Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

3. okt 2005 9:09

Nenya, bravo, da si prispela na konec. Jaz začenjam 7. mesec po dieti in naj ti povem, da hrano ločujem le znotraj obroka in ne upoštevam točno zaporedja obrokov, ki jih nudi 2, knjižica Rininih receptov. Če mi je, jem 2 dni zaporedoma le Š, ali pa 3x B. Če npr. za kosilo jem B, ni nujno, da je za večerjo tudi B. Zelo redko jem 2x dnevno enako vrsto hrane. Običajno za kosilo Š ali OH, da pokurim do večera, zvečer pa B, ko je malo lažja hrana npr. kake solate itd. Med tednom tudi težko jem meso za kosilo, ker sem prepozna in ni dovolj časa ( 4 ure), da bi imela pravilen razmak do večerje. Pico jem še vedno brez sira, prav tako do kosila le sadje. saj se pravzaprav ni nič spremenilo od diete, le strogega zaporedja dni ( B,Š, OH, sadni dan....) ni več - vsaj pri meni. Sladkarije jem 1x tedensko, kruh pa 1x/14 dni. Sadni dan imam 1x tedensko. Za pohan sir pa ne vem, kako bi ga panirala brez jajc. Jogurt je po moje vseeno, kakšen je - sadni ali navaden. Je pametno, da se ne spustiš preveč z vajeti, ker, ko boš enkrat začela z vedno več "izjemami", ti bo to potem postala navada in se boš težko spet spravila v red. Saj ne rečem, da me tu in tam kaj ne zamika prepovedanega in to tudi naredim, vendar zelo redko - zaenkrat, da ne bo zvenelo preveč hvalisavo. V tem slabem vremenu gonim sobno kolo. Veliko uspeha ! marjanca45

GOGA VRHOVŠEK  

član od: 20.4.2005

sporočila: 54

3. okt 2005 9:16

Hojla! Tudi jaz sem danes ponovno začela z dieto, ker sem ga prejšnje dni preveč biksala. Ful mi je všeč, da imam družbo in se bomo skupaj borile, a ne Dušanka in Helena45? Zanima pa me - sigurno to veste - na katere dneve lahko ješ sport musli oz. otrobe in tuno? Vnaprej hvala za odgovor. Tokrat sem trdno odločena, da mi bo uspelo!!! Odločila pa sem se predvsem zato, ker se v soboto, ko smo šli na Polževo skoraj nisem mogla superg obut - GROZA!!!!!!!!!! Hujšajmo skupaj, ker je to ful super dieta! Čao, Goga GOGA VRHOVŠEK

luthien  

član od: 13.8.2005

sporočila: 145

3. okt 2005 9:23

Hojla! Pa saj sem porabila ker urco, da sem vas prebrala. Nenya, tudi sama sem jezna na tale vreme in dež. Ne vem kaj bom počela. Moja edina rekreacija (razen telovadbe doma za hrbtenico) je planinarenje in sprehodi. Bo treba kar dežnik v roke in ... Samo zadnjič sem bila vseeno tako mokra. Želim pa ti veliko sreče z vzdrževanjem. Vidim, da voljo imaš. Veronika, Marjanca, držim pest, da vama vodni dan uspe. Natasa, bravo , -13,5... Kar tako naprej. Rožica, tudi sama obožujem kefir in kislo mleko, in si ga kar včasih privoščim. Do sadnih jogurtom mi sploh ni, raje imam te kisle zadeve. Dušanka, dobrodošla med nami. Helena, kako je kaj vspel ponovni štart. Jaz sem za nekaj časa prenehala z 3MD. Itak sem se že bližala koncu,še posebej ker ni bilo nobenega učinka več. Se pa trudim in ločijem znotraj obrokov. Rada bi pa naredila še kakšen sadni in nato vodni dan. Tuna misli da sem jaz tudi na istem. Nekaj takega sem prebrala tudi v Montijevi knjigi. Telo tako sčasoma pride v fazo podhranjenosti, pa se še vedno redi.Jaz sem se v zadnjem mesecu tudi zredila, kljub dieti. Zato tudi zadnji teden nimam nobene volje več in sem prenehala. Ne vem pa kako naj se iz tega rešim. Mislila sem še vedno ločevati znotraj obroka, ampak mešati hrano skozi cel dan. luthien

olina  

član od: 24.3.2005

sporočila: 44

3. okt 2005 9:47

Nenya, namesto ocvrtega sira jaz narežem sir na rezine, ga zložim na krožik ter dam v mikrovalovno pečico, da se lepo raztopi in razleze. Meni je celo boljši od ocvrtega, saj ni masten od olja, pa 1 minutko časa ti vzame priprava. Zelo dober in hitro pripravljen B obrok. Dušanka, jote, pasulja, prebranca in podobnih reči naj ne bi kuhali na vodi, ki je ostala od kuhanja mesa. V Rinini knjižici piše naj bo osnova za Š kosilo voda ali zelenjavna juha in ne mesna. Tudi jaz sem včasih kuhala pasulj z vodo od šunke, zdaj pa sem se tako navadila na brezmesni pasulj, da mi drugačni sploh ne diši več. Podobno je z rižoto. Na začetku je vedno kak košček meseka (tak za okus) moral not bit, zdaj sem pa pogruntala, da je brez mesa rižota celo boljša. Vsem začetnicam želim čim lažji začetek brez grehov. Če pa boste imeli še kakšno vprašanje, pa ne na plan z njim. olina

marjanca45  

3. okt 2005 10:03

Goga, jaz jem muslije na OH za sladico, tuno pa na B. Zelo rada mešam tuno v paradižnikovo solato ali pa sedaj v surovo kislo zelje - krasna solata. Luthien, ločuj hrano znotraj posameznega obroka, pa boš naredila najmanj škode. Saj ni tako težko. Zebe me kot psa, saj nam v službi nič ne kurijo, tako, da imam v pisarni 19°C. In zraven še voda - popila sem že 1,2 L zelenega čaja, pa me ni nič kaj zagrel. Pa kar naprej hodim lulat, še več, ker me zebe. Sr...... Po moje bo danes pa kriza. Težka bo, težka..... Veronika, kako se držiš ? Olina, tudi jaz si nikoli nisem mislila, da je rižota brez mesa lahko tako dobra. Očitno je človek zelo prilagodljivo bitje in se vsega navadi. Kaj hočemo. marjanca45

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

3. okt 2005 10:39

Punce dobro jutro, jaz sem tako utrujena, dvodnevne fešte niso zame, preveč je utrujajoče. Pa v 2 dneh sem spala 10 ur. Skratka saj veste kakšni so dalmatinci, žurerji do onemoglosti, pa nič spat, pa zjutraj ko spregledajo takoj en gemišt. Kriza, ampak imeli pa smo se zelo super. V petek so naši Korčulani prišli ob 15,30, pa smo šli hitro k nam na kosilo, potem pa smo jim razkazali mesto, pa gostilne. Okoli 20h smo odšli na večerjo - biftek - in potem smo hoteli še na bowling ampak je bila gužva in smo šli še na eno pijačo, da ne dehidriramo. MOj in jaz sva šla spat ob 2h oni pa še dalje. Zjutraj sem pripravila zajtrk, potem pa smo šli na trgatev. Bilo je zanimivo saj imamo mi drugačen način kot oni in so bili navdušeni. Po trgatvi pa spet v gostilno na gemišt, pa spanje za 1 uro, ob 17h pa smo se odpeljali v Remetinec pri Varaždinu na fešto. Seveda smo prvo spet odšli na gemišt, potem pa proti središču dogajanja za šank na gemišt...pa jest, pa pit, pa plesat tako vse do 3 ure zjutraj... Zjutraj smo vstali ob 8h, pa na zajterk, pa naši dalmatinci na gemišt, mi slovenci pa smo imeli dovolj pijače....Okoli 12h smo se odpeljali z glavobolom in želodčnimi težavami proti Celju. Ob 16h ko sem prišla domov sem šla spat in spala do današnjega dne do 7h. Zdaj pa hodim okrog kot marsovec in bom potrebovala kakšen teden, da bom prišla k sebi. Se pa naši Korčulani že veselijo naslednjega dopusta, ko bomo prišli spet k njim na morje. LP, dobro da je danes dež da bom lahko danes doma počivala. Picika jaz živim v Oblakovi, za bolnišnico. Lanes v nedeljo se vidimo v Kokarjah na kostanjevem pikniku, ja tudi mi smo taborniki. Lp tuna

claudia12  

član od: 29.8.2005

sporočila: 221

3. okt 2005 10:42

Živjo punce, res ste bile pridne. Ker med vikendom nimam neta, je kar precej časa trajalo, da sem vse prebrala. Sicer sem sedaj domov dobila že pogodbo, tako, da upam, da mi bodo v enem mesecu uredili tudi priklop in potem se me tudi med vikendi ne rešite. Najprej Dušanka in Helena 45 dobrodošli med nami!!!! val mislim, da sadje na sadni dan lahko mešaš med seboj, saj je v rinini knjižici precej receptov, kjer je mešano sadje. Veronika in Marjanca, držim pesti za vaju. No jaz sem včeraja imela namesto sadnega beljakovinski dan, danes imam pa sadnega, sem morala zaradi spleta okoliščin malo zamenjati. Jutri bom pa tudi jaz joto naredila...imam pa eno vprašanje...ali daste v joto krompir in fižol ali samo eno od tega? Ker sem brala, da se škrobne jedi med seboj ne smejo mešati. Moram povedati, da se tudi meni zdi, da je koža med dieto lepša, brez mozoljev in ogrcev, najbrž zato, ker jem manj maščob, saj mi je mastna hrana vedno delala probleme s kožo. B kompleks grem pa tudi jaz kupit in sicer zaradi nohtov, ki prav bogo izgledajo. Nenya tudi jaz si razstopim sir v mikrovalovki in je super, moji otroci ga naravnost obožujejo, tako, da ga ponavadi vse tri jemo za kosilo, pa še solato zraven. claudia12

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

3. okt 2005 11:17

Živjo, danes je začenja moj 12 dan. Lažja sem za 2 kg. Kaj pravite na to? Vsem skupaj želim lep teden in veliko uspeha še naprej. Migla

SMILE28  

član od: 26.9.2005

sporočila: 215

3. okt 2005 11:20

Pozdravljena dekleta, čeprav se nisem oglasila, vas redno berem in upoštevam vaše nasvete. Očitno se tudi vam včasih zgodi, da zaradi spleta okoliščin zamenjate dneve. Jaz sem imela namreč v soboto in nedeljo B dan in upam, da zaradi tega nisem naredila preveč škode. Ali ima katera od vas izkušnje s tem, kako je če izpustiš kakšen sadni dan - ali so rezultati zaradi tega toliko slabšii? LANES, tudi jaz hodim na jogo v Žalcu - že en mesec in mi je všeč. Torej se vidiva jutri. Lep dan vsem, SMILE28

marjanca45  

3. okt 2005 11:30

Smile28, ni panike. Boljše dva B kot pa dva Š ali OH. Glede izpuščanja sadnih dnevov pa ne vem, ker tega nisem počela. Vendar po moje, če boš to naredila 1x, se ne bo svet podrl in tudi tvoja dieta na bo šla po gobe. Pojdu+i po zaporedju dalje, kot da je bil sadni dan. Migla, odlično !!!! Kako sploh lahko hujšaš, če toliko in tako dobro kuhaš !? marjanca45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti