ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

24. maj 2005 12:06

Zajčica, jutri si bom nabavila Fitoval šampon in losijon. Hvala za nasvet !!! Tudi jaz že poslušam, da sem preveč shujšala in da bi sedaj lahko nehala. pa samo ločujem hrano in dopoldan jem sadje. Riba-ribica, blagor tebi, da lahko kolesariš, jaz pa gnijem za računalnikom in ne bom doma pred večerom, ko bo le še tema. Spet mi ta teden ne bo ratalo nič migati, razen jutranje telovadbe. Vedno bolj so nori tedni ! Kam drvi ta trapasti svet. Darchy, pa poizkusi ločevati hrano. To pa ja ni tako hudo. Meni krasno uspeva, brez težav. Vem pa, da, če se ne bi pazila, bi tudi jaz verjetno pridelala kiligrame nazaj. marjanca45

becki  

član od: 10.5.2005

sporočila: 23

24. maj 2005 12:42

Pozdravljene! Nisem se javila že od prejšnjega tedna in tudi brala vas nisem, ker sem fulll zaposlena. Dolžna sem vam posredovati statistik. V soboto sem imela vodni dan, držala 100% ampak rezultatov nobenih. Ne morem verjet. Danes je 32 dan in od začetka diete sem izgubila 5 kg. Pred nekaj časa sem zasledila, da je ena gospa imela vsak peti dan vodni dan (sadni, naslednji vodni). Kaj pravite na to. Meni ne dela vodni dan nobenih problemov, ampak bojim se, da če mi ne bodo šle kg dol, da bom obupala. Naj vam povem še to, da moji v službi še niso nič pogruntali, da me je malo manj. Ne vem, če bom zdržala. Help!!!! becki

mala mucica  

član od: 11.10.2004

sporočila: 50

24. maj 2005 12:51

Drage moje, Dale ste mi mislit z vašimi pripovedmi o izpadanju las. Sama imam celo preveč bujno grivo, ampak vseeno ne bi rada, da bi mi začel lasje preveč izpadat. Morda bi bilo dobro, da si poleg diete omislim še kakšne vitaminske tablete. B-kompleks sploh ne bi bil slab, ker je tudi dober za živce. Pa še celo imam ga doma. Imam pa tudi Mg tablete, morda samo še kakšne multivitaminske/kalcij. Kaj pravite? Ali ve kaj jemljete in če, kaj? Sicer pa je danes dan malo lepši kot včeraj. Sem si šla zapisovat kg po tednih danes in sem ugotovila, da sem prejšnji teden vseeno izgubila 0,6 kg. To pa tudi ni slabo. Včeraj sem tudi malo manj jedla na B dan, danes pa sem kar lačna (kar je sploh tipično pri meni za Š dan). Upam, da bo šlo vse v redu. marjanca - zanimivo kaj praviš glede starejših ljudi in mrzle vode. Namreč ravno, ko sem šla zadnjič plavat pri 14 stopinjah, je bila tam neka starejša ženska, ki se je v vodi žogala z majhno deklico - obe sta bili celi v vodi in sta si prav ležerno podajali žogo vsaj kakšne pol ure, če ne dlje. Je pa res, da je treba pri hrbtenici biti pazljiv. Sploh pa če nekomu ne paše, je tako že prav. Meni mrzla voda zelo paše, kadar se dovolj pregrejem na soncu potem pa hladna osvežitev, mmm. Kot pravi riba-ribica, je tudi zame hladna voda osvežujoča, topla pa me čisto ubije. (morda ima to kaj zveze s srcem) mala mucica

FREDOLINA  

član od: 12.5.2005

sporočila: 16

24. maj 2005 12:56

Halo, halo. Becki, kaj 5 kg ni noben rezultat? In če boš s približno enakim tempom nadaljevala, bo po 3 mesecih to 15 kg, kar sploh ni malo. Nobeno pretiravanje ni dobro, zato mislim, da vsak peti dan voda ni priporočljiva. Kaj mislite ostale? Včeraj sem jedla piro z gobami, ki je zelo sitostna, da bi skakala od navdušenja pa ne morem reči. So mi bile palačinke z gobami na OH dan bolj všeč (priporočilo za tiste, ki jim testenine že pri ušesih gledajo ven). Pozdravček, Lina

Lady_L  

član od: 26.8.2003

sporočila: 1260

24. maj 2005 13:02

Što se tiče vodenog dana, negdje sam čitala da liječnici preporučuju jednom tjedno provoditi vodeni dan (nevezano uz ovu dijetu) kako bi se organizam očistio. A to mi je potvrdio i dobri stari prijatelj, također liječnik. LP! Lidija...

mala mucica  

član od: 11.10.2004

sporočila: 50

24. maj 2005 13:13

becki - zelo dobro razumem, kako ti je, ker sem bila še včeraj tudi sama v štali. Ampak ti občutki minejo!! Zdrži še en dan. Važno je da sama vidiš spremembo. Če si izgubila 5 kg je to veliko (3x5 =15). Ne odnehaj - tudi če ne izgubiš niti kile več (kar veš, da ne bo res), se boš cenila, zato ker si vztrajala. Splača se potrpet, ker je nagrada velika. Ko sem se danes zjutraj pogledala v ogledalo in ni bilo tistega trebuha, kot sem ga navajena, sem bila tako srečna. Pa še včeraj sem imela občutek, da ne gre dieta nikamor. Opažam, da se moram diete strogo držati kar nekaj dni, da spet kile stečejo. Sploh pa imaš nas, da te vzpodbujamo. Pomisli, kako luštno bo, ko bomo sproščene tekale po plaži to poletje. mala mucica

marjanca45  

24. maj 2005 13:28

mala mucica, tudi jaz nikoli v življenju nisem marala tople vode, zato se nisem kopala v toplicah, ampak je bilo Boh. jezero zame zakon. Po operaciji pa sem poizkušala kljub prepovedi zdravnika plavati v vodi npr. 22-24°C, pa ni šlo. Pravijo, da se v taki vodi mišice preveč skrčijo, kar hrbtenico še bolj stisne in to ni dobro. Upam, da imam letos glede na vso silno telovadbo mišice dovolj močne, da bodo zdržale to in mi ne bo treba plavati v mlakužah. Pa če drugega ne, v hladni vodi ni dosti ljudi in lahko plavam po mili volji. Becki, saj je res zelo različno, koliko kg katera v kakšnem času izgubi. Očitno nimaš toliko viška kilc, da bi te kar letele s tebe. Zase vem, da sem od 2. do 3. vodnega dneva izgubila 3 kg, vmes pa je teža stala kot pribita. Poglej, 1/3 diete je za tabo in res bi bilo neumno sedaj končati. Nekaj časa ne pojdi na tehtnico, jej pa po reglcih in boš videla, da boš nagrajena. Koliko pa se giblješ in znojiš ? Tisto o vsakem 5. dnevu kot vodnem dnevu bi pa na tvojem mestu pustila pri miru. Hitro izgubljeno, hitro pridobljeno. Na sodelavce se ne oziraj. Saj verjetno je že kaj opaziti, samo iz zdrave slovenske "favšije" je boljše biti tiho. Saj poznaš to. Bodi pridna in vztrajaj !!!!! Čez hribe in doline, čez kuščarjeve jame, naj kilce vrag z mene vzame....... Saj jih bo, brez skrbi. marjanca45

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

24. maj 2005 14:19

Ja punce, kaj je sedaj to - obupavanje, pa nehale bi, pa nima smisla.... A smo se začeli smilit samim sebi, ali kaj? Poletje je tu, pred ogledalom pomerite kopalke in če vam je slika všeč - OK. Če pa ne, se pa ja splača še malo "stisnit"! Jaz sedaj prestajam 43.dan po 3MD. Ne držim se Rinine knjižice, enostavno ločujem znotraj obroka. Imam 1 sadni dan tedensko, ostali dnevi so pa "po želji in okoliščinah". Sem in tja kiksnem, potem se pa naslednja 2 dneva držim malo bolj resno. Zaenkrat težo držim - torej -10 v 3 mesecih in še slabe 3 po dieti. becki - sem ena od tistih, ki VES drugi mesec ni shujšala niti grama! Potem je pa šlo lepo naprej, kar verjemi!. Nič obupat! Darchy, kje si? Kaj si pa delala, da si vse dobila nazaj? Presneto, pri tebi imam ves čas občutek, da sploh ne rabiš hujšat in se ti le zdi, da si pretežka! Kar se pa tiče komentarjev - shujšala sem 13 kil, pa ni nobena prijateljica niti "opazila"! grem stavit, da bi pogruntale, če bi se zredila za 3. Zunaj je lep sonček - popoldne se malo posončajte, da bodo shujšani trebuščki še lepši! Lisa

marjanca45  

24. maj 2005 14:44

Lisa, imaš pa res prave, zelo slabovidne "prijateljice". Pošlji jih h okulistu, vse po vrsti. Očitno tudi ti nimaš težav po dieti. Meni je super. Imam skoraj 2 kg manj kot po koncu diete in res mi ni jasno, kako ima lahko nekdo probleme po dieti. Tudi jaz imam 1x tedensko sadni dan. Počutim se odlično. Očitno sva končali istočasno. Sva pa res ta pravi rožici, kaj praviš ? marjanca45

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

24. maj 2005 14:56

Haaa,haa.. Lisa tudi jaz stavim, da bi opazile. Sem tudi jaz doživela enako s strani bljižnje okolice. To ni nič kaj drugega kot, saj poznate tisto pesem, če favšija bi gorela, bi Slovenija bila v ognju cela.... Se popolnoma strinjam s tabo Marjanca. Sama zdaj, ko se mi res pozna in zelo dobro zgledam (da neboste popolnoma verjele, ker toliko samozavesti pa še nimam, da bi se počutila, kot da ZELO dobro zgledam; mi pa ne manjka dosti :) ), velikokrat dreznem v žerjavico, ker opažam da jih strašno jezi moj novi izgled in kar zagori. Pa nobeden ne komentira, no vsaj v pozitivnem smislu ne. Vendar opažam, da jih jezi, ker si vežejo puloverčke, okrog tazadnjih...... Zato mislim, da se ne splača odnehat, glede vodnega dneva vsak 5 dan, pa samo to: punca ne igraj se z zdravjem. je pa tudi res hitro izgubljeno=hitro pridobljeno. Je pa tudi moj fant mnenja, da zdaj imam pa dosti izgubljanja teže. Sama jemljem prav vse dodatke, ki si jih naštela (B-compleks in Ca vsak dan, Mg in multivitamine pa popravici povedano ko se spomnim, ter včasih železo). Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti