Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

27. sep 2005 17:27

tejčica, ne se sekirat! Ponavadi se sekiramo zaradi stvari, ki se same od sebe rešijo! Samo ne se zapret med 4 stene, pojdi med ljudi, službo navadno dobimo prav tam in prav takrat, ko jo najmanj pričakujemo!(iz lastnih izkušenj;) In ponavadi nam spremembe dolgoročno koristijo, da se ne razvijamo samo v eno smer, smo bolj prilagodljivi in nam je zato povsod lažje! Začni pisat prošnje in napiši življenjepis in curiculum vitae (to je življenjepis v alinejah, na kratko, faktografsko, za bodoče šefe, ki se jim ne da veliko brat;) namesto da se pajdašiš s hladilnikom - on itak nima odgovora na tvoja vprašanja... zaradi diete pa se ne sekiraj, bo že čas zanjo, če bo sploh treba... Zdaj ni več tako, da bi mel službo za celo življenje in to, da se kdaj zamenja niti ni več taka tragedija, brez skrbi! Vsi "ta mladi" jo bomo parkrat zamenjali, 100%! Potem pa vprašaj šefe, če naj že začneš pošiljat prošnje in če rečejo, ja, kar pogumno v napad! Včasih malo traja, na koncu pa vsi dobimo službe, zakaj je ne bi še ti? Veri

LANES  

član od: 22.8.2005

sporočila: 159

27. sep 2005 17:28

Hojla dekleta in fant. Na hitro se še jaz oglasim in tokrat malo postokam. Sem že cel dan na vodi in se mi že malo mota po glavi. Poskušala bom zdržat do konca. Zdejle peljem sina na trening, sama pa grem na predstavitev joge. Vsaj ne bom doma, blizu hrane. Za možeka imam pripravljeno večerjo, ko pride iz službe. FIžol jaz jem na škrobni dan, tudi stročji. Tejčica pogumno, saj bo bolje, nobena juha se poje tako vroča. vse se bo uredilo. Upam, da ne boš izgubila službe. Če pa glavo gor in ne obupaj. Pa oglasi se še kaj, da te potolažimo. Bravo BObby. Jaz se zvečer tehtam in izmerim, da vidim napredek po drugem vodnem dnevu. Marjetka cvetka, bravo. Le v napad nad kile. SMILE lahko bi se dobile kdaj na kavi v Žalcu. Ni problem. se mi že mudi. Lepo se imejte in se veliko smejte. LANES

vanesag  

član od: 2.11.2004

sporočila: 18

27. sep 2005 18:14

olina,Riba ribica,Marjetka cvetka in vsem ostalim hvala za odgovor.Olina ja to sem že slišala,da moški hujšajo hitreje.Pa saj jaz tudi nimam tako veliko kil za izgubit s 5 bi bila čisto zadovoljna,on pa se bo moral malo bolj potruditi. vanesa

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

28. sep 2005 4:57

Lepo pozdravljeni!! Hvala Luthien,da si me potegnila nazaj. Pustila sem dieto, pa še forum.Moram ti povedat, da je fini občutek, če te negdo pogreši. Imam menstruacijo in sem brez volje, še tisto malo, ki jo imam!!Po tvoji zaslugi bom nadaljevala. Sedaj brez diete sem dobila nazaj tista 2kg.Bom zadovoljna, če mi bodo vsaj stali kg. Ima ta dieta neko prednost,da jo moraš upoštevat,če hočeš kg držat v šahu!! Vsem novim želim dobrodošlico!!Bodite prijazne sabo!! Uživajte življenje. Čao, čao!! helena45

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

28. sep 2005 5:04

Pozdravljena Tejčica!! Držim pesti za novo službo, da jo najdeš čimprej.Vse se ti bo uredilo ne se preveč sekirat. Saj stem nič ne narediš, samo sebi delaš škodo. Lep dan ČAO, ČAO!! helena45

luthien  

član od: 13.8.2005

sporočila: 145

28. sep 2005 7:13

Helena saj vem kako se počutiš. Mene tudi kar meče zadnje dni. Razlog za to pa je da sem se kljub odrekanju in ločevanju še zredila, pa še v hribih sem bila, kjer sem pričakovala da bo kakšna deka manj. In tako sem tudi čisto na tleh. Sem že mislila, da precej vem o dietah in kako je treba hujšati....pa vidim, da nimam pojma. V ponedeljek sem jedla normalno (nedietno), včeraj pa sem se ves dan pazila (po pravilih za Š dan) zvečer pa je priromalo v usta nekaj krekerjev. Ne vem kaj bom. Danes imam v načrtu imeti OH in jutri sadje, bom pa videla kaj bo. Vanesa me veseli, da je mož s teboj. Tako bo veliko lažje kuhati. Jaz pa moram vedno zraven še kaj kar mi diši po celi kuhinji, pol se mi pa sline cedijo. Vama želim veliko uspeha. Val, ja, skoraj vse smo na istem. Mene zadnje čase že prav jezi da sem tako šibka in da me vedno in vedno samo hrana tolaži. Pa kot da me res!!!!!! Vedno imam potem še poleg vsega še slabo vest. Začaran krog, ni kaj. Tejčica jaz ti lahko samo svetujem, da šparaj živce. Jaz sem bila lansko leto na istem, samo da jaz nisem zvedla en mesec prej ampak en dan. Da ne povem kako sem bila na tleh, živci so mi čist popustili, nekaj časa sem celo jemala pomirjevala. Zato probaj misliti na svetlejšo plat tega, imela boš več časa za sebe, družino, lahko boš postorila tiste stvari katere si zdaj malo zanemarjala, in podobno. Nova služba pa bo prišla (vsaj jaz še vedno upam). luthien

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

28. sep 2005 8:54

Zdravo, rožice moje in naš edini cvetek Robi ! V službi imam tako gužvo, da me bo kap. Vsi bi imeli vse, pa sem sama, ker je sodelavka službeno odsotna. Ampak sedaj pa sem si vzela čas, pa če metle padajo z neba. Tejčica moja draga, to, kar se ti dogaja, je eno veliko sr......, ampak še ni najhujše, kar se v življenju ljudem dogaja. Vem, da smo vsi odvisni od služb in denarja, ki ga tam zaslužimo, vendar glede na to, da si ti še res mlada, ne bo problema. Kot je pisala Veri, še veliko služb boš menjala. Pri mojih 46-ih je ta moja peta, vendar sedaj srčno upam, da je zadnja. Res je šok, ko izveš, da te ne rabijo več. Najslabša varianta je prepuščanje malodušju in smiljenju samemu sebi. Si ta prava punca, energična in prepričana sem, da boš našla novo delo. Vmesni čas pač izkoristi za tvoje detece, ki bo po moje edino zelo veselo, da je mami doma. Po dežju vedno posije sonce. S hrano pa se sedaj ne obremenjuj. Vse še pride. Držim pesti !! Veronika, brala sem tvoje " moja slika še ni za med vas..". Veš kaj, kakršnakoli slika je za v naš album. Bomo bolj "zavistne", ko boš dodala še tisto po končani dieti. Veš, nas je bilo kar veliko, ki smo bile prej malo bolj "močne", ampak človek se ne sme sramovati tega, kakšen je. Saj ni važna zunanja podoba, tisto, kar nosimo v sebi, je ta pravo. Luthien, tudi sama sem se že vprašala isto in odgovor je zelo enostaven in kratek: jem velike porcije. Če bi jedla pol manj, bi šla še kakšna kila dol, ampak ne maram biti lačna, pa tudi s to težo sem zadovoljna. Čeprav Ribica pravi, da bi me zmanjkalo, če bi še kaj shujšala ( hvala Ribica - veš kako paše taka pohvala ..), ni čisto tako. Sem pa že preverila to, ko sem nekaj dni jedla manj, ker ni bilo časa in kile gredo hitro dol. Claudia12, če sem si prav zapisala, si danes na vodi. Kako gre ? Marjetka cvetka - ti pa kar v novi krog. Ma si frajerka ! Samo s tem nihanjem teže "kar naenkrat" je po moje tako: malo po malo grešimo, pa se to od danes na jutri ne pozna kaj preveč, ampak se lepo nabira v nas, potem pa se nam zdi, da je kar naenkrat pa toliko več. Pa kaj zdaj misliš iti cele 3 mesece še enkrat skozi ? Vanesag, jaz jem stročji fižol na Š dan. Veliko dobre volje tebi in tvojemu možičku. Pa da ne boš jezna nanj, če ga bo pobiralo hitreje kot tebe. Pa saj to veš, da je moške treba vmes kar precej hvaliti, da jim na ta način dajemo energijo za - razen našega Robija, ki je očitno zelo vztrajen in točno ve, kaj bi rad. Dobrodošla med nami ! Migla, pri meni v času pred in med menstruacijo niha teža za 2 kilci. Napihnjena sem kot sod in polna vode. Na Š dan lahko vedno ješ enako hrano, če ti je všeč ( jaz sem nekaj časa npr. za vsak Š dan jedla prebranac ), za zajtrk pa tudi, če ti je všeč, jej eno vrsto sadja. Smile28, dobrodošla v naši "dužini". Robi, takle dopust, kot si ga imel ti, si ga želim imeti tudi jaz - čas samo zase !!!! Pa mi nekako ne uspe. Si pa ta pravi, koliko se giblješ. Po moje boš ostal brez obročka na pasu že pred koncem diete. Samo glej, da ne boš preveč suh, da se ne bo ljubica ožulila na tebi - ha,ha,ha. Ksusta1, si imela v mislih sadje za večerjo na OH dan ? Seveda ga lahko ješ, če te ne mikajo sladkarije. Helena, kaj prav berem, da si nehala s 3MD ? Daj mi napiši, da sem narobe prebrala. Glej, vsaka krivulja, ki gre dol, gre enkrat tudi gor. Vsak jok se spremeni v smeh, vsaka solza žalosti postane solza smeha..... Verjamem, da ti je vse padlo dol, ampak verjemi mi, če boš končala z dieto, se boš počutila še slabše, ker boš jezna sama nase, da nisi vztrajala. Privošči si kakšno, kar si jo zelo želiš, potem pa pojdi dalje. Luthien, jaz sem v soboto hodila kot nora 5 ur, pa nič narobe jedla, še količine niso bile običajno velike. Pa je tehtnica pokazala več, kot običajno. Sem pa opazila, da je to verjetno zato, ker sem pila manj in je potem telo začelo zadrževati vodo, ker ni vedelo, ali jo bo še kaj dobilo ali ne. Pa tudi se mi zdi, da imam vedno več mišic, te pa so potem tudi težje. Obseg bokov se mi ni povečal. Samo tako "polno" se počutim. Veš, nimam pa volje, da bi jedla količinsko manj. Packa. Včeraj sem pojedla tako skledo endivije s krompirjem, da me je bilo kar groza. Danes pa bo stročji fižol v solati. Sem res prava požrešnica. Kokos, kako je v službi ? Brittney, komaj si prišla na forum, spet te ni. Lanes, kako je po vodnem dnevu ? Si zelo "švoh " ? marjanca45

claudia12  

član od: 29.8.2005

sporočila: 221

28. sep 2005 9:50

Dobro jutro vsem! Ja marjanca45 danes imam vodni dan...za enkrat brez problemov, samo dan je še zelooooo dolg. Pijem vodo in pa čaj, da imam tudi nekaj toplega v želodčku. Poleg tega sem oa dobila še menstruacijo in sem malo bolj sitna kot ponavadi, zato bo najbolje, da se v službi zaprem kar v pisarno, da ne bom koga za brezveze nadrla...vem, da znam biti v takih dnevih prava tečka, pa da tukaj na forumu visim. Popoldan sem si pa že splanirala kaj bom počela, da ne bom preblizu hrane...ta veliko hči peljem na trening hip hopa, s ta malo greva pa nove čevlje kupovat in ker je moja mala hči zelo izbirčna vem, da mi bo tako minilo celo popoldne. Zvečer pa sem se že zmenila, da jima bo moja mami skuhala večerjo, tako, da meni ne bo potrebno, ker dvomim, da bi zdržala, če bi kuhala....no tole je moj plan za danes...bomo videli, če mi bo uspelo. Lanes tudi mene zelo zanima, kako si po vodnem dnevu, da vidim kaj me čaka jutri. Vsem ostalim pa...uspešno v še en dan novega, bolj suhega življenja! claudia12

beba  

član od: 1.2.2005

sporočila: 91

28. sep 2005 10:07

Zdravo! Helena45 in luthien, kaj je zdaj to Saj vem da je hudo, vendar se ne damo tako zlahka.Meni že cel mesec vaga kaže dol, pa gor, pa dol, pa gor ..., obseg stegen in bokov pa se mi manjša. Nisem več pametna zase, še manj za vas. Helena, mogoče so vzrok tudi malo najina leta PUNCE NE DAJMO SE, V ŽIVLJENJU SO VZPONI IN PADCI Veronika, besede napisane od Marjance glede podobe držijo kot bribito. Pa še to, KDOR SAM SEBE NE CENI, GA DRUGI ŠE MANJ!!! lp beba Sporočilo je spremenil(a) beba dne 28. sep 2005 10:29:29

VEROVNIKA  

član od: 28.8.2005

sporočila: 639

28. sep 2005 10:29

Pozdravljene! Marjanca, tebe bi kar proglasile za "mamo foruma". Prav občudujem te, kako znaš prisluhniti vsaki in vsako potolažiti ali vzpodbuditi na prijeten način, tako kot je treba. Blagor se tvojim, če imaš zanje vedno posluh in jim znaš svetovati. V to smer sem sama največkrat bolj zmajasta. Le tako naprej in lep dan, čeprav spet malo deževen! VERONIKA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti