28. mar 2002 15:21
Larisa zdravo!
Popolnoma te razumem, saj je meni mikrovalovka tudi uganka. V stanovanju, ki sva ga z mozem najela je del opreme in je seveda brez navodil, tako da precej experimentiram. Gumbi kot so Cook, Defrost, clock, time, roast, pomenijo razlicno delovanje, na clock obicajno nastavis uro, stisnes gumb, nato pa vtipkas cas recimo ob 2:15, vtipkas 215 nato pa start, time deluje kot nekaksna stoparica, ki jo jaz z veseljem uporabim, ko kuham makarone ali pa kaj pecem, pri tem pecica ne deluje. Defrost je za odmrzovanje, vtipkati pa moras cas, ce hoces tajati npr 3minute in pol, vtipkas 330 in stisnes start. Razlika med cook in defrost je, da pecica ne deluje s polno mocjo, pri meni je to 30%, na displeju se prikaze mala 03, pri kuhanju pa 10, jakost pa lahko tudi sama nastavis, nekje mora biti tipka power. kako deluje rost ne vem, predvidevam pa, da imas kombinirano pecico, kar pomeni, da lahko hrano tudi zapeces. Super.
Kako hitro voda v mikrovalovki zavre, je ovisno od kolicine tekocine in moci pecice, jaz pogosto grejem kavo (filter) in velika skodelica, priblizno 2 dl, je v 1:30 ravno prav topla. Poskusila sem ze z vecjo kolicino (za riz) pa je trajalo vsaj kakih 10 minut. Mikrovalovka mi je vsec za kuhanje krompirja, 2 velika krompirja operem, napikam z vilico, zavijem v vlazno papirnato brisaco in dam v mikrovalovko, cas nastavim na 10 minut, pa petih minutah obrnem, ker moja pecica nima vrtljivega kroznika, preverim kako trd je se in nadaljujem. Kuhanega dam na kroznik, prerezem in nato v zarezo dam smetano in malo masla. Poizkusila sem ze peci biskvit, ki mi ni bil prevec vsec, pojedli smo ga vseeno. Bom se doma pogledala za nasvete in recepte, pa se jutri oglasim.
Cao, R.