14. apr 2008 22:34
Booris: kateri strupi se nakopicijo v crevesju in kje?
14. apr 2008 22:34
Booris: kateri strupi se nakopicijo v crevesju in kje?
14. apr 2008 22:51
Vsa "nesnaga", ki se ne izloči z odvajanjem in se nalaga ter nalaga. In to leta in leta. Mi je kar slabo ob misli na to.
Loni Makaroni
14. apr 2008 23:00
Kolonik v Domžalah, h kateremu hodim na redno letno čiščenje debelega črevesa, mi je povedal, da se pri nekaterih ljudeh nabere na črevesnih resicah za centimeter debela plast balasta, v katerem veselo živijo majhni črvički in se s tem hranijo ... Če se klistiramo doma, očistimo cca 60 cm črevesa, kolonik ti z masažo očisti veliko več. Nena Nena-morje
14. apr 2008 23:47
Booris, hvala. Napisal si natanko tako, kot bi jaz. To, da uradna medicina in alternativa ne najdeta skupnega jezika ... nič zato ... vsak zase ve.
Nena - morje, mogoče se bom naslednje leto ob postu tudi jaz poslužila te metode, saj zadostuje samo en postopek, namesto v času posta vsak ali vsaki drugi dan.
kobra 1
14. apr 2008 23:51
Me je kar groza, ko vse to berem. Sicer nimam zdravstenih težav, ampak razmišljam, da bi šla na kakšno tako čiščenje debelega črevesa zgolj iz preventivnih razlogov, da odstranim morebitni balast. Iskra
15. apr 2008 8:41
Loni je napisal/a: |
Loni Makaroni [rozica] |
15. apr 2008 9:17
blažka, samo vtipkaj kolonhidroterapija v strička googla, ti jih vrže malo morje ven. Imen tule raje ne bi navajala.
Loni Makaroni
15. apr 2008 12:06
kobra 1 je napisal/a: |
To, da uradna medicina in alternativa ne najdeta skupnega jezika ... nič zato ... vsak zase ve. kobra 1 |
Mislim, da je to najpomembneje, da vemo, da filozofiranje o oblogah na črevesju itd ni del dokazljive ("uradne") medicine.
Prav bi bilo, da se razmisli tudi o možnih slabih učinkih takšnega "čiščenja". Morda o elektrolitnih motnjah in možnosti zastrupitve z vodo, pa navsezadnje tudi o vplivu na črevesno floro - takšno izpiranje jo pretrese in uniči vsaj toliko kot antibiotiki. Če imamo "srečo", se s pomočjo zdrave prehrane res ponovno razmnožijo prevsem zdrave bakterije, možno pa je tudi, da se ravnovesje poruši.
V neki drugi temi je bilo govora o koloskopiji, ki jo je opravilo že precej izmed nas (mimogrede, preventivna koloskopija po 50. letu je bistveno koristnejša za preprečevanje in zgodnje odkrivanje črevesnega raka kot vsakršno čiščenje). Marsikdo si je torej že lahko sam ogledal svoje črevesje od znotraj. Ste videli kake obloge? Ste med čiščenjem odvajali kake trde suhe obloge? ...
No ja, gotovo pa je napametneje, če strupov sploh ne vnašamo v telo.
Nasja
15. apr 2008 12:50
Naj več boš naredila za svoje zravje in odvečne kile da namesto počepov pri hladilniku delaš počepe kje drugje tudi na kakšni blazini ali gozdni poti kjer se naužiješ še obilo svežega zraka in oddihneš vse negativne misli ki te tarejo in končno ugotoviš da kile le niso tako odveč ker se ti pokaže življenj veliko lepše.Pa veliko uspeha. mark5
15. apr 2008 12:59
Ne morem verjet da se lahko brez posledic za svoje zdravje lahko postiš.Meni se pa le zdi da je treba imeti vse povsod trezno glavo brez pretiravanja ker se mi zdi da je kar preveč bolezni bulimije in anoreksije tako med mladimi kot med starejšimi.Vsako nekontrolirano poseganje v telo se mi zdi skrajno neodgovorno za zdravje. mark5Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ameriška jabolčna pita (American apple pie )
Korenčkova juha