Kuhinja-kaj na steno

jasnah  

član od: 4.11.2007

sporočila: 27

19. mar 2009 14:24

tudi pri nas imamo rostfraj ploščo. SEM  zelo zadovoljna z njo.  SIcer jo vsak dan očistim, ampak to ti vzame mogoče par minut na dan.Poškropič z odstranjevalcem maščobe in spereš z čisto vodo.K o je suho, se blešči in ni nobenih lis.Če pa je malo umazana pa poškropiš z čistilom za steklo in obrišeš z papirjem.Pred tem sem imela KERAMIČNE PLOŠČICE in moram priznati,da so bile veliko bolj zoprne za čiščenje.Tudi cena je sprejemljiva .

jasna2

Dolores  

član od: 20.6.2005

sporočila: 1304

19. mar 2009 18:21

Jaz imam pa na steni pluto, tudi v rejšnji kuhinji sem jo imela. Lastna montaža. Prisegam na naravne materiale in na steklo, vendar za steklo ne vem, kam bi ga prištela. Dolores

onija  

član od: 21.11.2004

sporočila: 99

19. mar 2009 19:48

steklo lahko mirne duše prišetješ med naravne materiale. Ga pridobivajo iz kamna oz., če se ne motim  - kremenčevega peska.

onija

miis  

član od: 24.3.2008

sporočila: 173

19. mar 2009 20:50

Jaz imam steno iz kerrocka (v enaki barvi kot pult) in sem super zadovoljna. Čiščenje je mala malica, tudi vtičnice imamo namontirane. Skratka priporočam.

nikmia  

član od: 23.1.2009

sporočila: 53

19. mar 2009 21:06

pri nas pa imamo na steni marmorno plosco , imamo pa sredi kuhinje zazidan otok na katerem kuham in tudi tukaj imamo marmor ,ki ga pa brez tezav cistim kar z krpo za pomivanje posode ter malo ceta,obrisem z suho krpo in to je to -se vedno lepo blesci nikmia

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

19. mar 2009 21:44

Jaz sem se odločila za ploščice v videzu opeke, tako da je videti, kot bi bila stena zadaj surova...Je pa v barvah ploščic barva, enaka barvi kuhinjskih elementov in se krasno ujemajo. Poleg tega so ploščice tako surovega, 'umazanega' videza, da mi jih ni nujno čistiti vsak dan, ker se kakršnihkoli kapljic na njih sploh ne opazi (seveda čistimo, že zaradi higiene in boljšega občutka - ni pa nujno, ker na teh ploščicah madeži ne izstopajo). Ploščice so sicer zunanje, namenjene povsem drugačnim prostorom - ko sem prodajalcu povedala, kam jih bomo dali, je bil zgrožen - ampak dejstvo je, da se v moji kuhinji počutim super in domače. In nismo še imeli obiska, ki mu celoten izgled ne bi bil všeč.

Tako da - če ste si nekaj zamislile in tudi če ni v skladu z 'normativi' - kar pogumno. Kuhinja je vaša in v njej boste prebile veliko časa (upam, da z veseljem :)), zato je pomembno, da se v njej dobro počutite.

tulka

atic  

član od: 19.8.2005

sporočila: 218

19. mar 2009 23:45

tudi jaz sem bila lansko leto, ko smo menjavali kuhinjo v veliki dilemi, kaj na steno. Oklevala sem med steklom, barvno steno na koncu pa sem se odločila za klasiko-keramične ploščice. So travnato zelene barve, visoki sjaj, velikosti 60x33 cm, kuhinja je bež in sem super zadovoljna. atic

Sweetie  

član od: 22.1.2004

sporočila: 1268

20. mar 2009 6:25

Mi smo pa se odločili za nadpultno ploščo, ki je iz podobnega materiala kot pult, se pravi, da zdrži tudi določen nivo visoke temperature, kar je pomembno za tisti del, ki se nahaja za kuhalno ploščo. Imajo jih v različnih barvah in vzorcih, vendar pa je težko najti dovolj tanko ploščo. Pri Baumax imajo samo nekaj zelo debelega, iskala sem ploščo debeline 1 cm. na koncu sem našla v firmi Tema, na Lavrici (Dolenjska cesta 258). Plošča je dolga 280 cm, širine 63 cm, kar ravno ustreza višini prostora med pultom in visečimi elementi. Pa še draga ni, saj stane nekaj čez 50 EUR za meter. Morate pa vzeti celo ploščo, ker jih ne režejo. Ravno naslednji teden bomo montirali, mislim ,da bo v redu Sweetie

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti