ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

3. maj 2005 20:03

Zdravo, drage moje rožice ! Spet sem med vami in tokrat s čudovito novico, da mi ne bo treba na operacijo. Skoraj sem poljubila mojega zdravnika. Sem se pa pravzaprav peljala dol brez veze, ker jim je zatajila evidenca in so spregledali, da so mi MR delali že marca, preko reda, ker sem komaj hodila, potem pa so me naročili še po normalni poti. Ampak sem vsaj prišla do mojega zdravnika, ki me je potem tako osrečil. Že planiramo dopust, ki ga lani zaradi mene nismo imeli. Ja, s čakalno dobo je pa res kriza. meni so tam rekli, da je sedaj zmanjšana na 4 mesece, ker delajo v dveh izmenah, prej pa je bila 6 mesecev. Tejčica, ti si prava slika s temi tvojimi njoki. Zgodba je sedaj že tako ali drugače končana, samo jaz običajno takšne skušnjave zmečem stran. Omenila si, da boš obirala jagode. Pazi, v kakšni pozi boš. Meni zdravniki ves čas govorijo, naj pri vsakem takem delu klečim in me res dosti manj boli. Če se prav spomnim, ima tudi tvoja mami probleme z malo več kilogrami in hrbtenico, zato ji povej, da se je meni to moje hujšanje stokrat poplačalo. Sploh ne morem verjeti, koliko manj me boli. Zdravnik me je zelo čudno gledal in vprašal, zakaj sem toliko shujšala. Rekel je, da me prav gotovo manj boli zaradi manj kil. Mogoče pa bo to stimulacija za tvojo mami. Res se splača. Suhica, jaz si naredim pice cel pekač ca. 40 dag moke in jo potem 1/4, ostalo pa zmrznem. Samo v mikrovalovki jo pogrejem in že lahko jem. Riba-ribica, še malo pa bomo ustanovile klub mamic samohranilk, kaj praviš ? Za soboto sem 100%, samo pri vremenski napovedi so povedali, da bo v soboto kar fino deževalo. Kaj praviš, da bi počakali boljše vreme ? marjanca45

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

3. maj 2005 20:37

Marjanca, me zelo veseli da ti ne bo potrebno iti na operacijo. Mislim da gredo zasluge tebi in tvoji vztrajnosti. Dieta in pa rekreacija sta naredili svoje. Bravo! Moja mami pa bo zagotovo slišala zate. Glede jagod pa.... Z mojim imava nasad skoraj 5.000 jagod in se je pobiranje sedaj začelo. Ker bom v jagodah cele popoldneve bo veliko klečanja, veliko sklanjanja in na koncu že skoraj plazenja. Ja, naporen mesec me čaka. tejčica

galyka  

član od: 13.10.2004

sporočila: 992

3. maj 2005 20:49

Tejčica a se da vaše jagode kupit kje v Ljubljani? Tiste v trgovinah so samo za jokat zraven in ne za jest... lp, Marija

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

3. maj 2005 21:12

Galyka, velikokrat jih peljemo tudi v Ljubljano, ampak ne v trgovino oz. na tržnico. Imamo nekaj rednih strank in jim pripeljemo, pa potem še naprej na Gorenjsko šibamo razvažat. Če si interesentka se lahko slišiva ko bomo šibali gor. Ne bo pa to pred naslednjim tednom. tejčica

Busy Bee  

član od: 16.4.2005

sporočila: 56

3. maj 2005 21:20

Jagode, ki jih lahko kupis, pri sadje-zelenjava je tema. meni so od petke do danes povsem zgnile in splesnele. Nisem pa prepricana, ce to ni bila moja krivda - sem jih imela kar nekaj casa namocene v vodi. Danes me pa ze prav posteno muci en fajn sendvic s suhio salamo in svezim belim kruham, katerega je moj moz. Sem imela OH dan - pa sem kljub makaronom in torti se kar lacna, ma ne lacna ampak pozresna. Jutri imam sadje, pa me zanima kaj mi svetujete za vecerjo - gremo ven, bo prijateljica jutri zjutraj diplomirala! A je vegi kroznik z oprano zelenjavo dovoljen? Kaj naj ji kupim za diplomo? A je tuna v olivnem olju kdaj dovoljena? LP, Barbara Busy Bee

zoranb  

član od: 20.4.2005

sporočila: 16

3. maj 2005 21:42

No danes sem pa jaz malo down down.... Ne vem, če zaradi prvega dne službe po praznikih, ali današnjega sadnega dne, ali pa včerajšnje pizze, ki se mi še valja po črevesju. Pa še teža je šla pol kile gor od včeraj... grrrr... pa tolk se trudim. Bom čisto hvaležen za kako vzpodbudno. Mimogrede - za koliko oseb so tisti recepti iz Rinine knjižice? Meni se zdijo tisti kupi hrane, ki so predvideni npr. za 1 kosilo... ogromni. Celo jaz ne morem vsega pojesti. Upam, da ste ve kej boljš, torej tkole , tkole al pa tkole . Lep pozdrav, vaš "Gospod", kot me je nazvala Sarica.... pri mojih 27-ih. zoranb

mojcika  

član od: 20.12.2004

sporočila: 33

3. maj 2005 21:58

Zoran, danes je tak smotan dan. Verjetno kakšna luna al pa pritisk, sprememba vremena,... sem jaz tudi čisto dol povožena :( Pa še prvi delovni dan, to je vse skupaj še za 50% poslabšalo. No pri meni še PMS, ki ga ti ziher nimaš :)) Tolažim se s tem, da bo jutri boljše Nov dan, novi uspehi!!! lp, Mojca

suhica  

član od: 28.4.2005

sporočila: 7

3. maj 2005 22:04

gospod pri 27-h, današnji dan je čuden ne glede na dieto, zgleda da vplivajo bližajoče vremenske spremembe. Sva na istem zaporedju dni, včeraj sem imela pizzo, za katero sem ugotovila, da je nekje za dve osebi. 12 dkg testenin je tudi precej več kot globok krožnik. Glede teže se ne sekirat, stalno niha. Za natančne ljudi je priporočljivo ugotavljat tedensko povprečje teže, (pobrano iz Hellerjeve knjige Ali ste zasvojeni z ogljikovimi hidrati), gre pa stvar tako, da beležimo dnevno težo, ugotovimo tedensko povprečje , potem pa primerjamo med sabo tedenska povprečja in vidimo najbolj realno, koliko smo shujšali.Meni se zdi to kar realno. Za vzpodbudo- jutri je nov dan, današnja kriza bo mimo in gremo dalje ! suhica

galyka  

član od: 13.10.2004

sporočila: 992

3. maj 2005 22:06

Tejčica, če lahko naročim samo kak kilogram ali dva, se priporočam. Če imate pa samo za velike stranke pa razumem. Naslednji teden mi ustreza, se ne mudi, bom spremljala forum oziroma se slišiva prek zasebnih sporočil. Hvala! lp, Marija

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

3. maj 2005 23:16

Evo me,pa sem spet z vami.sem se super pretlkla čez ta dva dneva-brez grehov.Celo grenko kavo sem spravila dol po grlu , pa čeprav je še nikoli prej v življenju nisem.Galyika je napisala kakšne so trgovske jagode,no taka je bila danes moja pizza.Ker sva bila z mojim celo dopoldne v "laufu"na žalost ni bilo časa kuhat,pa sva zavila na pico.Ok,naročila sem tamalo-zelenjavno brez sira,ampak verjemite me je minil apetit takoj ko sem jo dobila na mizo.Gor je bila ena žlica pelatov,pest napol odtajane zelenjave(brokoli,cvetača,korenje)in nekaj čemur oni pravijo artičoke,aja,koruze pa za prase nakrmit.No nekako mi je uspelo pojesti 1/4 potem pa se mi je vse skupaj uprlo.Tja gvišno nikoli več.No za večerjo pa sem se posladkala z eno kepico sladoleda,ampak šele ob osmih ker sem šele takrat prišla iz službe,pa še popoldne sem pojedla jabolko,ker je pač moj želodec po tisti katastrofalni pici že glasno protestiral.Pa še moji podatki za statistiko:Bernarda,Ajdovščina,175cm,95 kg,cilj80(realni)70(naslednjič),pa31 sem stara. Bernarda Sporočilo je spremenil(a) terlikar 1 dne 03. maj 2005 23:18:14 Sporočilo je spremenil(a) terlikar 1 dne 03. maj 2005 23:19:09

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti