Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

30. sep 2005 10:12

Evo mene, rožice moje ! Spet je norišnica v službi in nisem utegnila prej. Se pa dobro množimo, kaj ? Dobrodošla Dušanka ! Z veseljem ti bomo povedale, če ti kaj ne bo jasno. Ja, h golažu sem jedla vedno le solato in sploh ni bilo slabo. Veš, na začetku se zdijo kakšne kombinacije hrane nemogoče, smešne, potem pa se človek navadi. Tudi jaz, kot ti je že pisala Encijan, sem pri tem načinu prehranjevanja spoznala veliko jedi, ki jih pper nikoli nisem jedla in tako je jedilnik dosti bolj raznolik. Luthien, pri izpadanju las in slabih nohtih menda manjka vitamin B. Te tablete niso ogabne, ker si jih položim čimbolj v usta in hitro poplaknem z vodo. Meni res pomagajo. Migla, pa ti si kuharica na kvadrat ! Blagor tvojim gostom. Po moje zelo radi hodijo k tebi, ko jih pa tako razvajaš. Kaj pa so špecli in fernadli ? Claudia, kar poišči si te tablete pivskega kvasa. Jaz sem jih dobila v lekarni ( 1500 sit za 1500 tablet). Glede na to, da je za nedeljo že spet napovedano slabo vreme, bi spet rada šla v hribe. Ampak se bojim za moje koleno, zato bom verjetno šla le na Skalco na našo Konjiško goro. Urca gor in prav toliko dol. Encijan, kakšna je pot ? Zelo strma ? Sprašujem za hoditi dol, gor mi je vseeno, kakšna strmina je. Mislim pa iti po kosilu, da ne bom šla kar knjige brati. Pa upam, da dragec ne bo prelen in bo šel z mano, lenoba moška. Joj Robi, ko bi moj "princ" bil tako priden za miganje kot ti !!! marjanca45

Nenya  

član od: 12.9.2005

sporočila: 11

30. sep 2005 10:22

Picika recept: 6 jabolk izdolbite in odstranite peščišča. Naložite jih v posodo, obloženo s peki papirjem. Jabolka napolnite s poljubno marmelado ali džemom z manj sladkorja. Pecite jih 15 minut pri 180 stopinjah. Med pečenjem zalivajte s pomarančnim sokom, ki ste mu dodali žličko začimb za jabolčni zavitek. 4 za kosilo 2 za večerjo. Recept je krasen zraven priporočam džem iz marelic s 100% sanim deležem , kupila sem ga pri najboljšem sosoedu, dober tek. Nenya

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

30. sep 2005 10:22

Hojla! Dušanka,ti nas kar vprašaj kar te zanima.Imeti moraš pa res veliko volje,pa tudi veliko željo.Ampak hujšanje z tem forumom je prav zabavno. Helena,jaz imam tako grozno veliko željo,da se že enkrat znebim te tromestne številke v moji teži.V prejšnjem krogu mi je manjkalo čisto malo,pa mi je motivacija padla in kilogrami so se začeli vračat.Nekaj časa sem se trudila in nekako vzdrževalo težo,potem pa mi je kar naenkrat začelo vse dol viset in sem se začela basat kot v starih časih.In kile so se začele seveda veselo večat. Ker pa vas redno berem in spremljam,sem si rekla,pa kaj ti je ženska glava,poglej druge,kako jim uspeva,kako se trudijo.Dej se no mal skulirat,ne se pustit hrani.Tako sem prejšnji vikend mal pogledala notr v sebe in se odločila,da v ponedeljek začnem. Pa še nekaj,nikomur namreč nisem povedala,da sem v novem krogu(razen vam tukaj).Ker se že že tako od lanskega leta prehranjujem po ločevanju,še opazili niso. Včeraj je bilo mal krize,ker sem imela sadni dan,potem me je pa na mizi čakal še en trojanski krof,ko sem prišla zvečer domov,vendar sem se zadržala in so ga zjutraj hčerki pojedli za zajtrk. Drugače imam pa sedaj res ogromno volje. Tako so prvi štirje dnevi za mano in to čisto brez najmanjšega greha in minus dve kili. Jutri me pa čaka en grešni dan,vendar se bom potrudila,da bom jedla čim manjše količine hrane,če že ne bom mogla ločevat. Grem namreč na izlet,ki ga organizira naše podjetje za tiste zaposlene,ki že dalj časa niso bili na bolniški. Claudija,imejte se lepo na Piki nogavički!Tudi moji bodo šli jutri,mene pa žal ne bo.Škoda,ker bi se lahko srečale.Pa drugo leto. Miglamjaz samih vitaminov me jemljem ampak bolj minerale.Kalcij,magnezij in železo.Tudi kvasove tablete si bom poskusila nabavit.Sicer pa imam železove šumeče tablete,ki vsebujejo še c vitamin,drugače pa pojem veliko sadja in zelenjava,tako da z vitamini mislim da sem priskrbljena. Uf,grem počasi za štedilnik,moram mojim skuhat za danes,pa še za jutri,pa še zase nakaj spackat. Mejte se lepo! Marjetka cvetka

Marjetka cvetka  

30. sep 2005 10:26

Picika,lahko pa namesto marmelade daš v jabolka nekaj rozin,ali pa narezanih lešnikov ali orehov. Marjetka cvetka

maza  

član od: 27.1.2005

sporočila: 35

30. sep 2005 10:48

Lepo pozdravljene vse stare in nove! Sama nisem niti eno niti drugo ampak povratnica.Sem kot tisti alkoholiki, ki ste jih prej omenjale,da se tudi po trikratnem zdravljenju niso uspeli rešit alkoholizma.Dejansko pa smo tudi mi z preveč kg neke vrste odvisniki.Se držimo diete,shujšamo,potem pa nastopi vzdrževanje,to pa je na dolgi rok težko.Sama sem po prvem hujšanju vzdrževala težo lepo celih15 let.Potem pa so se začeli kg kar nabirati, pa ne kar sami od sebe,ampak nekako sem postala odvisna od sladkarij.Druge hrane nisem pojedla veliko,celo skoraj v smislu ločevanja živil,ampak sladkarije...Nikoli nisem bila prej ne vem kako navdušena nad njimi,potem pa sem se prav tresla,če nisem nekaj sladkega dobila v usta.Mislim da do takih poteb privedejo prav diete, ki se jih držimo le krajši čas.Zato da bo naše telo sprejelo nek način prehranjevanja je res potreno več mesecev,ker drugače našo presnovo samo zmešamo in ne ve kako naj deluje.Celo življenje bomo morale gledati kaj in kdaj bomo dale v usta,sicer bomo lahko jedle vse ampak vse pod kontrolo. Tako spet sem tukaj z vami, to je moj peti dan zaenkrat brez greha in telo je že začutilo da se nekaj dogaja, sem malo švoh.Kar se pa grešenja tiče,ga pri meni ne sme biti,ko enkrat začnem grešit pa tudi če čisto malo, se mi vse podre in se mi zdi vse brez smisla. Kar se pa motivacije tiče,sem se pogledala v ogledalo,kar sem videla mi niti slučajno ni bilo všeč ,nimam tudi več kaj obleč,sama sebi se zdim grozna.Ni drugega,da se spravim k sebi,ker cele nove garderobe pa že ne mislim kupovati in tudi pogled v ogledalo bi bil lahko manj stresen. Tako,take so moje izkušnje,vsak ima svoje ,na njih se učimo pa tudi kaj naučimo. Helena45 ,vidiš da nisi najhujša, ne obupuj,pomisli kako si boš z zgubljenimi kg zboljšala kvaliteto življenja in tudi če nam gre vse narobe,vsaj nekaj dobrega naredimo zase. Claudia12 tabletke pivskega kvasa nimajo posebnega okusa in čeprav jih jemlješ 3x3dnevno hitro spolzijo po grlu.Hčerka jih jemlje že nekaj časa in izpadanje las se je občutno zmanjšalo.Tudi sama jih bom jemala,mislim da rabimo B vitamin,vtej dieti ga je premalo. Napisala sem cel roman,upam da vas nisem preveč zamorila. Lep sončen dan vam želim, imejmo se radi tudi sami sebe,veliko smeha in dobre volje ter izgubljenih kg. maza

claudia12  

član od: 29.8.2005

sporočila: 221

30. sep 2005 11:04

Dobrodošle punce novem krogu. Verjamem, da vam bo uspelo, le pogum! Mene že sedaj skrbi, kako bom te kilograme obdržala, očitno smo nekateri obsojeni, da celo življenje gledamo na prehrano in pazimo. Sem ravno včeraj z mojo mamo govorila, je že 2x po 3MD hujšala obakrat uspešno vsakič ji je šlo dol po več kot 10 kg, pa je vedno vse nazaj dobila, zadnji krog je končala pred 4 meseci in sedaj res pazi kaj je, ker pravi, da kakor se spusti iz vajeti takoj dobi gor 2-4 kg, potem je pa dolga pot, da jih izgubi...očitno je to ena redkih stvari, ki sem jo podedovala po njej, ker je z mano podobno. Tuna verjamem, da bi vi tudi uživali na Piki, verjetno pa boste še bolj uživali s prijatelji, ti pa še posebno v novi kuhinji.Migla jaz vsak dan zjutraj pojem eno multivitaminsko tableto ali pa malo cedevite, razmišljala sem tudi, da bi še železo, zagotovo bom pa tablete s kvasom nabavila.Marjanca pazi na tvoje koleno! Marjetka Cvetka mogoče se pa drugo leto res vidiva na Piki. Tudi jaz vedno kuham tako, da vsi jemo, zase samo tisto kar je dovoljeno, hčerama pa dodajam, recimo na B dan jaz samo piščančji zrezek, njima pa še pomfri zraven spečem, na Š jaz fižolovo juho, oni dve pa še sirove štruklje, na oh naredim pizzo..pol zelenjavne, pol normalne ali pa sebi testenine z zelenjavo, njima pa z tuno, tudi ko imam sadni dan, jaz jem recimo sadno solato, ta mali pa sadno kupo, pa pečene banane so jima všeč, prav tako jabolka...skratka nekako sem jih kar vključila v dieto, samo, da jima še kaj zraven dodam, predvsem tisto kar imata zelo radi in tako smo vse tri zadovoljne. claudia12 Sporočilo je spremenil(a) claudia12 dne 30. sep 2005 11:05:58

Marjetka cvetka  

30. sep 2005 11:48

Uf,sem morala mal sem gor pokukat,v kuhinji so take vonjave,da so brbončice čist napete. Ampak jaz se ne dam! Maza,dobrodošla ponovno nazaj in veliko uspeha. Tudi jaz sem peti dan,toraj sva skupaj po dnevih.Super!Da vidiva,katera bo dlje zdržala. Malo tekmovalnosti tudi ne škoduje,kajne! Marjetka cvetka

bonaca  

član od: 1.3.2005

sporočila: 215

30. sep 2005 12:10

Živijo! Sem bila malo brezvoljna in sem se odločila, da se bom oglasila, ko se bo dobra volja vrnila, ker mislim, da je že dovolj, da nas vsak drugi dan pere dež, ni treba, da še poslušate moje jamranje. Zdaj je že bolje, zato se vam oglašam. Vsem novim – dobrodošle med nami in naj vas opozorim, da ste sedaj, ko ste se nam priključile, že okužene in zelo blizu temu, da postanete odvisne – od foruma mislim. Marjetka Cvetka, ti držim pesti, da bo v novem krogu šlo vse kot po maslu. Ti želim veeeeeliiiiko sreče in odpadlih kilogramov! Ampak štirje dnevi pa dva kilograma. Super!!!!! Sva pa danes skupaj na beljakovinskem dnevu, kaj? Migla, moram priznati, da se nikoli nisem ukvarjala s tem na koliko žličkah olja bom kaj naredila (sicer v glavnem uporabljam zeliščno maslo). Seveda nisem nikoli pretiravala in sem poskušala s čim manj. A na solato si vedno dam bučno olje, ker takšno solato jem vedno tudi, ko nisem na dieti in se mi zdi brez veze organizem zafrkavati – zdaj ti dam malo olja, zdaj pa ne. Tako je bilo pred dieto, tako bo po dieti - bučno olje na solato pa pika. Bobby, čestitam za izgubljene kilograme. Upam, da je bilo pri zobozdravniku čim manj bolečih trenutkov. Tejčica, glavo gor. Gotovo se bo našla kakšna rešitev. Mogoče ne kar čez noč, ampak upanje mora vedno ostati. Vsak je kdaj na podnu. Napiši nam kaj, morda bo lažje. Smile, tudi jaz se strinjam, da bi se dobile. Celjanke vedo za moj problem glede prevoza, če me bo katera vzela zraven, pridem tudi jaz. Tuna, želim ti, da boš naslednjič dopust vsekakor preživela drugače, kot si tegale. Si me kar šokirala. Tega pregleda si najmanj želim. Ne, sploh si ga nikoli v življenju ne želim. Bi te kar objela! Pa še čestitke za čudovit prikaz kilogramov na tehtnici! Pa še lep vikend s tvojimi prijatelji iz Korčule. Glede vitaminov je pri meni takole – tablete pivskega kvasa (jemljem kakšen teden dni), šumeče tablete – 10 multivitaminov + 5 multimineralov (vzamem, ko se mi zazdi, da je treba). Marjanca – upam, da boš rešila probleme s kolenom. Pa mislim, da ker si rešila že veliko hujše, da tale ne bo tako problematičen. Pa še ti si tako pozitivna, tako da mislim, da iz vsakega problema, izvlečeš nekaj humorističnega. Dušanka, pa saj lahko ješ kos kruha zraven golaža, pa solato tudi. A ni že to veliko, da lahko poješ kos kruha? Polenta s kakšno zelenjavo pa pride na vrsto kakšen drugi dan. Helena45 – sama sem aprila zaključila 3md, pred skoraj dvema mesecema pa sem se odločila, da letos 3md še enkrat ponovim, če zaradi drugega ne pa zato, da imaš hrano pod kontrolo. Pa kilograme tudi. Tako, da kar korajžno. Lanes, čestitam za uspeh in dobro voljo. Še mesec dni pa bodo hlače same hodilo naokrog. Picika veliko uspehov pri hujšanju. Ena iz mojega kroga hujšanja si, se mi zdi. Claudia12 tudi jaz sem svoje kar vključila v dieto. Kuham tisto kar jem jaz, njima pa dodam ostalo, kar jaz se smem. Sta oba tako naštimana, da lahko pojesta hudiča in pol, pa se jima nič ne pozna. Evo, teden dni vas nisem brala, toliko pa še tudi nikoli nisem napisala. Vse je enkrat prvič. Sama imam v torek drugi vodni dan, potem pa še mesec dni. Pa lep dan vam želim. bonaca

maza  

član od: 27.1.2005

sporočila: 35

30. sep 2005 12:48

Marjetka cvetka,super da se dnevi ujemajo, pa še bonaca je z nama.Sicer pa bomo zdržale do konca, a ne?Trenutno sem tako naspidirana z motivacijo;da si niti ne dovolim pomisliti na prekinitev. Bodite še naprej tako pridne in uživajte v sončku,še ta vikend,ponedeljek bo baježe deževen lp maza

tigrolina  

član od: 26.5.2004

sporočila: 25

30. sep 2005 12:54

Lep pozdrav punce in fant! (sej imam prav da je v ednini ane?) Ne morem drugače reči kot pa da sem zelo vesela. Tako vesela,da mi je končno "zalaufalo" in se držim ločevanja. Fant mi zelo stoji ob strani, kar mi deva še dodatno voljo in moč. Vem,da je šele par dni za mano, ampak men se ne lušta več čokolade. Zelo sem ponosna nase,res! (nočem se hvalit,sam če sm tok vesela.. rajše tukaj napišem.. kot pa da razglašam naokoli) Marjetka cvetka ti si mi dala tok energije s tistmu dolgmu govoru.Res.Najlepša hvala :D mmm,danes imam beljakovinski dan.. in bodo za kosilo mesne kroglice v omaki+solatka. Aja pa še nekaj.. kaj jaz preveč pojem,če pojem namesto kosa kruha poleg kosila, en tak polnozrnat žepek al kako bi se izrazla. ??? tigrolina Sporočilo je spremenil(a) tigrolina dne 30. sep 2005 12:56:12

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti