23. maj 2005 23:36
Takole, roko na srce, lubenice mi po okusu niso všeč, mi je pa všeč vsaka rokica, ki najprej seže po njej -izgled privlači. V moji več kot tridest letnii karieri ljubiteljskega pečenja peciva je prva izdelava lubenic moja največja blamaža, ker moja mama ne more pozabit, da je v soboto zvečer po mestu iskala zveze, da smo dokupili potrebne kekse, ker je bilo margarine 10 x preveč.Se zgodi,da se zmotiš pri zapiskih. Bom prečekirala zapiske.
Ponujam pa recept za FIŠEKE (škrniclje), ki sem ga tudi dobila iz BG.
3 rumenjaki( brezhibni!!!!) in 25 dag sladkorja stepati 20 minut z mikserjem Iz papirja, pa bog ne daj iz peki, dim 5x3cm narezati kvadratke za posodice in jih na zunanji strani zlepiti s čisto malo selotejpa. Oblikovati kornet.Paprirnate kornete napolniti z maso.V pekač nasuti moko cca 2,5 cm visoko in vanj nasaditi kornetke, da se kak dan sušijo. Odstraniti papir in na vrhu okrasiti s pikicami čokolade. Okus se izboljša s POMARANČNO lupino. Je lepo za oko.Otroci radi pomagajo pa tudi kak ata se da uporabit
Glede salmonele pa eno vprašanje glede "nege" jajc. Na farmi, kjer nesejo pipike jajca, nikoli ne umivajo jajc, ker se ne sme, ampak umazanijo sčistijo s krpico.Naše, kmečke kure, ki so "sprehajane", nesejo jajca na klasičnem gnezdu s senom in s klasično umazanijo. Glede na izgled kurje kloake vedno šele pred uporabo umijem jajca, ker mi grejo lasje pokonci ob misli, da pade neumita lupina v npr. beljak, ali pa se jajce pocedi po lupini in "obriše" površino jajca naravnost v vsebino.Sama mislim, da tako pride kaka pacarija v jajca. Pred drugimi tako navado prikrivam, sicer nimam fobije pred umazanijo, to je take ,bolezenske, ampak ko vidim kuro u zadnje perje...Kaj mislite o tem?
frina