ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

24. maj 2005 6:29

Dobro jutro, rožice ! Včeraj je bil moj OH dan in po dolgem času sem si zaželela sladkarij, zato sem po kakšnih dveh mesecih sem pojedla 2 rebri jedilne čokolade gorenjka 70%. Odlična je. Sicer pa sta bila za kosilo 2 (!) krožnika pisanih testenin z zelenjavno omako !!!! Lačna sem bila kot volk ! Zelo redko pojem takšno količino, ampak včeraj je pač moralo biti. Zajčica, tole z lasmi si me spomnila, da se meni to dogaja že kakšen mesec in zdaj me je začelo že skrbeti. Po moje to ni normalno izpadanje las. Kaj v lekarni povem za problem in mi bodo kaj dali ali moram k zdravniku ? Glede na to, da so mi s kilami odšle moje joške, ne bi rada, da bi ostala še brez las. Kaj naj naredim ? Terlikar1 in mala mucica, se vidi, da sta še mladi rožici. Če grem jaz v tako "toplo" vodo, me je konec. Čeprav sem pred leti že plavala v Bohinjskem jezeru pri 18°C, ampak sedaj ne gre več. Sploh pa zaradi hrbtenice ne smem v mrzlo vodo. Ta pravi sta. Bravo !!!! Vipercat, saj bo. Na začetku malo traja, da se navadite drug na drugega, da najdete način, potem pa bo. Pa ko bo videl, da si ta prava, da se lahko zanese nate, bo postal bolj znosen. Je na začetku treba pokazati, kdo je šef, saj veš. Ampak ti si tak pozitiven človek, da ne bo problema !!!! Tejčica, mislim da imaš prav, da tole tvoje "dietiranje" mogoče že res traja predolgo in potem ti vse "pade dol". Kaj pa če bi poizkusila z ločevanjem po 90-ih. Jaz še vedno počasi izgubljam kg, pa je prehranjevanje veliko enostavneje. Potem tudi po moje ne bi toliko grešila, saj bi želje lahko hitreje zadovoljevala in si sama odrejala, kaj in kdaj boš jedla. Zase vem, da mi je 14 dni pred koncem vse padlo dol in sem komaj dočakala konec, kako šele mora biti tebi. Premisli, ker mi je hudo, ko vidim, kako ti ni vseeno, kako imaš potem slabo vest, rada pa bi se držala nekih pravil. marjanca45

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

24. maj 2005 8:28

Helou, tabina končno vsaj malo vesela- 3kg na 21 dan:) sem včeraj štela od kdaj sem ZARES bolj al manj brez grehov na dieti...in prišla do tega rezultata. glede na moje premete je to kar dobro... vipercat, kako dobro poznam take... jaz imam tud enga za odstrel... groza ;) ampak povsod se najdejo- enkrat mi je starejša sodelavka rekla, naj si ga predstavljam na wcju s hlačami pri gležnjih takrat ko je najhuje;) malo pa pomaga...vsaj prestrašeno ne gledam;) zajčica, mene pa nohti matrajo. lomijo se mi in so mehki, mogoče mi tudi lasje bolj izpadajo... mislim da je to pomanjkanje B vitamina. Jaz sem začela vsak dan pit ultivitaminske tablete in Mg, najbrž bom si še kaj, ker na ta način z vsako šumičo tableto spravim vase tudi 2,5 dcl vode.... počasi s epripravljam na vodni dan... prav srečna sem, očitno tokrat mislim resno. hvala vam, za motivacijo in da ste zmeraj tu... pozdravček, tabina

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

24. maj 2005 8:46

Hojla, deklice! Ne morem verjet, da sem skoraj na polovici 3MD. Kako gre hitro čas. Včeraj sem se ojunačila in stopila na vago. Po pregrehah minulega vikenda je bilo vendarle pol kile manj kot v petek. Glede las pa tole. Tudi sama sem imela pred leti velike probleme z lasmi. Zaradi tega sem bila celo pri dermatologu. Na koncu je bila diagnoza, da sem preveč nervozna. Pod stresom lasje bolj izpadajo. Lasje pa tudi bolj izpadajo spomladi in jeseni. Med drugim je meni pomagal tudi tonik , ki sem ga vtirala zjutraj in zvečer v lasišče. Mislim, da je bil narejen iz izvlečka breze. Bom pogledala doma, če imam še embalažo. Vprašajte v zeliščnih lekarnah, sigurno ga imajo. Gobica

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

24. maj 2005 9:21

Tabina, bravo !!!!!! Kilogram po kilogram, pa boš za reklamo kopalk. Saj vsaka pride enkrat do tega, da se vendarle izplača, pa čeprav ni vedno lahko. In potem, ko nas nagradita tehtnica in meter, je vse hudo pozabljeno. Lisička, hvala. Bom povprašala v lekarni. marjanca45

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

24. maj 2005 9:31

Živjo! Tudi jaz mislim, da je izpadanje las posledica diete. Najbolje bi bilo da o tem povprašaš zdravnika. Mislim, da nebi bilo kaj narobe, če bi si kupila b compleks. Sem pa tudi jaz grešila. Včeraj sem imela škrobno-oglikovohidratnidan, ups beljakovine sem izpustila. Torej vse v enem! Čokolada, sendvič, mleko, pepsi, keksi, arašidi, sladoled,čips,..., vsega po malo, drugač verjemite, da nebi mogla vsega tega poizkusiti. Pa sploh nimam slabe vesti. Z mano je nekaj narobe. Mogoče pa gre za vpliv polne lune! Vsak izgovor je dober? Tabina, ti pa kar tako naprej, do konca se bo nabralo še veliko kilogramov. Če se le ne boš zgledovala po meni, vsaj kar se "grešenja" tiče". Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

majdad  

član od: 29.12.2004

sporočila: 72

24. maj 2005 9:37

Marjanca, tudi jaz sem imela podobne probleme in je res, kar trdi Gobica. Dokler sem bila v službi, sem zaradi stresov vedno imela te probleme. Meni je dermatolog dal neko tekočino, ki sem si jo vtirala v lase. Kasneje sem kupila šampon in tekočino za vtiranje, mislim, da je bil to FITOval (kar je z velikimi črkami, je gotovo, kar je z malimi pa ne). Je v temno rjavordeči embalaži. Tovrstni šampon sem videla že pri "najboljšemu sosedu". Najin dogovor velja?! Jaz sem moje varstvo že organizirala. lep dan... majdad

Zajčica  

član od: 17.3.2005

sporočila: 63

24. maj 2005 11:11

Marjanca, jaz sem 2 leti nazaj šla k zdravniku zaradi tega. Pa me je le nahrulila, da sem prehitro shujšala (10 kg v 3 mesecih) in da naj začnem bolj normalno jest. Da mi lasje izpadajo zaradi šoka telesa... itd. Napisala mi je recept za vitamin B in to je bilo vse... tako, da jaz sedaj ne bom hodila k zdravnici, sem si pa že nakupila svega i svašta. So mi pa res vsi najbolj prehvalili Fitoval - šampon in losijon, so pa še tablete (vitamini kao) ... baje res res pomaga. Tako, da sem si kupila še to :). Verjamem, da bo pomagalo (lasje mi drugače ful ne izpadajo), ampak jst se bojim, da bo boljše šele čez mesec ali dva... do takrat pa bogpomagaj upam, da bom mela še kej las na glavi. ravno danes sem se spraševala, če naj imam vodni dan (ko je ravno luna) in me je fant ful nahrulil in reku, da naj normalno jem, ker noče imet plešaste babe ... :)) sej ma prav. moram malo prekinit. Zajčica

Zajčica  

član od: 17.3.2005

sporočila: 63

24. maj 2005 11:14

in marjanca... :))) ostala si brez jošk in nočeš še brez las ... kot, da bi jaz to povedala :). dobesedno. Zajčica

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

24. maj 2005 11:40

Marjanca, tudi jaz lahko plavam v mrzli vodi, večkrat sem že plavala takrat, ko nihče drugi ni. Ko prideš ven, se moraš pač preobleči, pa je vse v redu. Res pa je, da je mrzla voda za plavanje in ne posedanje. Po mojih izkušnjah pretopla voda utruja, mrzla pa poživlja. V Mariboru imamo super vreme za kolesarjenje. Lep kolesarski pozdrav! riba-ribica

Darchy  

član od: 3.2.2005

sporočila: 213

24. maj 2005 11:47

Zdravo, punce! Uf, kar nekaj časa me ni bilo gor, pa moram sedaj predelati okoli sto strani-saj ste neverjetne! Res ej prijetno spet pogledati med tole dobro družbo- aje še sploh katera od nas starih tu gor? No, če vas zanima, jaz sem pripravljena na izpoved. Še zmeraj hodim na fitnes, pri prehrani pa sem mrknila. Jem po starem, majhne obroke, ampak prekrški -prigrizki med obroki so tisti, ki me bodo spravili v obup. Z dieto sem končala v aprilu in sedaj imam nazaj že vse izgubljene kilograme. Svetujem vam, da se še naprej držite ločevanja, saj je koneckoncev zdravo in le-tako vam bo uspelo obdržati pridobljen uspeh. Morda imate nekateri več sreče, pa vam tudi po dieti ne bo potrebno paziti, sama pa žal nisem take sorte. Pri meni je tako, da že, če se čez vikend pregrešim, se moram potem spet cel teden truditi, da popravim napako. Upam, da gre vam bolje. le pogumno naprej!!!!!!!! Darchy

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti