18. okt 2005 12:49
Živjo!
Danes ste pa res zgovorne. Sem se komaj prebila skozi.
Toliko ste že po debatirele, da sploh ne vem kje naj začnem.
Tema joškice: Marjanca moram dodat, da tudi moje niso več tako "klaverne". To lahko tredim, ker je opazil tudi moj mucek!
Zdaj vidim, da sem se takrat jezila zaman, in verjetno imam zdaj od tiste jeze posledice. Jaz pa sem mislila, da sem preveč jedla. :))
Tuna tudi jaz nikomur nisem povedala za moje debatiranje. Ve le moj partner, ki pa je včasih tako jezen na ta moj čvek, ker res ne vem kaj si predstavlaj, da čvekam z kakšnim tipčkom. Tudi on v jezi včasih reče, da je bolje da sem bolj okrogla, kot da sem cel dan na netu. Pa ja, mu verjemem, ja !!
Bonaca sem pa sama spoznala, da je bolje da ne razlagaš nikomur o dieti, sama sem samo enkrat hotela pomagat "prijateljici", ki si je zelo želela shujšati.
Lahko rečem, da je vliko globje v š**-u kot jaz. Ona res gre iz ene skrajnosti v drugo, ko je, res je, ko pa hujša pa strada.
Pa iz tega ni bilo nič. Le to, da so na koncu vsi vedeli za dieto in vsi nekaj poizkušali in komentirali kako težko je, kako so lačni, da ne dodo zdaržali,..... Iz tega ni bilo nič drugega kot dekoncentrirali so še mene.
Jaz pa sem spoznala, da nikomur ne bom več povedala kaj delam jaz, kako jem, koliko se gibljem, ker v tako majhnem kraju ( ali krogu ljudi), ne gre za nič drugega kot za zavist.
Kdor resnično želi narediti nakaj zase se bo tudi potrudil in skušal poiskat informacije. In takim, ki se trudijo in se ne smilijo sami sebi, takim bom naklonila svojo pozornost in podporo.
Sem enako naredila s svojo mamo, ki je vedno želela shujšati pomagala je meni, da sem se držala, po končanem prvem krogu pa je nadaljevala po starem. Hvala bogu jaz nisem.
In venomer je govorila, zdaj pa res moram shujšati,... in tako je bilo nešteto ponedeljkov in razgovorov za mano kaj lahko in kaj ne,.... Jaz sem slej ko prej spoznala, da tako ne bo šlo. Dokler ne bo sama spremenila mišljenja in spoznala kako potekajo procesi v organizmu, kaj lahko je , kdaj lahko je ,...
Doma je bilo veliko gradiva, med drugim tudi Monti. Ko je spoznala da je res vse odvisno od nje je prebrala vse in se iz dneva v dan vračala in mi razlagala, da zdaj razume kaj sem ji želela povedati, da zdaj ve kaj je delala narobe. In vesela sem, saj imam zdaj vsaj tisto malo upanja, da bo po dieti nadaljavala z pravo prehrano.
Zato sem še vedno manenja, da je treba pomagati drugim, vendar da je treba vlagati energijo v prave ljudi! Predvsem v to, da skupaj premagamo krize, morda v motivacijo za rekreacijo.....
Sem malo zašla.
To pa zato, ker vem da me veliko ljudi sprašuje, kaj si delala,..... vendar sem se enkarat opekla in nič več!
Zato je moj odgovor preprost, veliko gibanja in zdarava prehrana!
Mogoče komu priporočim še kakšno knjigo, kdor ima resne namene bo že poiskal prave informacije.
In takemu je treba pomagat!!!
Ne tistim, ki bi prav tako morali na dieto, pa si tega še sami ne priznajo!!!
Lp. Rožica.
Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.