Prosim,če mi lahko kdo da recept za vlaganje breskev. Vsi imamo radi kompot,pozimi pa tudi zelo prav pride. Hvala
Breskov kompot
neznan uporabnik
21. avg 2001 8:12
Ker sem bila na dopustu sem forum pregledala šele danes in zato upam, da bo recept kljub temu še aktualen: Breskve narežemo na rezine ali na kocke in napolnimo polovico kozarca ( lahko tudi več, odvisno od tega ali bomo uporabljali za sadno kupo ali kompot ). V kozarec damo klinček ali dva ter košček cimetove skorjice in zalijemo s sladkano vodo ( pri nas na 1 liter vode damo 40 dag sladkorja saj kompot pred uporabo zalijemo z vodo ter segrevamo toliko časa, da se sladkor stopi nato pa ohladimo ). Kozarec zapremo, postavimo v električni lonec za vkuhavanje - postavimo v vodo in kuhamo 20 minut pri temperaturi 80°C.neznan uporabnik
13. sep 2001 20:01
Breskov kompot 5 kg breskev, 2 l vode, 1, 40 kg sladkorja, Sladkor z vodo zavremo, poberemo pene in še malo časa kuhamo, nato pa sirup ohladimo. Lepe velike breskve razpolovimo in jim odstranimo koščice. Z nožem jih olupimo in vložimo v kozarce s prerezom navzdol. Ko kozarce napolnimo, takoj nalijemo že ohlajeni sirup in kozarce tesno zapremo. Ko smo vse breskve tako pripravili, zložimo kozarce v lonec in kuhamo v sopari 15 – 20 minut. Ko se kozarci ohladijo, jih vzamemo iz lonca in shranimo v hladnem in suhem prostoru. Lp, Beti.neznan uporabnik
19. sep 2001 21:54
Breskov kompot kolicina breskev po zelji na en leter vode damo prib. 1/2 kg sladkorja cimet klincki Vodo skupaj s sladkorjem zavremo in ohladimo. Medtem breskve za 1/2 minute potopimo v vrelo vodo da kozica odstopi. Nato jih z lahkoto olupimo razrezemo na krhlje in vlozimo v kozarce do 2/3. do vrha zalijemo z ohlajeno sladkano vodo in v vsak kozarec dodamo se par nageljnovih zbic in cimetovo skorjico. Vrat kozarca ocistimo z vato namoceno v cisti alkohol in zapremo z pokrovcki za konzerviranje. V pekac nalijemo vodo vanje postavimo zaprte kozarce pekac z kozarci vlozimo v pecico kjer pasteriziramo na 200 C prib. 1 uro. Pustimo, da se pecica ohladi in poberemo ven kozarce, ki jih zavijemo v brisace in pustimo da se do konca pocasi ohladijo.neznan uporabnik
20. sep 2001 12:39
Hvala za recepte, večino bom uporabila kar naslednje leto, ko bo spet sezona. NanaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Rebrasti peresniki s pestom iz bazilike, bučkami in bučkinimi cvetovi
Fini mini Bamboloni