisem,pol sem pa na vse skupaj pozabla.Glava tumasta! Zdaj že vem,kako stvar deluje,tako,da sem si že ogledala Encijanine slikce. Res so super in kar zamikalo me je,da bi šla v gore.Letos grem sigurno na Uršljo goro,ta mi je najbližja. Drugače pa kar pridno lazim po okoliških hribčkih,kam više se mi pa že ne ljubi stopit. Imam pa tudi grozen problem,ker imam obupno vrtoglavico in bog ne dej,da pogledam iz kakšne višine navzdol,se mi vse suče.Zato me ni nikoli mikalo v kakšne visoke gore,ampak hribe imam pa vseeno rada. Danes imam OH dan in sem si za kosilo privoščila testenine z ogromno zelenjave. Za večerjo še ne vem,verjetno bomo s puncami spekle kakšno pecivo. Mejte se lepo! Marjetka cvetka

kokos  

član od: 31.10.2004

sporočila: 373

30. jun 2005 20:29

Encijan, hvala za voščilo! kokos

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

1. jul 2005 7:00

Encijan VAUUU, ti pa si prava hribolazka. Sploh ne vem zakaj sem se ponujala, da bi šle kdaj skupaj. Saj so moji vzponi na Celjsko kočo, stari grad in Šmohor maximum. Da bi šla peš v takšne taprave hribe si sploh ne znam zamisliti. Je pa zelo lepo. Sem pa včeraj zvečer šla tečt, sem izmenično tekla in hodila cca 30 min, vmes pa sem šla tudi v fitnes in sem malo potelovadila.Zdaj se moram samo prisiliti, da bom šla vsak dan. Je pa zelo zoprno tečt brez Polarja, ker ne vem v kakšnem tempu naj tečem in me začne kaj kmalu vse bolet, pa dihat začnem kot slon. Si moram nabaviti to čudežno reč, morda bom potem imela še več volje. Punce uživajte v krasnem vremenu , mi prav paše tale dežek. Lep deževen dan..... tuna

Busy Bee  

član od: 16.4.2005

sporočila: 56

1. jul 2005 8:29

Zdravo drage moje! Evo me opet! Sem imela 3 tedenski odklop- bila v Piranu in se ucila, ampak brez uspeha. Moje kile se pa zelo pridno topijo. od prvega dne do danes -10,5 kg. do konca mi je pa ostalo se slabe 3 tedne. Grem drugi teden na Hvar za dva tedna in bom vago kar sabo vzela, da vidim kaksen bo koncni rezultat. Ampak prvi dan po koncu diete si bom pa privoscila svez bel kruh namazan z maslom, cez argeta puranja pasteta na vrhu pa se dve rezini samostansega sira. Komaj cakam! Kljub dezju, ki mi kvari danasnje nacrte, vam vsem zelim lep dan! Busy Bee

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti