Ministrstva !

631141  

član od: 14.11.2003

sporočila: 612

tema odprta - 7. jun 2005 13:49 | ogledi: 2.650 | odgovori: 16

Verjetno ta tema ne spada sem, samo po drugih forumuh ne sodeljujem. Me pa zanima ali mora ministrstvo za zdravje, delo, solstvo .....odreagirati na aonimno priajavo nepravilnosti.

Le pozdrav,

Klavdija

galyka  

član od: 13.10.2004

sporočila: 992

7. jun 2005 13:51

Odvisno kakšno prijavo, večinoma pa razne prijave o kršitvah oziroma nepravilnostih sprejemajo različni inšpektorati. lp, Marija

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

7. jun 2005 14:01

Če gre recimo za nepravilnosti v šolstvu, je tu republiški inšpektorat za šolstvo in šport, za področje zdravstva je tu inšpektorat zdravstveni inšpektorat, na ministrstvu za delo inšpektorat za delo. Odvisno za kaj gre, obstajajo pa še recimo varuh človekovih pravic, tudi na tega se je mogoče obrniti za pomoč, če drugje ni odziva. Nekatera ministrstva imajo še službo za notranjo revizija, ampak ta skrbi bolj za nadzor nad porabo proračunskih sredstev. Vse kontakte pa lahko najdeš na spletnih straneh posameznih ministrstev: http://www.gov.si/mddsz/?PID=-1&CID=303&O=7&L=s http://www2.gov.si/mz/mz-splet.nsf/f1?OpenFrameS http://www.mszs.si/slo/ministrstvo/organi/inspek Lp, Tjas

631141  

član od: 14.11.2003

sporočila: 612

7. jun 2005 14:03

Kuharce hvala lepa za odgovor. LP, Klavdija

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

7. jun 2005 15:20

Kolikor vem iz izkušenj je odvisno tudi od navedb v anonimki, v vsakem primeru pa jih preverjajo vsaj neopazno, če že ne nastane velika "frka". Je pa dobro o nepravilnostih obvestiti več naslovov, tako je manj verjetnosti, da se stavr pospravi pod preprogo, če gre res za kakšne lumparije. Potem pa so tu še mediji, ki anonimke sicer preverjajo, ni pa nujno, da o vsaki tudi pišejo, saj se je velikokrat izkazalo, da so bile za lase privlečene. Mamamia mamamia

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

7. jun 2005 17:53

Še moja izkušnja glede pritožb. Vedno zaleže, če se obrnete na najvišjo osebo, ki jo lahko najdete. Internet je čudovita stvar in tako z nekaj iskanja najdete tudi predsednika uprave in direktorja Korean Air na primer. Ne boste verjeli, kako hitro se je stvar uredila. Predlagam, da torej pišete samemu ministru in v naslov (če pišete po elektronski pošti) napišete "za ministra osebno". Ali pa ministru in sekretarjem, saj je boljše, kot je bilo že omenjeno, več ljudem istočasno in napisati, komu ste še poslali v vednost. Preverjeno deluje pri nas. Sicer nisem pisala ministru, sem pa predsedniku uprave ene največjih in v javnosti zelo izpostaljene družbe. kar pogumno naprej, saj če imamo prav, se nimamo česa bati. Mimika

Tulipa  

član od: 10.3.2004

sporočila: 95

8. jun 2005 9:31

Iz prve roke:anonimna prijava se načeloma ne preverja,ker jih je preveč in večina so neutemeljene.Če nastane nekje problem,se ga iznese tja,kjer je potrebno,zagotovo se preveri. tulipa

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

8. jun 2005 10:26

Tulipa, naj te malo dopolnim. Tudi anonimke SE preverjajo, le odgovora ni mogoče nikomur poslati. V vednost vsem potencialnim prijaviteljem: - prijavo lahko pošljete anonimno, vendar sčim več podatki o domnevni nepravilnosti - lahko jo pošljete s polnim podpisom, ker uradna oseba ne sme izdati vašega imena, v takem primeru imate pravico zahtevati biti obveščeni o uvedbi postopka -lahko pa jo pošljete s podpisom in navedete, da ne želite biti informirani. Enako velja za ustne (tel. ) prijave lp

Tulipa  

8. jun 2005 10:44

Hmm,torej različna pravila,oziroma razlage ljudem.Torej se po zgoraj napisanem preverja vse anonimno?Ali veste,koliko je anonimnih prijav na vse institucije? tulipa

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

8. jun 2005 10:47

Naj te potolažim - vsaka institucija (hvalabogu) obravnava le prijave na svojem "strokovnem" področju. Torej so to malo razbije lp

Tulipa  

8. jun 2005 10:50

Naj tudi jaz tebe.V eni takih institucij delam:) tulipa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtrimljanka
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti