Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

30. sep 2005 15:14

Živjo! Upam da ne bom spet sama celo poldne na forumu. Saj razumem, da je lepo sončno vreme in Marjanco, ki ji je opravičeno zaradi tehničnih težav. Vendar se že zelo dolgo vlečejo, če mene vprašate pre dolgo. Saj ne da se nam ne javi, le pogrešam te še popoldan, oziroma zvečer, kot ti je bilo v navadi. Pa kaj za vraga pa "štrika" ta tvoj velikan, da še vedno nimaš neta? :) Luthien te popolnima razumem, tudi meni je najtežje zvečer. Nekako se zelo težko prehranjujem na ta način. Dišijo mi samo beljakovine. Tako da sem včeraj zvečer spet popustila in spila dva lončka kefirja. MNNNJamiII obožujem vse navadne jogurte,...., čim bolj kislo je bolj všeč mi je. Ja imaš prav primankuje ti b vitamina. Sama sem na mesto kvasa vsak dan zjutraj pojedla B-compleks. Če se ne motim moraš kvasa kar veliko pojest, oziroma tistih tablet. Zadevo pa lahko poenostavimo tako, da pač zaužijemo tableto vitaminov b zaradi katerih naj bi uživali kvas. Sama popijem še multivitamine, kalcij in magnezij. Vem pa da bi bilo dobro, da bi pila še železo. A ja vasako jutro pričnem z kozarcem vode (jodirane Jožefov vrelec), Ker imam že od nekdaj težave s ščitnico in to je najman kar lahko storim, da telo dobi dnevno priporočene vrednosti joda. Priporočeno je, da naj bi vsak človek na dan popil 3 dcl te vode. To sem napisala predvsem zato, ker se vse premalo zavedamo, kako pomemben je jod za organizem in kako malo ga zaužijemo. Migla pozdrav! Tu smo res kot ena velika družina vse smo si tako blizu, da se nam že kar samoumevno zdi, da si pač zaupamo osebne stvari. Zato smo mogoče nekatere na prvi pogled malo bolj radovedne? Tudi mene zanimajo podrobnosti, kot ostale. Predvsem pa me zanima kako dolgo si že tam, kako da te je pot zanesla tja, kaj delaš,....????? Dušanka dobrodošla med nami! Saj vem da je vsak začetek težek, sploh če ne veš kako in kaj. Sama sem na začetku premišljevala samo kaj lahko in kaj ne! To pa zna biti utrujajoče, pa saj se hitro navadiš. Kot si ugotovila je pač tako, da boš odslej jedala enkrat samo golaž, naslednji dan pa samo polento,.... Jaz kuham čisto normalno, le da sama potem ne jem dodatkov, ki jih imajo ostali. Torej samo meso ali samo krompir in solato. Sama pripravljam hrano na olivnem olju, ki ga poleg kisa obvezno dodam solati. Tako da kar veselo naprej. Je pa pomembno, da glede na to da želimo izgubiti maščobe malo omejimo vnos le teh, predvsem tistih ne zdarvih. Jaz se raje ognem vsej vidni maščobi, torej tisti ki jo lahko odstranim, ker je še vedno veliko tiste nevidne maščobe, ki se skriva v različnih jedeh, pa se ji ne moremo ogniti. Vse kar lahko naredimo je, da pazimo in že v trgovini preberemo na izdelku kaj vsebuje in se odločimo za nakup tistega izdelka, ki je zdarvju prijaznejši in vsebuje manj maščob. Veliko uspeha! Ja Tuna o tem smo debatirale že dolgo tega nazaj. Zdaj veš zakaj sem vedno poudarjala, da je treba jest, dovolj jest, količinsko veliko in vsak oh dan malo večji vnos kalorično gledano, da telo ne "skonta", da pravzaprav hujšaš in da se ne prilagodi na manjši vnos hrane in prične varčevati. Še slabše pa je, če vsak ponedeljek štartaš znova in strogo, drastično spremeniš prehrano za nekej dni potem pa za vikend popustiš,..... Zato niso zaman napisane smernice diete v knjigi, kjer tudi piše, da če se pregrešimo gremo preprosto naprej z dieto in ne prekinjamo in čakamo na pravi dan ( ponedeljek....).... Sicer pa priznam, da sem poudarjala to o velikosti porcije in pomembnosti ne spuščanja obrokov,... tudi zato, ker mi neizmerno ugaja, da lahko jemo, jemo, jemo,...!!!!! Še enkrat poudarjam, če želite shujšati je potrebno jesti! Ne spuščati obrokov, ker s tem naredite več slabega sebi kot koristnega. Na vse je treba gladati dolgoročno, čeprav vem da je težko, ker bi najraje vsi zgubili kilograme čez noč. Pomembno je da večkrat jemo, kar pa ne pomeni, da je potrebno kalorično veliko, če tega ne potrebujemo. Kakšen sadež za malico je čisto dovolj, tako da vzdržujemo raven sladkorja v krvi. In nadziramo morebitne napade lakote. Ker če se odpovedujemo preveč obrokom, navadno pride do prevelikega nihanja in posledično gromozanske lakote ali krize kot pravimo. Postanemo gromozansko lačni in pojemo lahko veliko preveč oziroma več, kot bi, če bi tekom celega dneva pravilno jedli. Vem, da je to veliko nasvetov in zveni kot pametovanje, kar pa NE želim da je. Vsi vemo kaj je prav, kaj je zdravo, kako naj bi bilo. Je pa res, da je zelo težko peljat tisti sredinsko pravo pot. Joj ko bi lahko bila sama tako vzdržna in učakana kar se hujšanja tiče. Zdaj bi najraje takoj imela enake kilograme kot ob koncu diete. Sicer mi ne manjka veliko, oziroma se nisem veliko zredila. Pa vseeno sem neučakana. Najraje bi se šla kar vsake dve uri tehtat, če je že kaj manj. :))) Je pa teoretično gledano zanimivo, da bi lahko živeli od zraka, kot sem že nekje zasledila. Vendar po mojem mnenju v praksi ne izvedljivo! Lp, Sem nadoknadila s tem postom za moj daljši tipkarski premor na forumu. Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas. Sporočilo je spremenil(a) Rožica dne 30. sep 2005 15:24:39 Sporočilo je spremenil(a) Rožica dne 30. sep 2005 20:37:07

bonaca  

član od: 1.3.2005

sporočila: 215

30. sep 2005 19:11

Tigrolina, nisva daleč narazen. Jaz sem iz Celja, tako kot Lanes in Tuna, Marjetka Cvetka pa je tvoja soseda. Je bilo dobro kosilo? Jaz sem si poleg cmočkov privoščila še kruhove cmoke, ker to je isto, kot da ješ kruh, ali ne? bonaca

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

30. sep 2005 19:54

Tuna, in nadaljevanje tvojega pisanja: in nato se navadiš živeti od zraka in sonca. Pa saj to je super! Ampak tudi Krjavljeva koza se je navadila živeti brez hrane, konec pa verjetno poznate. Ali kdo ve, koliko knjig je bilo že napisanih o hujšanju? Verjetno ogromno. Toda izkušnje vseh vas so še boljše od vseh teh knjig, kar mi je še najbolj pomagalo pri hujšanju. Še eno nehujšarsko vprašanje: ali mora testo za krompirjeve cmoke nekaj časa počivati? Ravno mi sin kritizira veliko pacarijo in še dobri niso bili preveč. Mislim, da se od mojih cmokov ne bo nihče zredil, kvečjemu shujšal. Lp riba-ribica

picika  

član od: 25.12.2004

sporočila: 77

30. sep 2005 20:02

Ojla! Ja kaj to berem Celjanke na kupu, no tudi jaz sem iz Celja. Sem iz Nove vasi, kaj pa ve? Lahko bi se dobile na kakšnem čajčku ali kavici, kaj menite? Sem vesela, da je tokrat tako, da nas je kar nekaj iz Celja in okolice. Sedaj pa hvala za recept Nenya in Marjetka cvetka, sem dala namesto marmelade noter sohe fige in mlete orehe in je bilo njami-njami. Komaj sem se zadržala, da nisem pri kosilu pojedla še večerje. Zdaj pa tole: dopoldan sem povedala,da grem v mesto na potep oz. na probo za manjšimi cotkami.Sem našla eno prav luštkano srajčko premajhno za 3 številke in dolgo krilo tudi manjšo za 3 številke.Doma me je sin pozdravil z pozitivno kritiko, ostali pa so me skritizirali, da sem malo nora, ker kupujem v naprej. Sama pa sem zelo pozitivna saj vem, da si bom to želela čimprej obleči. Vam sporočim, ko bom to oblekla. Sadni dan sem lepo preživela in tako bom večer hitro zaključila, ker moram zjutraj zgodaj vstati. Lep pozdrav vsem in se jutri beremo. Čao! Irena picika

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

30. sep 2005 20:12

Picika, jaz sem pa iz mariborske Nove vasi. Zato večkrat rečem, da smo vaščani in ne meščani. Tisto o pretesnih oblekcah je pa super, odlična motivacija. Tudi sama tako počnem. Lp riba-ribica

Rožica  

30. sep 2005 20:17

Hoj! Bonaca ne bi ravno rekla da je isto? V Rinini knjižici je dovoljena rezina rženega ali polnozrnatega kruha, tvoji cmoki pa so verjetno bili beli? No pa če zanemarimo to malenkost, s tvojo kombinacijo hrane si prekršila eno glavnih pravil, da naj med sabo nebi mešali različnih beljakovin. Torej mleko+jajca+ meso ne gre skupaj. Vrejetno je vse od naštetega vsebovalo tvoje kosilo. Sicer pa je vse odvisno od posameznika, koliko želi shujšati in glede na to se tudi vsak posameznik odloči kako dosledno bo upošteval dieto. Oziroma kako bo pripravljal hrano, da bo zanj najbolje. ""Če želite močno shujšati jejte v glavnem kuhano in dušeno hrano, odpovejte se kruhu,..."" Tak napotrek je napisan v Rinini knjižici. Riba-ribica bog ne daj, samo tega ne! Potem je še večji cmok. Ko vmesiš moko v krompirjevo mešanico je najbolje, da kar oblikuješ cmoke in čimprej v krop z njimi, ker se drugače moka napije, al` kako se naj izrazim in je še večji cmok. Picika ti pa si dobra. Tudi jaz sem zelo trmasta in ko si nekaj vpičim v glavo se tega držim... Vendar si še zadaj kupujem vse z malo rezerve. Kar ne morem iz svoje kože, imam raje da ni preveč opeto, ker sem mnenja, da ti preopeta oblačila dodajo kar nekaj kilogramov. Veselo naprej. Upam da boš čimprej lahko oblekala nova oblačila. Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

picika  

30. sep 2005 20:18

No pa imam vendarle novovaško sosedo pa čeprav iz Mb-ja. picika

picika  

30. sep 2005 20:38

Drage moje še zadnjič danes tu gori, moj sin ravnokar večerja testenine,ki jih jaz obužujem, zato sem pobegnila iz kuhinje v sobo za čoronalnik ups računalnik. Hehe sem se dobr spomnila za mutivacijo, kajne? Jim bom dokazala, da lahko oblečem kmalu to kar sem kupila. Tudi jaz ne maram oprijetih oblačil ampak takšna, ki tudi malo skrijejo šlavfeke. Sedaj pa res vsem skupaj lahko noč in lepe sanje. Irena picika

Rožica  

30. sep 2005 20:40

Ja picika saj sava na isti valovni dolžini. Tudi jaz ne razkazujem rada svijih "Mišelink". Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

tigrolina  

član od: 26.5.2004

sporočila: 25

30. sep 2005 21:35

Bonaca ..super je bilo kosilo, večerja pa tudi .. pomoje da je vredu..čeprav še nism prakticirala.. js sm pa poleg mesnih kroglic jedla polnozrnati žepek al kako se mu reče.. in kaj boš kej jutr jedla? men se lušta riža pa kakšne paradižnik+paprika+čebula+korenček+začimbice omaka zraven.. pa rdeča pesa.. :D Nisem vedla da je Marjetka cvetka iz Velenja.. ja zanimivo.. midve pa sva si tud kr blizu.. :D Sporočilo je spremenil(a) tigrolina dne 30. sep 2005 21:38:15

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti