ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

punchka  

član od: 26.4.2005

sporočila: 26

16. maj 2005 12:37

še jaz dodam svojo teorijo o prenehanju: becki glej: včeraj si jedla tako kot bi sicer, če ne bi bila na dieti..ok. glede na to, da stvar traja tri mesece in nato še celo življneje, je kakšen tak dan popolnoma ok. če pa sedaj nehaš, boš pa kaj? si boš rekla, nehala sem hujšat, grem do hladilnika in se boš basala? v končni fazi boš imela še več kil kot na začetku, pa še neskončno nesrečna boš. druga možnost pa je, da nadaljuješ, kot da se ni nič zgodilo in čez 2 meseca boš polna zadovoljstva, ker si shujšala. no, pa premisli: katera o teh dveh možnosti ti je bolj všeč? punchka

Zajčica  

član od: 17.3.2005

sporočila: 63

16. maj 2005 12:37

prej sem pozabila povedat, da me je nekdo celo vprašal, če sem anoreksična (ker nism hotla pice jest ob 11ih zvečer - sm mela doma večerjo) ... skoraj sem jih mogla prepričevat, da sem čisto normalna, nič bolana itd. :)). kok so ljudje smešni :). nekaj me muči ... počasi bi mogla začet "normalno" jest. dieto sem končala 2. maja ... ampak ker zadnji mesec nisem bila ravno pridna, sem jo malo podaljšala... sedaj pa ko hočem spet jest normalno in malo miksam hrano po dnevih (ne obrokih), mi grejo kile kar gor. tako da se spet vrnem na dieto in spet pridem na stare kile. ko sem to počela zadnji mesec diete so mi kile še kar padale (grešila sem...) ... kar mi je bilo čudno. sedaj pa ne vem kako naprej. no ... sej u bistvu vem, samo... vedno sem mogla jest ful male porcije - ker se mi je ful hitro poznalo (ščitnica) ... sedaj imam u bistvu problem, da si želim jest hrano, ki je v času diete nisem mogla, in na mesto da bi to počela postopoma, v enem dnevu sprobam vse, potem pa spet jem le sadje dan ali dva :D - to je pa vse prej kot zdravo... Zajčica

Busy Bee  

član od: 16.4.2005

sporočila: 56

16. maj 2005 12:48

Becki sam nehat ne! Moras vztrjat - raje si rec, da si cez vikend jedla, akr ti je manjkalo, tako, da si si malo napolnila baterije, sedaj pa gremo dalje s sadjem, beljakovinami,... Samo nehat ne. Saj nas vse vcasih mami mesanje hrane in roko dam v ogenj, da vec ali mnaj vse obcasno gresimo - ankrat na dan, enkrat na teden, al pa enkrat na mesec (pa se tu skup drzi vec dni), ampak volje ne zgubit. Pejt na vago, poglje koliko si pridobila, zgubila ostala na istem, glede na vikend, pa starti spet od tuki. Ljubi bog, 20 dni so dala cez - slaba cetrtina je za tabo, vsaj novih deset daj se cez - da bos cez eno tretino, potem pa spet premisli, a bi nehala al ne. koliko si pa zgubila v 20 dneh? LP, Barbara Busy Bee

Busy Bee  

16. maj 2005 12:50

Kako se naredijo pecene banane pa tista kisla cvetaca? LP, Barbara Busy Bee

olina  

član od: 24.3.2005

sporočila: 44

16. maj 2005 12:56

Lepo pozdravljene! Najlepša hvala za povabilo na srečanje pod Pohorjem. Tudi sama sem Mariborčanka in z največjim veseljem bi se pridružila superi družbi in spoznala ljudi, ki so mi prirasli k srcu in me naredili za odvisnico od foruma 3MD. V soboto od 9. pa nekje do 11.30 bom tudi sama pod Pohorjem, saj sem naročena na poročno ličenje in frizuro v SPA centru v hotelu Habakuk. Ženim se seveda jaz! Če boste tisti dan videle kakšno živčno blondinko s še nekaj odvečnih kilogramov in, verjamem, lepo firzuro, me kr pocukajte za rokav. Zelo bi vas rada spoznala!! Drugače pa bom z mislimi z vami, tako kot upam, da boste vi v mislih z mano ob 16. uri, ko bom dahnila svoj DA v Račkem gradu. Držite mi pesti za lepo vreme, kajti to bo najin lajlepši dan! olina

Zajčica  

16. maj 2005 13:02

vipercat hvala za povabilo! zelo rada bi prišla, pa ta dan sestra praznuje okrogel rojstni dan in bo veeeelika žurka :). naslednjič se pa priporočam. vem, da se boste imele super. bussy bee ... pečene banane - lahko preprosto banano prerežeš na pol in jo popečeš v pečici ali kar v ponvi na malo masla ... lahko jo potem še pokapljaš z medom ali limono ... po želji. zelo preprosto, boš videla. pa take ful sladke pridejo! Zajčica

Busy Bee  

16. maj 2005 13:08

koliko jih pa lahko pojem? eno ali dve? LP; Barbara Busy Bee

Zajčica  

16. maj 2005 13:09

na sadni dan? komot dve. Zajčica

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

16. maj 2005 13:11

Torej, draga moja Becki, saj so ti že druga dekleta povedala marsikaj in te poizkušala odvrnit od tvojih namer. Dejstvo je, da ti bo grozno žal, da se boš sama sebi zdela obupna, ker si podlegla trenutku slabosti in res boš jedla in jedla. Ampak prišel bo trenutek, ko se boš pogledala v ogledalo in si želela, da bi te bilo manj skupaj. In kaj bo takrat ? Spet se boš mučila, da boš sploh začela in spet bo šlo vse znova. Poglej, 20 dni je skoraj 1 mesec in to je že 1/3 diete. Pozabi ta dan in jej dalje po planu. Vse punce ti to govorimo iz srca, ker smo tudi same imele take trenutke. Meni se je "utrgalo" 14 dni pred koncem in zato vem, kako hudo je to. Pojdi nekam ven v naravo, kriči, teči, karkoli, da daš to jezo in obup nad sabo iz sebe. Verjemi, da nisi nič slabša od nas. In če nisi predaleč od Maribora, se pridi pokazat, da boš videla, komu vse ni vseeno zate. Tabina, jaz imam kolegico, ki je nasedla na ananasove tablete in danes jo je sram te naivnosti. Bussy Bee, ti samo tako dalje. Mislim, da je "svoj sistem" pravi tale naš, vse drugo pa je...... Mala mucica, še bodo dnevi, ko ti bo neizmerno všeč, kar boš pojedla. Puhica, držim pesti zate in tvojo vodo, predvsem zvečer, ko ne bo več blizu faksa, ampak hladilnik. Katky, tudi jaz sem si vedno pisala jedilnik in si ga še sedaj, čeprav sem z dieto končala 2.4. Pametno za kontrolo in lažjo, bolj racionalno nabavo hrane. Zajčica, jaz sem končala z dieto 2.4., pa nimam nobenih problemov s težo. Še celo več kot kilo sem šla še dol. Je pa res, da dopoldan jem samo sadje, v enem obroku pa hrano ločim. Ampak ne jem pa npr. za kosilo in večerjo B ali npr. Š. Za kosilo jem B, za večerjo pa kaj drugega. važno je le, da v enem obroku ne zmešaš vse živo. Poizkusi si za teden dni napisati jedilnik in v njega pravilno razvrsti hrano, ki si jo tako želiš. Na ta način boš s pogledom na jedilnik ugotovila, da je treba le malo počakati, pa bo željena hrana na vrsti. Sedaj, ko si dnevi ne sledijo tako kot pri dieti je ja hranjenje bistveno lažje. Vsaj meni se zdi tako. Želje po določeni hrani se lahko bistveno hitreje zadovoljijo kot prej, ko smo morali čakati, da je prišel ta dan na vrsto.Potrudim se, da imam 1x tedensko sadni dan, 1x mesečno pa vodnega. Potrudi se, no. Je ja škoda zapraviti trud 3 mesecev. Držim pesti. marjanca45

Zajčica  

16. maj 2005 13:19

uh, marjanca, hvala. sej se trudim. sicer sem pa alergična na to, da mi vaga pokaže 10 dek več ... v zadnjih 3 letih sem shujšala ene 20 kg, če ne več. najprej 11 2 leti nazaj, potem sem to vzdrževala 1 leto... sedaj pa še 12 kg... sem skoraj na idealni teži in ker vem kako hudo je, če imaš preveč kg - upam, da se ne bom nikoli več niti približala svoji nekdanji teži (že od malega sem bila debela). prvič v življenju sem suha in sem zato zelo zelo srečna. ljudje me obravnavajo čisto drugače, jaz pa tudi njih (ampak ne v pozitivo - ker sem isti človek, kot sem bila prej - le zakaj sem zdaj v njihovih očeh drugačna). najbolj sem vesela, da obstaja nekaj takega kot je tale forum in ve punce na njen. ker ko me zagrabi "lakota" (kar nikoli (!) ni lakota ampak samo želja po hrani), samo pridem sem in vidim, kako ste zagnane, kako ste pridne, kako uspešne in kako imate podobne kikse kot jaz ... in spet dobim zagon, spet dobim voljo - ker ne bom jaz edina, ki ne bo tako pridna :) hihi. jaz bom svojo novo težo obdržala, kaj pa ve :)). bom že pogruntala na kakšen način. Zajčica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti