Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

luthien  

član od: 13.8.2005

sporočila: 145

24. sep 2005 19:00

Robi jaz sem se pa danes potepala po Košuti (Kofce-Veliki vrh-Kladivo-planina Šija-Kofce). Zjutraj sem pojedla kos polnozrnatega kruha namazanega z margarino, ker sem zadnjič na Mojstrovko skoraj omedlela od izčrpanosti (zjutraj sem pojedla dve hruški). Na Kladivu pa sem tudi pojedla sendvič s papriko. Doma pa pasulj. Ni bilo ravno po predpisih, ampak tisto zadnjiča mi je kar dalo misliti. Sicer pravijo, da ni dobro preskakovati obrokov tako, da ne vem... kar se pa tiče žgancev, se mi pa že sline cedijo. Čez štirinajst dni sigurno pridejo tudi pri meni na vrsto. Amelie enkrat tedensko kozarček alkoholla mogoče ne bi škodil, če že drugače ne gre, večjih količin se pa vsekakor izogibaj, že zaradi svojega zdravja. Je pa alkohol pri katerikoli dieti prepovedan. Da bi pa računala na to da boš potem vse izbruhala, pa mislim da ni najbolj pametno. Vsi vemo kam to pripelje. Tigrolina jaz običejno ne razlagam okoli, da hujšam. Skozi svojo petnajstletno "kariero" hujšanja sem se že naveličala razlagati. Če mi rata shujšat in če kdo opazi in me vpraša mu povem, drugače pa ne. Sploh pa ne razlagam več tašči, ker vedno viha nos (no če bolje pomislim....kdaj pa ona ne viha nos?). Saby poznam te masaže hrbtenice. Bila sem 14 dni v toplicah po operaciji in sem samo enkrat imela priliko dobit maserja.....to so roke.....se pozna.... luthien

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

25. sep 2005 11:17

Hojla! Kako je punce,kam pa ste poniknile! A ste vse mrkoglede,da spet ni sonca,al kaj! Amelie,kdaj pa kdaj ga že lahko srkneš mal,preveč je pa škodljivo.Sicer se pa lahko človek znori tudi brez alkota. Tigrolina,moji najbljižji seveda vedo za moj način prehranjevanja,tudi moji sodelavci,ker drugeče ni šlo. Sploh v službi,ko kar naprej ponujajo kakšne sladkarije in je kar nekaj časa trajalo,pa tudi nekaj zamer je bilo,da so se navadili,na ne padam več na sladko.Se še najde katera,pa mi kaj ponudi,pa se kar izgovorim,da mi ne paše,da mi je nakaj slabo. Luthien,petnajsletna kariera hujšanja,uuuuuuu,to je pa dolga doba!Upam,da si zdaj našla tisto tapravo! Bobby in luthien,ne se sekirat zaradi hrane,saj sta jo na tako dolgi turi vso pokurila.Saj pač pride kakšen dan,da pač ne gre drugače in se ne da jest po pravilih,pa sej to je sam en dan,potem pač nadaljuješ naprej po predpisih.Ne se no sekirat za vsak grižljaj,sej včasih se je zdravo prekršit,ampak to naj ne postane vsakdanja rutina! Sy,čestitke za opravljene izpite! Mejte se lepo! Marjetka cvetka

LANES  

član od: 22.8.2005

sporočila: 159

25. sep 2005 12:12

Hojla dekleta in fant! SAmo jaz še danes občano pokukam na forum, če je kaj novega. Vidim, da tudi tebe MArjetka cvetka zanima kje so vsi. Verjetno so izkoristili lepo vreme in so zunaj. JAz pa si pripravim kosilo - lazanjo z melancani in bučkami (nekaj bom že "zmiksala"), pomagam sinu pripraviti pizzo in bom verjetno tudi šla s sinom na jezero, kjer moj možek že od 6- ih zjutraj lovi ribe. Bolj za sprostitev in zabavo, kot zares. Sonček pa res vabi. En stoj perila še opemem, da ga posušium na soncu. Sicer bi ga lahko v sušilcu, a se na soncu s pomočjo vetra veliko boljše posuši. Tuna, kako si kaj? Naj ti dan čim hitreje mine in naj bo čim manj naporen. Mislim nate. Pa ne pozabi kaj zdravega pojest. Na sadje in zelenjavo sem mislila, da ne bo pomote. Če boš preveč lačna, lahko spet grešiš. Meni pravijo v službi, da me vidijo samo še polovico mene, pa ali s plastenko vode ali s sadjem, s katerim si začasno potešim lahkoto, dokler ne pridem domov. Pa gre, čeprav včasih pridem domov zelo lačna in se mi že malo vrti v glavi, a potrpim in si na hitro kosilo naredim. Ha, zdej sem pa še pesnica. Tudi jaz imam probleme z garderobo. Lahko oblečem samo ene kavbojke, ampak samo s pomočjo pasu. Tako kot pravi Rožica - PASI SO ZAKON, čeprav hlače še vedno visjo na tebi. Po vodnem dnevu si grem kupit nove (za nagrado). TO pa je že v torek. Tokrat ne bom imerla zobozdravnika in ni straha. Claudia tudi mene je bilko strah prvega vodnega dneva. A ni bilo tako hudo. Ne misli na to in se čim bolj zamoti s čim zanimivim. Pa proč od hrane. Jaz sem imela za vsak slučaj s sabo jabolko, ča bom imela krizo, a je nisem potrebovala. Bobby in Luthrien pravijo izkušani, da je pomembno ločevat, če pa to ni šlo, pa ne obupat in nadaljjevat z dieto po načrtu. Alli pa poplačeti grehe s sadjem. Odvisno kako vama odgovarja. Čestitam Sy za uspešno opravljene izpite. Zdaj pa še samo diploma. Pa uspešno še pri tem. Ne pa zavlačevat z diplomo, da ne je ne boš "pisala" veča let in dobila še kakšen izpit za kazen. Zdaj se lahko vse zgodi, ko se v šolstvu vse spreminja. Tigrolina, jaz sem 10 kil shujšala med počitnicami in sem sodelavcem morala povedati kaj sem delala, saj se je očitno poznalo, da me je manj. Sicer pa ne razlagam na veliko o tem Če pogovor nanese, povem, sicer pa se pogovarjamo o drugih stvareh. Moji domači pša seveda vedo, saj so prvihj nekaj dni "tako zelo trpeli", ker nisem jedla z njima in ker sem kar naprej glasno razmišljala kaj si bom skuhala, kdaj lahko jem, in kaj lahko jem. No potem me je pa minilo. Tako je nanelo, da sem začetke dite imela na morju, ko smo bili nenehno skupaj in smo šli dostikrat tud ven na kosilo ali večrjo. Sevdea sem se komaj zadrževala, a sem uspela. Le vztrajna bodi in pomisli, kaj hočeš. Vse je v glavi. Samo prepričati se je treba, kaj je prav in kaj ne. Ampak bo šlo. Če pa boš imela krizo pridi na forum in potoži, pa te bomo potolažile. Kajne deklata. Saby tudi jaz razmišlam o masaži. Pred dvema letoma me je hudi bolela rama (verjetno prehlad, revma ali...) pa je minilo. Občasno me še boli, ko sem na koncu z močmi in še želim delati preko svojim zmogljivosti. Takrat vem, da se moram odpočiti in ustaviti. Saj vse počaka. Nihče ni nadomestiljiv. Žal je to resnica. In nihče se ne bo pobrigal zate, če se sam ne boš, zato si je potrebno pirlsuhniti in se ustaviti ter pozdraviti. Bom pa šla na limfno drenažo nog in trebuha in to kar kmalu, ker mislim, da mi bo to odpravilo celulit, ki se mi je očitno pokazal po izgubljenih kilogramih. Prej sem imela kar precej mišične mase, katero sem zdaj izgubila. Ne še vso. Jo bom pa z vadbo v fitnesu spet pridobila. Marjanca, čestitke za uspešno izgubljene kilograme. Res si si zaslužila nagrado in zato ne smeš imeti slabe vesti. Pozdravljena OLina, poglaj sonček je zunaj in te lahko pogreje. Tudi jaz imam na sadi oz. sadno - zelenjavni dan dan manj energije. V četrtek je bil tak dan. Pa še na odbojki sem bila zvečer. Katastrofa... sem komaj žogo spravila čez mrežo, ko sem servirala. Včasih sem poslala pri serviranju žogo v avt na drugo stran igrišča... Ampak tudi tu bom uspešnejša. Migla tehtam se na tečke na beljakovinski dan, po sadnem dnevu in vsako nedeljo. Na sadni dan jaz večkrat pojem za kosilo solato, ampak brez stročnic,s čim manj olja in brez beljakovin. Bonaca, vidim, da si še z nami. Pa oglasi se še bolj pogosto. Si te gram malo ogledat v naš album. Takole, boste rekla, da sem malo zmešana, ampak tako lahko vsako malo pozdravim, spodbudim se še malo razgovorim, kadar imam čas. Zdej grem pa lazanjo delat. Pa lep dan vsem. LANES

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

25. sep 2005 13:28

No,sedaj je pa tud pri nas sonček posijal! Lanes,oj kakšen doooooooooolg post! Dober tek ti želim! Jaz pa grem koruzo ličkat. Mejte se lepo! Marjetka cvetka

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

25. sep 2005 14:42

Marjetka cvetka, dobro ličkaj! Dopoldne sem nabirala divje kostanje, baje pomagajo pri odpravljanju moljev. To so seveda nasveti iz kulinarike. Ko bodo suhi, jih bom dala v vrečke iz blaga in razdelila po omarah. Včeraj sem pa bila na turističnem ogledu Maribora, ki je trajal tri ure. Bilo nas je veliko, po moje preko sto, štela pa nas nisem. Ko sem prišla domov, sta fanta že delala pico, seveda sem imela potem pregrešno popoldne, ki se danes pozna na tehtnici. Bo treba v naslednjih dneh uživati več sadja in zelenjave. Imejte se lepo! riba-ribica

ksusta1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 15

25. sep 2005 18:58

Zdravo punce! Sem nova. Tudi jaz sem se odločila, da se spopadem s svojimi kilogram z vašo pomočjo. Saj mi boste pomagale , ko mi bo zmanjkovalo volje? V dveh letih sem si nabrala kar nekaj kilogramov , pa se jih ne morem in ne morem znebit. Nisem dovolj vztrajna. Pred tremi leti sem hujšala po Montingu in mi je lepo uspelo. Znebila sem se kar 17kg. V dveh letih ,ko pa sem "bluzila" sem si jih nabrala kar 15 nazaj. Sedaj bi pa probala po 3md v kombinaciji Montinga. Kaj mislite , bi to šlo ? Lep pozdrav Val ksusta1

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

25. sep 2005 20:05

Val, seveda bo šlo, s pomočjo našega foruma gre vse. Vedno se bodrimo, opozarjamo, tudi okregamo, skratka, nihče ni sam. Vsak se lahko potoži in pove o svojih problemčkih, kje je komu najhuje ipd. Kdaj začneš? Najbolje je čimprej, lahko pa izbereš tudi kako prelomnico, kot je začetek meseca, tedna, konec dopusta, po rojstnem dnevu, po kakšnem obisku in še bi se našlo. Postaneš pa kar odvisen od tega foruma, vsaj jaz sem. Vsaj redi ne. Pozdrav! riba-ribica

luthien  

član od: 13.8.2005

sporočila: 145

25. sep 2005 20:47

Val, kar pridruži nam se. A ne, kako se kilogrami hitro naberejo če ne pazimo! Sem danes zopet osvajala naše prelepo gorovje. Marjanca za tele moje podvige se zahvaljujem tebi. Saj si me ti malo spodbudila k temu, da se tudi po operaciji da normalno hoditi navkreber. Torej, s hrbtenico ni bilo nobenih problemov, samo kolena me malo dajejo...Pa bomo tudi to rešili. Za kosilo sem si pripravila pečene bučke in solato, popila sem pa tudi malo čiste juhe (čeprav ni po predpisih-danes imam S). Če mi je pa tako pasala po naporu. S seboj pa sem vzela suho sadje in banano. Za večerjo pa samo dve breskvi in nesladkan čaj. Mislim, da ni bilo hudo. Jutri pa proteini. luthien

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

26. sep 2005 7:04

Dobro jutro, rožice moje drage in naš edini cvetek Robi ! Sem mislila ( koza !), da se bom edina lahko pohvalila, da sem bila v hribih, pa nas očitno je kar nekaj. Jaz sem šla samo malo pogledati na Okrešelj, potem pa sem se ozrla malo okoli sebe in padla je odločitev, da greva z dragim na Kamniško sedlo. Malo me je bilo malo strah tiste stene, ampak želja je bila prevelika in sva šla. Ko sem prišla na vrh, sem jokala od sreče, pa vriskala kot nora. Glede na moje stanje je bil to pravi podvig, še posebej pot navzdol. Na koncu sem komaj prišla do avta, saj sta me hrbet in koleno bolela za znoret. Ampak vse bolečine so bile vredne lepot, ki so jih videle moje oči, ko sem bila na vrhu, pa ponosa, ki sem ga ob tem občutila. Za marsikoga je ta pot "kar tako malo, za hec" - tudi zame je bila pred 30-imi leti, sedaj pa ni več tako in je bil zame to res pravi podvig. Se pa pozna, da človek ni več "originalen", da so že nekaj šarili po njem in telo hitro pove, kaj mu je všeč in kaj ne. Luthien in Robi, za tisto, kar sta pjedla "mimo" diete se ob takih naporih pa res ne rabita sekirati. Jaz sem prehodila vso pot z eno banano in tremi jabolki, ampak naslednji dan pa se je v meni pojavila obupna potreba po čokoladi, tako, da sem jo med zajtrkom in kosilom pojedla 3 rebrce. Pa mi ni žal. Očitno je telesu po teh naporih nekaj manjkalo. Med hojo sem si merila pulz in v steni, ko sem plazila po vrveh in klinih, je bil med 165 in 175. Sicer pa ni bil tako visok. Možno, da je bil pri meni tudi višji zaradi bolečin. Pa saj ni važno. V enem kosu sem prišla v dolino. Sy, BRAVO za vse izpite. Zdaj še pa finale in potem uživancija !!!! Tejčica, saj vem, da je sr....., ko se ti vse zvrne na glavo, samo kljub temu vztrajaj. Kaj hočemo, življenje nas pač na različne načine preizkuša in mi prevečkrat podležemo, potem pa nam je žal. Saj si ta prava in kar lepo bodi z nami še naprej, tehtnica pa te bo že enkrat začela ubogati. Saby, verjamem, da so moške roke pri masaži malo drugačne, kot pa ženske. Mene je po operaciji v zdravilišču masiral en tak dečko, da me ja prve dni vse bolelo, potem pa sem res začela uživati. Po moje si premalokrat vzamemo čas za takšna razvajanja. Žal nas vedno šele kakšna poškodba ali kaj prisili v to. Za jutrišnji izpit držim pesti. Tigrolina, jaz sem za hujšanje povedala moji družini, ker se pač nisem več udeleževala njihovih pojedin, v službi pa tudi, da so me nehale siliti z raznimi stvarmi, ki niti slučajno niso šle skupaj z mojim načinom prehranjevanja. Ostali pa so me sami spraševali, vendar nisem kaj veliko razlagala. To, kaj si pa drugi mislijo o tebi, pa naj te ne skrbi. Bodi egoist in naj ti bo glavna skrb tvoje zdravje in počutje. Ameliem jaz sem ena bolj "zateglih" in med dieto nisem pila nobenega alkohola. Tudi v teh 6-ih mesecih podieti sem ga pila mislim da 3x, pa je kar dovolj. Res pa je, da sem starejša in nimam več "čag", kot jih imate vi mladi, zato tudi odrekanje ni potrebno. Če že, ga pij po pameti. Val, po končani dieti sem prebrala Montija in pravzaprav ima z našo dieto kar veliko skupnega, po drugi strani pa je kar malo drugačen. Striktno se ga sedaj ne morem držati, ker ne zdržim brez krompirja, čeprav ga jem 1x tedensko, pa tudi kruh npr. sem pogledala jedilnik v septembru, 2x , sladkarije pa sem jedla v tem mesecu 3x. Ne vem, sem se navadila na ločevanje znotraj obroka, pa sadje dopoldan, ostalo pa, kot sem napisala. Mislim, da v ostalih mesecih tudi ne jem sladkarij in kruha večkrat. In na ta način mi zaenkrat kar uspeva vzdrževati težo. Tuna, upam, da se ti ne blede od štetja in da je zoprnost inventure končno za tabo. Tudi jaz sem bila vedno zrave, sedaj, po operaciji hrbtenice pa so mi prizanesli ( vsaj ena korist od tega !). Dovolj pisarij, gremo delati, sicer me bodo nagnali. marjanca45

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

26. sep 2005 8:22

Ja, ja Marjanca gotovo je. Delali smo v soboto od 7h do 16 h in v nedeljo od 10h do 24 h. Potem sem prišla domov pa nisem zaspala do pol treh. Danes sem prišla v službo šele ob 7.30, zdaj pa spet veselo na delo. Sem si za nagrado vzela prosto v torek in sredo, da se malo spočijem. Zdaj grem pa na eno kavo. Lp tuna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti