Rožice v kozmetiki

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

10. maj 2005 16:02

Vzemi kocko svežega kvasa, nekaj žličk mleka - zmešaš v gosto zmes, napackaš na obraz in pustiš 15 minut. Nato spereš z mlačno vodo. (za zelo suho kožo - namesto mleka olivno olje). LP cervus

vcibej  

član od: 31.1.2004

sporočila: 1264

10. maj 2005 18:30

Goga tudi jaz imam problem z žilicami in so mi svetovali pretlačeno marelico na obraz. Škoda, da so tako kratek čas. A kakšnih krem pa ne coprate - kaj pa vem - kake kamilice ali ognjič v kaki " nevtralni" kremi? Lumpica

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17820

10. maj 2005 22:00

A zamrznjene pa ne bi delovale? Seveda odmrznjene, pred zamrzovanjem pa seveda ne blanširane? Po moje ne bi smelo biti bistvene razlike. rimljanka

vcibej  

11. maj 2005 8:41

Saj imaš prav, samo nikoli mi ni padlo na pamet zmrznit marelice - razen v cmokih Lumpica

rene  

član od: 6.11.2001

sporočila: 99

11. maj 2005 13:52

Imam bolj suho kožo in mi je super maska za obraz iz enega rumenjaka in žličke medu. To zmešam in si nanesem na očiščen obraz ter pustim kakih 20 minut potem pa sperem z mlačno vodo. Istočasno si pa če ustnice namažem z medom in potem lepo čez nekaj časa poližem . Koža je svilnato mehka ustnice pa nič več razpokane. Za trde in izsušene pete mi pa super pomaga: noge namočim v toplo vodo v katero dodam nekaj domačega jabolčnega kisa. Potem si jih s kamno zdrgnem, ter fino natrem z lupino od stisnjene limone(naredim si limonado, ostanke limonine lupine pa uporabi za noge, komolce ali roke( z notranjo strani limonine lupine je treba drgnit))

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

11. maj 2005 16:59

Hvala vsem ,bom probala potem javim. Lumpica a marelice samo zmečkaš z vilico in daš na obraz,gotovo morajo biti zelo zrele.Imam pa šeeno vprašanje ,katero kremo naj uporabljam zunaj na kolesu .Kolesarim 6do 7 ur in imamže sedaj obraz ves ožgan od sonca,uporabljam kremo za sončanje faktor 25 ,po uporabi se mi naredijo drobni beli mozoljčki.Prosim pomagajte ,več glav več ve lp goga

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

11. maj 2005 17:45

Beli mozoljčki so lahko znak alergije. Povprašaj v lekarni, Evcerin kozmetika je po mojih informacijah ena od linih kozmetike, ki je posebej primerna za ljudi za občutljivimi in alergičnimi kožami. V lekarni ti bodo zagotovo dali vzorčke, da boš lahko stestirala. Tjas

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

11. maj 2005 18:10

Beli mozoljčki so lahko znak alergije. Povprašaj v lekarni, Evcerin kozmetika je po mojih informacijah ena od linih kozmetike, ki je posebej primerna za ljudi za občutljivimi in alergičnimi kožami. V lekarni ti bodo zagotovo dali vzorčke, da boš lahko stestirala. Tjas

vcibej  

11. maj 2005 19:33

Goga kaj se pripravljaš na Giro d" Italia? Madona - bravo punca! Glede marelic imaš prav. Zmečkaš, naneseš na obraz, izklopiš telefon in pošlješ mulce na igrišče.... Glede krem pa toliko sprašujem, ker sem pred leti prišla do ene kreme bolj domače izdelave. Osnova naj bi bila svinjska mast z dodatkom ognjiča. Krema je bila rumena, mastna ampak krasno vpojna in meni dragocena prijateljica v obrambi pred kraško burjo. Ali kdo kaj ve? Lumpica

prekmurka  

član od: 24.10.2001

sporočila: 672

12. maj 2005 5:55

Lumpica in ostali , ognjičevo mazilo -priprava je preprosta -sveže ognjičevo cvetje ocvremo v svinjski ali rastlinski masti -5 do 10 minut -,precedimo skozi laneno krpo in vsebino krpe dobro ožamemo -in to je to ..-nahrani izsušeno kožo ,razpokano ,pomaga pri hitri pozdravitv ran............ -če hočete odišavljeno kmazilo dodate rožno olje ,ki ga dobite v lekarni . lp Marta

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti