29. jun 2005 9:47
Zdravo, rožice !
Preddopustniška vročica se je začela. Pa toliko stvari mora še urediti danes, da se po moje ne bom spravila pakirat kovčkov pred osmo zvečer - šibamo ob enajstih.
Skozipadalica, začela sem 3.1.2005 pri 79 kg, končala ša s 65 kg. Danes zjutraj sem jih imela 64 in to težo držim že kakšen mesec brez težav. saj niha teža + - 1-2 kg, vendar ni težav.
Artemis, tudi jaz sem visoka 170 cm in si sploh ne morem predstavljati, da bi imela 55 kg. Res je, da je odvisno od tudi konstitucije telesa, pa let.....Res pa je, da se na ta način lahko prehranjuješ celo življenje. Samo znotraj obrokov je potrebno ločevati živila, kar pa sploh ni problem. Tudi jaz si ne morem več predstavljati, da bi jedla meso in krompir v enem obroku.
Andrinaa, s tekom je pa tako: kot vsake stvari, se je tudi tega treba lotiti počasi, postopoma. Začela sem s hitro hojo in ko sem izgubila nekaj kg, sem začela počasi s tekom. Najprej sem kombinirala hojo in tek, s časom pa je bilo vedno več teka in vedno manj hoje.Če se prav spomnim sewm 10 km brez pavze pretekla po dobrem mesecu dni. Je pa res, da je odvisno tudi od človeka, njegovih fizičnih sposobnosts, volje itd. Pred operacijo hrbtenice sem tekla 3-4x tedensko po 10 km. Sedaj po operaciji sem zadnjič prvič tekla 8 km, sicer pa zdaj bolj plavam. Važno je, da ne tečeš, ko je zunaj že segreto, torej teči oz. hodi zjutraj ali pa zvečer. Jaz sem raje vstajala bolj zgodaj, ker je bilo zvečer ozračje še vseeno segreto od celega dneva. Ampak važno je, da se odločiš in začneš migati, kakorkoli, samo, da nekaj delaš, da s eznojiš. Boš videla, kakšen dober občutek je, ko prideš potem vsam "gnila" domov in greš pod tuš !
Kokos, glede na to, da mrknem, ti že sedaj želim vse lepo, vse dobro, da te oblaki končno zapustijo in imaš nad sabo le sonce. In tak pozitivec, kot si, si ga prav gotovo zaslužiš - vse sonce sveta !!!!
Tabina, če bi tekla pa 20 km, bi pa mogoče imela 55 kg - ha,ha, ha.....
Goga, veš te kile so tako odvisne od maričesa - od prebave, od odvodnjavanja, pred menstruacijo sem vedno napihnjena kot slon, tako, da ni panike. Sadni dnevi dosti pomagajo uravnati vse te faktorje. Pri meni so šle kile tako dol : 1. mesec - 7kh, 2. mesec - 3 kg, 3. mesec -3 kg.
Tako, sedaj šibam najprej v Celje, ker mora sin oddati neke papirje za Zoisovo štišendijo, potem peljem atija na kontrolo krvi v bolnico v Maribor, potem....pojma nimam. Se tipkamo in beremo še zvečer, ko bodo kufri spakirani.
marjanca45