Rožice v kozmetiki

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

12. maj 2005 7:10

Zgodbica moje prijateljice: pred leti je sinu nekaj priletelo v oko, da je dobil grozljivo oteklino. da o vseh modro-vijolično-črnih odtenkih ne govorim. Soseda ga je namazal z domačo svinjsko mastjo in v nekaj urah je vse skupaj izginilo. Vse domače kreme so (baje) na osnovi svinjske masti. Seveda pa je dobro oziroma skoraj nujno, da je domača. Tisti kupljeni so primešani dodatki.

_ZALA_  

član od: 21.10.2003

sporočila: 982

12. maj 2005 9:41

Živjo, samo za inforacijo vsem, ki vas zanimajo domači pripravki za kožo - sama sem si v knjižnjici sposodila knjigo Lepa polt, založba ValeNovak, in je suuuuuper! :) Sami recepti za domače maske za obraz in lase, slovarček posameznih sestavin, ki so nam vsem večinoma dosegljive, poleg tega pa še prekrasne slike in design njige (česar smo pri knjigah te založbe že itak vajeni :)) Vglavnem, res jo priporočam! LP Zala

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17820

12. maj 2005 21:17

Pekmurkina varianta z ognjičem se dela tudi z maslom, neslanim seveda, tako kot mora biti neslana svinjska mast, še boljše je salo, to je tista mast, ki je v trebušni votlini (no, zdaj ni ravno čas kolin). Kremo hranimo v hladilniku, pa ni problemov z obstojnostjo. Se pa najde recepte v knjigah z zelišči in zdravilnimi rastlinami, npr. Janko Rode: Zeliščni vrt - domača lekarna, Založba Kmečki glas, 2001 rimljanka

Vrana  

član od: 16.2.2006

sporočila: 620

19. feb 2006 18:40

Res ste face, punce! Tole bom dala med priljubljene... LP Vrana

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

19. feb 2006 19:58

Zanimiva tema. Pa naj še jaz pridam svoj piskerček. Imela sem, ali pa imam strašno občutljivo kožo. Imela sem akne in nasploh sem bila kot mavrica. Menjala sem kreme, hodila h kozmetičarki, zdravniku....., pa ni nič pomagalo. Nazadnje sem spremenila prehrano in namesto vseh mogočih mask in krem začela svoje telo, vključno z lasiščem mazati s slano vodo. V lonček za ćaj sem dala 3 zvrhane žličke soli, jo raztopila in namazala po celem telesu. Pustila sem, da se je to na meni posušilo, nakar sem se ravno tako povsod namazala z limoninim sokom. Strašno me je srbelo in komaj sem čakala, da je minilo 5 minut, da sem vse sprala iz telesa. Umivam se strogo z najbolj navadnim trdim milom ki nima nobenih dodatkov. Po vsej tej proceduri na suho kožo nanesem samo še lešnikovo, orehovo ali olivno olje. Koža je svilnata, brez gub. Za obraz strogo uporabljam le mlačno vodo in če se le da orehovo olje. Nobenih krem, nobenih mask, nič drugega. To olje uporabljam tudi če sem izpostavljena močnemu soncu. Nobenih problemov nimam več. lp Vesna

marelica  

član od: 27.8.2005

sporočila: 1398

19. feb 2006 20:21

vcibej je napisal/a:
Saj imaš prav, samo nikoli mi ni padlo na pamet zmrznit marelice - razen v cmokih Lumpica
mi jih vedno potem pa naredimo marelične cmoke. Sicer pa to ne spada k tej temi. lp marelica

Teka  

član od: 21.8.2005

sporočila: 1151

19. feb 2006 21:37

Reca kje dobiš lešnikovo in orehovo olje? Enkrat sem slučajno naletela pri enih zdravilcih na orehovo 100% olje ,a je mene in moža po tem olju vse srbelo... Teka

prekmurka  

član od: 24.10.2001

sporočila: 672

20. feb 2006 7:15

A se z slano vodo mažeš tudi po obrazu ? Marta

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti