ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

1. maj 2005 9:56

Dobro jutro, rožice moje ! Pa smo spet na broju. kako sem vesela, da smo skupaj, v dobrem in slabem, kot zakonci.... Kokos, superca, da ti je v tem norem času ratalo dobiti delo !!!! Glede otrok je pa tako, kot praviš. Vsi stokajo, da jih je vedno manj, ko pa je treba kaj pomagati, ni pa nikjer nikogar. Ampak važno je, da se ti je izšlo. Boš videla, da se boš kar drugače počutila, ko boš hodila na delo. Aknirad, živjo. No, pa ja za tabo tudi ta zoprn dan in posijalo je sonce v nov dan. Bodi vesela v krogu tvojih moških, izkoristite čas, ko ste skupaj. Jaz sem že dala skozi prvo fazo žuljenja mojega sina, ki je po kresovanju še v napol spečem stanju in se nič ne jezi, če ga kar naprej cmokam. Brittney, tudi jaz sem imela ob branju tvojega pisanja mokre očke. Samo to ti še rečem : res si super mama in to prav gotovo ve tudi tvoj sin. Na mnenja drugih se pa nikar ne oziraj, temveč delaj tako, kot ti veleva srce. In ti najbolj veš, kaj je prav. Vem, da je vsaka ločitev od otroka grozna, vendar je potem snidenje pa spet toliko bolj veselo, prežeto s tako silnimi čustvi, ki jih lahko doživi le nekdo, ki to vedno znova doživlja - ti in tvoj sonček. Rožica, kupim celo laneno seme od Nature. Nič ga ne namakam, samo 5 žličk ga pojem kar tako, s pomočjo veliko vode, da mi gre lažje dol. Običajno to počnem zjutraj, na prazen želodec. In jem ga vsak drug dan, ne glede, kaj jem ta dan. Saj tako ali tako gre zelo kmalu ven, v enaki obliki, kot je šel noter. Meni pač pomaga. Upam, da bo tudi tebi. Danes bom delala pico. Meni iz polnozrnate moke, z zelenjavo, sinu pa klasika. Zvečer pa končno sladkarije - sladoled. Zunaj krasno sije sonce. danes po štirih dneh ne bom šla na sprehod, ker grem k staršem, kje imam vrt in tam se bom pasla po solati z dvema listoma, kot je napisala ena od vas. Mi ji rečemo berivka. Pa rdečo redkvico si bom nabrala, pa drobnjak. Skratka, bo kar nekaj dela. Izkoristite te lepe dneve, ker v sredo se bo vreme poslabšalo. marjanca45

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

1. maj 2005 10:45

Živjo! Kokos me veseli, da si se prebila skozi. Jaz vem kako dolgo si potrebovala. jaz grem na piknik? Kaj pa ve? za hrano me sploh ne skrbi imam B? Čao! je pralep dan da bi še bila notri! ROžica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

1. maj 2005 16:16

Zdravo, punce in fantje! Dopoldan sem bila na kolesarjenju in med počivanjem pred hotelom Arena pod Pohorjem sem pričela premišljevati, da je to kar primeren prostor, da bi se enkrat spoznali še v živo. Ni treba nič rezervirat prostora, saj ga je dovolj, potrebno si je vzeti samo čas in se odpraviti v Maribor in pod Pohorje. Predlagam kar naslednjo soboto dopoldne, vsaj mi, ki smo iz MB in okolice bi lahko prišli. Bilo bi vas tako lepo videti. Povejte, če se strinjate in lahko pridete takrat, predlagam okrog 10. in 11. ure. Če bomo vsi samo čakali, ne bo nič iz tega. Samo od sebe se ne zgodi nič, saj veste, če bi samo govorili o hujšanju, se tudi ne bi zgodilo čisto nič. Prosim za odgovore! Pozdrav! riba-ribica Sporočilo je spremenil(a) riba-ribica dne 01. maj 2005 20:01:48

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

1. maj 2005 19:30

Riba-ribica, evo mene pokraj tebe !!!!!!!! Pa pridem magari po štirih. Verjetno je mogoče res treba narediti carski rez in se kar tako naenkrat srečati, pa kaj bo, bo. Prostor je krasen, lahko se gre tudi peš do Belvija, kdor pač želi ali zmore. Pa stran od mesta bomo. Res si se dobro spomnila, riba-ribica. Sicer pa je Slovenija tako mala, da smo v dveh urah na katerikoli strani naše lepe deželice. Bilo bi super, če bi lahko prišle vse. Naslednjič pa se najdemo še na drugem koncu Slovenije. Torej, sem zraven na vsak način !!!! KOMAJ ČAKAM !!!!!!! marjanca45

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

1. maj 2005 20:43

No danes sem se vam pa tudi jaz pridružila.Sicer je res tole šele moj prvi dan,ampak sem pa bila zelo pridna(če odštejem tisto sladkano kavo zjutraj).Hm,moraš biti kar karakter,če ob prelaganju kakih200 porcij tortic niti enkrat ne oblizneš prsta,pa tako omamno so dišale.Sem pa tudi sodelavcem(zaposlena sem namreč v bolnišnični kuhinji)povedala da od danes naprej nočem več slišati:dej probaj to!Naj si kar najdejo drugega grešnega kozla. Aknirad,tvojo zgodbo pa sem na žalost preizkusila tudi jaz malo več kot 7 let nazaj,pa še na porodniškem sem takrat bila(prej pa 5 let zaposlena za določen čas).predstavljajte si ,kako je ko namesto novoletne čestitke dobiš domov po pošti sklep o prenehanju delovnega razmerja,groza.Iskanje službe z majhnim otrokom je pa stvar ki je ne privoščim niti smrtnemu sovražniku.V okolici mojega doma je na razgovorih še nekako šlo,dokler nisem omenila otroka,potem pa tisto znano:gospa vas bomo poklicali,pa seveda niso.No tudi na razgovoru za sedanjo službo so me najprej vprašali kdo bo pazil hčerko ko bo bolna,šele ko sem jih prepričala da bo mala pri tašči so se nekako vdali in me sprejeli.No sedaj se pa že več kot 7 let prevažam v 27km oddaljeni Šempeter.Služba resni bogvekaj ampak je. Bernarda

suhica  

član od: 28.4.2005

sporočila: 7

2. maj 2005 8:41

Bravo, Bernarda za tvojo odločitev, da se pridružiš, sem prav vesela! Res si mogla bit karakter pri 200 torticah, men bi se sigurno zmešalo ob njih... Jaz sem imela včeraj 6.dan, škrobni. Se mi ni dalo bogve kaj pripravljat, pa sem pristala pri krompirju, Za kosilo je bilo ok, za večerjo sem panaredila kromprijevo solato, namesto pol manj, sem pojedla dvakrat več!!!!!!!!! Pa sploh ne vem zakaj, krompirjeve solate v principu nimam rada ,ampak v sili še hudič muhe žre. Bom krompir kar črtala iz jedilnika, ker sem po njem vedno full zaspana.To je zato, ker sem očitno preobčutljiva na živila z visokim GI, zato bom na škrobni dan posikala samo živila z nižjim GI (menda je to ječmenova kaša, še kaj drugega morda?) Danes je moj najljubši - OH - pa ne zaradi kosila, ampak zaradi večerje! 1 rebro čokolade - ne se hecat, pri meni to ne zdrži! Zato imam na OH kar eno 100 g Milko - brez tortic komot zdržim, čokoladi se pa težko uprem..... A je to fejst narobe? Kje pa ste, zaspanke ? Lepo jutro vsem! suhica

Busy Bee  

član od: 16.4.2005

sporočila: 56

2. maj 2005 9:43

Dobro jutro vsem! Bernarda: cestitam za odlocitev in obcudujem tvojo moc. Sem malo premisljevala. V bistvu se meni to ne zdi kot dieta, ampak bolj kot nacin zivljenja - npr, eni so vegeterianci, mi pa locujemo zivila. Jaz to delam, ker mi tak nacin prehranjevanja pase. Edino kava in vino( pa ne da se ga mortala na pijem, ampak ob razlicnih priloznostih kaksen kozarcek) me znata zapeljat. Vceraj sem imela P - dan in sem si naredila grsko solato - po receptu, le oliv sem dala malo vec. Full dobra! Prestala sem prvi test - 30. zvecer nisem poskusila nobenega cevapa - ceprav se mi je kar cufal, ko sem videla vse, ki so se basali. Sem pa malo vec cvicka konzumirala. In ko sva prisla v zgodnjih jutranjih urah domov - sem pojedla malo francoske struce s sirom. Ne vem a sem bila tako vinjena, al so se mi ze vse burboncice posusile - zadeva je bila povsem brez okusa. Me pa nekaj zanima. Po kompletu 4 dni grem tako lepo dol s tezo, ampak na P dan vedno za kilo nazaj. Startala sem 19/4 s 67,4 kg, velika sem pa 158 cm in ima po 14 dneh 64,5 kg. Idealna teza zame je tam okoli 50 kg. Ampak to ne bom nikoli dosegla - mislim, da me bi tud folk zacel sprasevat, ce sem bolna. Lep dan, Barbara Busy Bee

zoranb  

član od: 20.4.2005

sporočila: 16

2. maj 2005 10:04

Zdravo, punce! Najraje imam tale praznik dela, ker je razvlečen na kar 48 ur, tako kot novo leto! Glejte, da boste lepo praznovale! Danes je moj 15. dan, rezultat pa -4.6 kg. Zelo zadovoljen. Za kosilo bo pa danes kar ketchup-pizza. Busy Bee, vidim, da si štartala en dan za mano. Ne bodi pa tako ostra do sebe glede kil. Po ITM je zate območje "normalne" teže tam od 46 pa do 62 kg. Zakaj bi želela imeti 50? Glede nihanj kil med posameznimi dnevi se pa ne sekiraj, to se nam dogaja vsem. Pri meni je ponavadi tako, da tudi en dan (ponavadi B ali Š) teža skoči za kakšne 0.5kg gor, po OH ali sadnem dnevu pa upade. Punce, še nekaj. Nabavil sem si Rinino knjigico, da si malce popestrim jedilnik. Ob branju uvoda sem pa zasledil tole: VSAKO jutro najprej spijemo kozarec donata ali vode z žlico kisa in po potrebi z žlico medu. Šele nato vse ostalo. Že tri dni prakticiram ta napotek in prebava mi deluje boljše. Priporočam. In še nekaj. Na internetu in forumih so prisotne rahlo konfuzne informacije glede časov čakanja med obroki pri posameznih dnevih. Povzemam iz knjižice: B: 4 ure Š, OH: 3 ure SADJE: 2 uri Kruh pa jemo samo za KOSILO na B in Š dan, in sicer samo 1 kos in to polnozrnatega kruha. Toliko zaenkrat, da razčistimo zmedo Lepo se mejte, pa kaj še napišite! Zoran.

Luccy  

član od: 11.4.2005

sporočila: 16

2. maj 2005 10:30

Hay! Danes statistika odpade!!!!!!!!!!!!! Ker so prazniki, se bomo vagale naslednji ponedeljek. Čau.

mojcika  

član od: 20.12.2004

sporočila: 33

2. maj 2005 11:10

Pozdravček! Kako pašejo ti prazniki! Ni boljšega Danes je moj drugi sadni dan in začetek drugega tedna diete - brez pregrehe še zaenkrat!!! Pridno si zapisujem točno kaj in kdaj jem in sem zadovoljna. Danes zjutraj mi je tehntnica pokazala 2,1 kg manj kot v ponedeljek. Mislim, da je to kar ok!? Zdaj pa uživat na sonce, popoldan olg sprehod, zvečer priprava na službo. Tako da uživajte v sončku. Mojca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti