Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

neznan uporabnik

5. sep 2005 14:48

helena, ko boš spet gonila 40 km misli name, ker mi je treba bicikl zakrpat in zgleda da ga bom spet sama. sem mu že rekla parkrat, pa ni ni. ... .ni motivacije.................

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

5. sep 2005 14:55

Skozipadalica, pa saj tvoj ne rabi nič delati, saj ve, da boš na koncu vse sama..... Včasih takšna univerzalnost ženske ni dobra. Prišli bodo časi, ko za marsikaj enostavno ne boš imela časa, on pa bo še kar čakal in čakal, da boš ti naredila namesto njega. Vsaj zdaj, v dobi "pripravništva" bi ga morala pustiti, da ti kaj naredi. In za vsako delo sledi nagrada............. hi-hi-hi. marjanca45

marjanca45  

5. sep 2005 15:07

Oj zdaj gremo, oj zdaj gremo, se jutri beremo !!!!!!! Imejte se lepo ! marjanca45

masenka  

član od: 14.8.2003

sporočila: 170

5. sep 2005 15:09

Hojla! Torej pripravite se Ponedeljek, 12. sept. 2005 ob 16, 18 ali 20 h... ? Gledališka kavarna (zunaj če je sonček)..... Razpoznavni znak.... ha ha ha... limonada na mizi brez sladkorja prosim! POzdravček, Maša

marjanca45  

5. sep 2005 15:15

Maša, jaz sem za ob 16. uri, da se ne rabim voziti 40 km domov in potem še enkrat nazaj. marjanca45

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

5. sep 2005 15:40

Pozdravljene! O vikendu najraje sploh ne bi govorila, saj sem bila vse razen pridna, ampak si moram olajšat dušo. Pa tako sem mojim doma naročala kaj lahko jem in sem potem vse zamočila. Za kosilo sem v soboto (Š dan) jedla krompirjev golaž za večerjo pa krompirjevo solato. Problem pa je bil ker so drugi za večerjo imeli pohan sir in niso vsega pojedli. Lumpi!!! Sem pojedla 1 košček, za povrhu pa še 3 čokoladne bombone. V nedeljo sem tudi lepo zaštartala (OH) s sadjem za zajtrk in testeninami za kosilo in zeleno solato. Za večerjo pa sem zmazala par čevapčičev, kos kruha in pa še kos navadne pice! Čisto po pravilih, kaj? Pa še na forum nisem mogla da bi vam malo postokala. Ne grem več na Gorenjsko ko sem na dieti! Danes sem na sadju in mi je šele uro nazaj uspelo pojest prvi obrok. Hvala bogu sem spila vsaj dovolj vode in ni bilo kakšne slabosti. Sem pa pojedla malo več (recimo da je bilo to kosilo) 1 hruško, 1 nektarino in pa 2 banani. Za kasneje imam pripravljeno še lubenico, melono in še nektarine. Danes pa mi S dan mora uspeti. Bom raje imela kakšen obrok tudi po 20 uri, samo da se ne pregrešim. Skozipadalica, čestitke za opravljen izpit. Bomo s tabo tudi jutri in upam da bo uspeh enak! Pa bom še jaz povedala kako je z zelenjavo in mojo družino. Moj je sploh ne je. Da je poje vsaj malo, pa delam oz. dela tašča mineštrce. On bi jedel samo meso in krompir. Pa še to brez omake! Pa saj to je ja tako pusto da se ti vse zabaše. Ampak prebavo ima več kot idealno. Da sem hčerko navadila na zelenjavo sem se pa tudi pošteno namatrala. Samo da je okusila zelenjavo so bila usta zalepljena. Enkrat sem kupila zelenjavni frutek, da bi videla če tistega je, pa ni bilo nič. Nato sem ji pa v vso zelenjavo začela dajati banano in je jedla kot za stavo. Si predstavljate špinačo z banano? Ogabno, vam rečem. Sedaj se spet malo punta, ampak upam da je to samo prehodno, saj v vrtcu je vse, še repete zahteva! Naravnost obožuje pa zelenjavne mineštrce in jih je parkrat tedensko za večerjo. Jaz pa seveda zmažem vse kar vidim. Pa če jaz nisem pridna... Šibam še malo delat! tejčica Sporočilo je spremenil(a) tejčica dne 05. sep 2005 15:42:33

LANES  

član od: 22.8.2005

sporočila: 159

5. sep 2005 16:04

Na hiter sem preletela, kaj vse ste načečkale v tako kratkem času. Dobro, da nisem imela časa, sicer bi imele še več za brat. Moj me že naganja od računalnika. Je reku, da bo še on neki napisu... kr naj proba... Res pa je, da imam zobarja in me je malo strah, pa me zato preganja. Danes sem šla k šivilji. Zožala mi je 5 hlač. Jupi spet imam kej za obleč. Bonaca, Tuna, Marjanca45, Marjetka Cvetka in še katera sem za kavo v Mercatorju (Santana). Ampak kako se bomo dogovorile? Zdejle moram k zobarju. Prej bi morala dobiti geslo za album, si vas ogledati, se verjetno fotografirati in dati še svojo fotko. Ali imate kakšno idejo. Sicer pa imam skoraj vsak popoldan v tem tednu prosta, zaenkrat. Pred leti sem delala na Celjskih šolah, ko sem še nadomeščala porodniške in še nisem imela diplome. Zdaj pa poučujem v Savinjskem koncu. Moj me preganja in grozi, da mi bo pojedel pecivo, ki sem si ga pripravila za večerjo. Samo stran od računalnika bi me rad spravil.(ha-ha) Se mi mudi. Kasneje se še javim. Lepo se imejte in se na soncu kej pogrejte. LANES Sporočilo je spremenil(a) LANES dne 05. sep 2005 20:21:46

bobby  

član od: 29.12.2002

sporočila: 56

5. sep 2005 18:35

Lep pozdrav vsem skupaj. Z današnjim dnem sem po nekaj mesecih spet z vami! Danes je moj prvi dan, beljakovinski dan, vendar zaradi službe ne morem popolnoma po pravilih jesti, tako da sem za zajtrk dve jabolki, za kosilo ni bilo časa, sedajle pa bom malo lahke posebne salame in paradižnik(seveda brez kruha), mislim, da je to dovoljeno! Sicer se imam navado vsak ponedeljek tehtati v lekarni in vam sporočati rezultate. Danes sem torej začel, imam 90,5 kg. Moj cilj je nekje okrog 80 kg! Tudi sliko bom v kratkem prilepil v album, tako da si me boste tudi vizuelno predstavljali! Sedaj pa večerja!!! Robi

luthien  

član od: 13.8.2005

sporočila: 145

5. sep 2005 21:10

Kako ti časopisi zavajajo. Vse bi naredili da povečejo prodajo. Ljudje (predvsem ženske) pa nesedajo, nasedamo oziroma smo nasedale. Jaz po tolikih dietah vem, da so takšne variante na daljši rok neučinkovite in škodljive. Temu podobne so tudi vse različice tistih pripomočkov pri katerih ne delaš nič (še celo ležiš in gledaš televizijo) ter hujšaš. Ma mislim . Najbolj pa me v reklamah jezi, ko anoreksične punce reklamirajo preparate in pripomočke za hujšanje. Skozipadalica, ti si taprava. Belo grozdje jaz jem. Sicer je bolj sladko, in menda v večjih količinah celo redi, ampak zjutraj si ga jaz privoščom (občasno), ker mi je tako dobro, pa še bolj me nasiti. luthien

LANES  

član od: 22.8.2005

sporočila: 159

5. sep 2005 21:17

Hoja, sem že nazaj. Mam nov zob. S težavo meljem zadnji košček temne čokolade, da ne bo alergije. Pred tem pa se še posladkala s tremi kosi jogurtovega peciva s sadjem. Sem si vzela čas in natančneje prebrala, kar ste napisali. Kokos, čestitam za službo. Držim pesti, da boš uspešno začela, nadaljevala in službo tudi obdržala. Marjetka Cvetka, prosila bi te za geslo in razlago kako si ogledam in dodam svojo fotografijo v album. Bom vsaj videla kako izgledate, da se bomo lažje spoznale in dobile na kavi. Jutri prihajam v tvoje konce. Sina peljem v Šmartno ob Paki, kjer ima nogometno tekmo. Javi, kdaj bi se lahko dobile na kavi? Helena, te kar občudujem, ko tako pridno kolesariš. Včasih grem na rolarje, a ne delam toliko km kot ti. Kapo dol. Jaz v četrtek začnem igrat odbojko in od oktobra bom mogoče le enkrat na teden hodila v fitnes. Prejšnji dve leti sem dvakrat na teden migala v fitnesu, pa se mi zdi, da sem bila kar preveč nabita. Ne vem pa koliko mišične mase sem s to dieto izgubila in kako naj se lotim vadbe v fitnesu. Rada bi se vključila še nekam na jogo. Tejčica, škoda, da ti ne uspe brez grehov. Poskusi, zamoti se s čim. Vem, da je v začetku težko, a potem bo vedno lažje. Verovnika pa ne tako razmišljat. Saj se ne odpoveduješ užitkom, le da si ji boš razporedila. Boš videla. Vsak dan boš uživala v hrani, saj boš določeno hrano jedla na 4 dni. Jaz nikoli prej nisem uživala toliko v hrani, kot zdaj, ko vem, da si lahko podobno kombinacijo privoščim šele čez 4 dni. Si pa zato pripravim ravno tisto, kar si zaželim, če se le da. Sasy, kako je kaj na Gorenjskem. Vaši konci so mi prav posebej všeč. Ko sem bila majhna smo hodili vsake počitnice v Kranjsko goro (majske, poletne in zimske). Maja in poleti smo hodili v hribe, pozimi pa smo smučali. Moj ati naju je z bratom vodil po vseh bližnjih hribih v okolici Celja, po Logarski dolini in v Kranjski gori. Kar malo pogrešam hribe in mi srce, kar zaigra, ko si vzamemo čas in gremo včasih z družinskimi prijatelji hodit. Moja dva prav rada hodita, a si žal zadnje dve leti vzamemo premalo časa. Smo pa vseeno skupaj, kar je pa najbolj pomembno. Luthrien tudi jaz sem že razmišljala, da bi se kakšen dan kar malo odpravila na bližnji hrib na Celjsko kočo ali na Kunigundo, pa se mi ne da sami. Nisem pa še našla žrtve, ki bi šla z zraven. Tudi moj sin je bil v soboto z babico in dedkom v Logarski dolini in je baje tekel od Luč do Logarske doline. Babica in dedi pa sta z avtom vozila ob njem in mu dajala piti. Komaj čaka, da bo star 15 let in bo lahko tekmoval. Danes hodil pa ko po jajcic, tako ga bolijo noge. Skozipadalica, ti si pa res ena faca in za štose. S svojimi štosi mi kar polepšaš dan. Le tako naprej. Bodi takšna kot si in ne oziraj se na druge. Tudi jaz sem mojemu težila brez pretiravanja kar 5 let za novo kuhinjo, dokler mu nisem prinesla zrisane kuhinje domov in mu rekla, da je naročena. Naj premisli, če bi kaj dodal in spremenil. Je kar hiter noter padu in še dodal nekaj svojih idej. Zdaj bi pa malo spremenila kopalnico. Res pa je, da s tem, ko smo deklice za vse, delamo svojim medvedjo uslugo. Njim je pa prav fajn. Jaz jem grozdje, saj od nekod pa moraš dobit sladkor. Čestitam za opravljen izpit. Držim pesti za jutrišnji izpit. Kaj pa študiraš in kateri letnik si? Tuna uspešno miganje v fitnesu, se ti v oktobru pridružim. Sicer pa se bomo verjetno dobile prej kaj na kavi. Hojla Marjanca, berem, da so še nekateri, ki opažate, da je naše delo kar zahtevno. Res se je baje zelo spremenilo. Me mlajše se lažje prilagodimo novostim in razumemo novodobne težavnejše otroke. Starejši učiteljicam je pa zelo težko. Ampak imajo pa izkušnje in občutek za otroke, vsaj nekatere, žal ne vse. Zaradi takšnega tempa življenja so pa naši otroci zahtevnejši, ker nas imajo manj kot smo imeli mi naše starše in imajo veliko več informacij predvsem negativnih s stani televizije in računalnika. Claudia tudi meni je bila edina rekreacija med viikendom pospravljanje stanovanja, obešanje, pobiranje in likanje perila. Bi rekla predvsem koristno s koristnim. Adrinaa, čestitam za uspešno vztrajanje v dieti. Se splača. Jaz sem v Enem mesecu izgubila 5 kg. Zdaj pa nadaljujem v drugo tromesečje. Pa sem še kar pridna. Poslušaj potolažiti in razvedriti prijateljico, kolikor lahko. Je pa zelo težko, če nimaš službe. Dokler nisem diplomirala oz. zagovarjala diplome tudi jaz nisem imela službe in sem delala v nekem podjetju preko javnih del, kjer sem imela predavanja za odrasle. Sem zelo trpela in komaj čakala, da bom lahko prišla med otroke, ker oni so veliko bolj učljivi in odkriti. Mašenka, super, da si vztrajaš in zgubljaš cm.. Le tako napraej. Pa se fajn se počutiš, kajne. Bonaca, kdaj imaš ti čas za čvek in kavico v živo? Pozdravljen Bobby, držim pesti, za uspešen začetek in hitro padanje kilogramov. Toliko za danes. Upam, da nisem koga izpustila. Če sem naj mi ne zameri. Jutri sem sadna. A je še katera na sadju? Zdaj pa lahko noč, da bodo šle kilce hitreje proč. LANES

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti