13. apr 2005 9:38
Sara, če bi prej rekla, bi te lahko vzeli zraven. Mi gremo z eno ekipo, v lastni režiji, cena za tri tedne /letalski prevozi, tudi en notranji let tam spodaj, prenočišča z zajtrkom in stroški kombija, vodiča in šoferja) je 310 tisoč tolarjev.
Če se kdaj odločiš za Burmo sporoči, ker poznamo razmere in ti lahko dam marsikak uporaben nasvet, pa tudi nekaj agencij poznamo, na katere se lahko zaneseš.
Prej je nekdo spraševal o curryjih. Po njih so znani v JV azijskih državah, gre pa v osnovi za jedi v omaki, ki se od države do države seved arazlikujejo. V Indiji so nekateri bolj gosti, v Burmi na primer bi jih lahko primerjali z našimi paprikaši, tajski so zelo pikantni, malezijski in indonezijski prav tako. Pripravljajo jih iz govedine, perutnine, svinjine, rib in morskih sadežev, pa seveda iz zelenjave. Nekaterim dodajajo kokosovo mleko, drugim ne. To bilo nekaj kratkega o curryjih. Receptov je v izobilju, pomembno pa je, da je priprava zelo enostavna. Pa še eno dobro lastnost imajo: praviloma je bolje, če jih pripravimo vsaj dan ali dva prej, preden jih postrežemo, kar je velika prednost, če imamo obisk pa s e nam tik pred zdajci ne ljubi stati v kuhinji.
Toliko za začetek, če koga zanima kak recept naj sporoči. Mamamia
mamamia