12. maj 2005 12:29
Draga nnatalija! Zelo mi je žal,da si imela probleme s šahovnico. Moram rečt, da je meni šlo vredu. Moj postopek je bil sledeči: najprej sem spekla dva biskvita v pekaču za rolade (veliki od pečice) Recept je za en pekač, torej rabiš 8 jajc za oba biskvita. Pekla sem na peki papirju. Ko je bilo pečeno sem odstranila papir in pustila ohladiti. Nato sem razrezala na trakove 2.5 cm široke. Ko je bila krema kuhana sem še vročo namazala na oblat (zato so je primerno zmehčal) položila in svetel in en temen trak, namazala s kremo, malo tudi vmes med oba biskvita ter ponovno položila biskvita v obratni barvi.Po vrhu ponovno krema in zaviješ skupaj. Meni se je oblat ,ko je bil zavit dotikal skupaj. To sem zavila v alu folijo. Nežno stisni z alu folijo, da dobi pravilno kvadratno obliko. Daj v hladilnik, najbolje pa če daš zamrznit. Ko režeš mora biti pravilen šahec premera cca 5x5 cm. To ni okrogle, ampak štirioglate oblike. Pri tem pazi, da ne porabiš preveč kreme, ker ti jo lahko proti zadnjemu šahcu že zmanjkuje. Ven sem dobila 5 šahcov, kolikor pač je oblatov. Reže se lepo, se ne lomi. Rezala sem na 1 cm debele rezine, kot režeš rolado. Upam, da nisi izgubila volje za izdelavo šahca, drugič bo sigurno šlo bolje. Namesto kreme lahko uporabiš tudi segreto marmelado, oblate pa zmehčaš s toplo vodo ali mlekom. Lp Marja marja44