ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

majdad  

član od: 29.12.2004

sporočila: 72

14. maj 2005 20:35

Marjanca45, hvala za vzpodbudo. Kar prijetno mi je postalo ob tvojih besedah. Sicer pa sva obe nekaj podobnega doživeli. V penziji sem že kar nekaj let. Rešilo me je to, da sem v mladih letih višjo šolo končala izredno. Nihče me ni takrat videl, ko sem sobote in nedelje preživljala na predavanjih. Jaz pa občudujem tvojo športno vnemo. Sama nikoli nisem bila športno navdanjena, rada pa hodim. Če nočem občutiti lakote. se napijem vode in jo mahnem na sprehod. S kolegico sva znali ves dan tavati po gozdu in iskati gobe. Nisem bila ne lačna ne žejna. Samo sedaj se već ne spraviva. Vmes je ta ali oni problem. Sicer sem pa tudi pri gobarjenju začetnik. Če sem šla kdaj sama, sem ji vedno nesla pregledati, kaj sem nabrala. Pisala sem ti dve zasebni pismi. Klikni na na tvoji levi strani na beležko in potem na sporočila. Tam boš našla moji sporočili. Sicer pa, kaj te učim. Verjetno bolj obvladaš računalnik od mene. samo si prezrla. Če ne najdeš, mi napiši. Glede na to, da prihajaš v naš konec, se lahko srečava. Moja vremenska napoved se je uresničila. Dežuje kot za stavo. Ne me jemati resno, res pa je, da jaz naših vremenarjev sploh ne poslušam. Grem samo na balkon in pogledam ter upoštevam tisto, o čemer so me poučili domačini. In vedno drži.. majdad

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

14. maj 2005 20:52

Majdad, našla, prebrala, navdušena, odgovorila z JAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! Marjetka cvetka, saj bo. Počasi pa sigurno. važno je, da vztrajaš. marjanca45

majdad  

član od: 29.12.2004

sporočila: 72

14. maj 2005 21:23

Marjanca45, zasebno sporočilo te že čaka... majdad

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

14. maj 2005 23:00

Najboljši kakav je tisti "za peko". Navadno ga gospodinje res uporabljajo za peko, ampak ni na njem nič določenega. Takega so včasih kuhali, ko še ni bilo benkota in ostalih super duper hitrih instant kakav napitkov, v katerih je več sladkorja kot pa kakava. Jaz dam kakava sigurno 2x več, če ne 3x več kot sladkorja. Bistvo je kakav, sladkan mora biti samo zato, da ni kisel. Mimogrede: pred tremi dnevi sem dobila tablico "čokolade" iz 100% kakava. HUDO dobro in kislo (!!?). Pojem en mali košček in imam dovolj za cel dan. Res zanimivo. O tem boljše, da sploh ne razmišljam, ker sem pojedla za večerjo 4 palačinke z vikikremo in nekaj čokolade, zdej mi je pa slabo. Fuj! Upam, da jutri ne bom zaradi tega še dodatno lačna, ko je na vrsti SADJE inu zelenjava. Dršte se, da vas ne odpihne Pozdravčki, Sy

aknirad  

član od: 26.2.2005

sporočila: 87

15. maj 2005 0:04

Sy, kje se pa da kupit takšna čokolada iz 100 % kakava? Jaz bi jo zelo rada probala, ker sem nora na jedilno čokolado in je navadno zmažem tudi po 4 rebra. Zato pa nimam alergij ha ha. Le tehtnica je nanjo alergična. Zdaj pa grem res spat, sicer bom ob tej uri prevelika konkurenca Tejčici. Lahko noč. Aknirad-bombica

puhica  

član od: 19.4.2005

sporočila: 36

15. maj 2005 9:52

Jutro! Kje pa ste danes?Mislim,da se to še ni nikoli zgodilo , da bi bila prva zjutraj, ampak kot pravijo, vse je enkrat prvič. Včeri sem imela OH dan in mi je danes ko pomislim kaj sm včeri jedla, prav hudo. Ubistvu sem pretiravala s količino. Od približno 13 in do 17, sem šla vsake dobre pol urce po kos peciva. In potem ga je končno zmanjkalo, sem bila vsa vesela. A kaj ko mami pove, da dobimo obiske in ker nič nismo imeli doma, sem spekla še jogutrovo torto, polila s čokolado in potresla s kokosom. Ja 2x lahko ugibate, če sem še tistega kaj jedla,a seveda da sem. Edina dobra stvar, ki je bila včeri je ta, da vsaj po 8uri sem se ustavla. Joj joj joj,kaj delam!?!?!?!? Danes imam sadni dan, jutri pa vodnega, upam da se bom malo prečistila. Danes se bo zopet pokazal moj karakter. Delam v slaščičarni, kjer imam take prijazne šefe in mi dovolijo, da jem kar želim in potem mi dajo še za domov tortice. Tako da držite pesti, da se bom uprla skušnjavi Terlikar, mutuša se tisti zadevci reče, saj mislm, da sm prov slišala. Aja pa še neki. Kokr me spomin ne vara, je tako da od 1 vodnega dneva do 2 vodnega dneva kilogrami stojijo? Ne vem, če ste se že o tem pogovarjale, ampak me zanima če katera ve, zakaj do tega pride? Uuuuuu,danes sm se pa kar razpisala, tako da bo tole dovolj,hehe Lepo nedeljo vam želim puhica

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

15. maj 2005 12:46

Hojla! Ja,Marjanca,seveda bo šlo!Sej jaz namenoma nočem prehitro shujšati,bolj sem za tisto počasno izgubljanje kilogramov,zato vedno pojem več kot je dovoljeno in tudi kruhu se nisem odrekla.Je pa res,da me včasih unese in to se na tehnici hitro pozna.Tisti višek potem hitro skurim na sadni dan,sam tud zadnji se mi je nekam sfižu! Pravkar sem se najedla kuhanega krompirja in solate!Jutri OH,pol pa spet sadje in tudi jaz razmišljam o lubenicah. U,Puhica,dieta in slaščičarna,tebi pa res ni lahko!Držim pesti,da te ne bo preveč zamikalo slastnih dobrot! Jaz imam srečo,ker mi ni preveč do sladkega,moj največji problem so salame.Vendar pa zadnje čase opažam,da me boli želodec,če se pregrešim s kakšnimi salamami in da sploh nimajo nobenega pravega okusa in sploh ne občutim kakšnega užitka,ko pojem rezino salame.Očitno je še samo vprašanje časa,kdaj bom salame črtala z jedilnika.Očitno so samo oči tiste,ki se ne morejo upreti tej skušnjavi. Druga stvar,ki jo obužujem je pa čokolada,vendar po njej nimam takšne želje,saj si jo privoščim vsak četrti dan in je tudi pojem malo več kot je dovoljeno. Majdad,prosim,če nam še večkrat napoveš vreme,ker očitno bomo tebi bolj zaupali,kot pa našim vremenarjem.Pri nas v Šaleški dolini je samo zjutraj bila ena rahla nevihta,zdaj pa sije sonce ter piha veter.Tako,da bomo lahko šli malo na zrak. Mejte se lepo! Marjetka cvetka

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

15. maj 2005 13:39

Pozdravljene! Sem že nazaj z Gorenjske (brez otroka) in zopet med vami. Včerajšnji dan mi ni šel ravno po planih. Štart je bil dober, saj sem dopoldan jedla samo sadje. Na fešti pa je bilo veliiiiiko pečenega mesa in zelenjave, krompirja pa nič. Sem se odločila da bom kar B jedla, ampak je šlo težko dol brez kruha... Za zaključek pa je v mojem želodčku pristal še kos poročne torte. Se pa sploh nič ne sekiram, saj je bila to res posebna priložnost in nisem želela komplicirat. Pazila sem na količine, tako da se nisem prenažirala, ni pa bilo ustreznega razmaka ur med obroki. Sem se danes stehtala in ni nobenega plusa, tako da res ni vzroka za slabo vest. Danes sem pa pridno na OH dnevu in si ravno kuham testenine, za večerjo bo pa taščina vanlijeva krema. Njami! Bom pa danes še delovna, vendar ne med jagodami. Se opravljam na Internautico, ki se danes zaključuje. Kakšna nedelja... Pozdravček! tejčica

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

15. maj 2005 14:46

Puhica, zakaj se ustavi bi morala vprašat kakšnega strokovnjaka. Jaz menim, da je to obrambni mehanizem organizma. Za nekaj časa se ustavi zato, ker začne organizem "šparati" zaradi manjšega vnosa kalorij se prilagodi ni tudi porabi manj za osnovne procese, ki se dogajajo v organizmu. To skušamo reševati z OH dnem, da organizem pretentamo z večjim vnosom kalorij. Po drugi strani pa prvi mesec izgubimo tudi veliko drugih odpadnih snovi . Saj se ne ustavi, le počasneje izginjajo kilogrami. Jaz sem v tem krogu prvi mesec izgubila 5 kg, v drugem le 2 kg. Mislim, da je to tudi zato, ker se na začetku telo čisti in poleg maščobe izgubimo predvsem veliko vode, ki se zaradi ne zdrave prehrane nabira v organizmu. V nadaljnih mesecih pa se topi bolj maščoba, kar dokazujejo predvsem centimetri. Upam da se poleg tehtanja tudi meriš. Toliko za enkrat z moje strani o tej temi. Sem se želela le javiti, oziroma pofočkati. Al, kako že rečete. Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas. Sporočilo je spremenil(a) Rožica dne 15. maj 2005 22:59:19

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

15. maj 2005 15:32

Hojla, moje sotrpinke! Danes je praznik, da lahko tudi doma kaj prečekiram na netu. Moj vodni dan je 100% uspel. Zeblo me je kot za stavo. Zdržala sem pa le. Moja nova vaga mi je pokazala po vodnem dnevu 1,8 kil minusa. Seveda se to na B dan malo povrne. Skupaj izgubljenih kil imam tako -9 po prvem delu dieta. Kako se vam zdi? Nisem se pa še zmerila. Toliko kil nisem imela najmanj 10 let. Rožica, skoz sem mislila nate, kako ti gre. Pa vidim, da si bila tudi ti uspešna. BRAVOOOOOO! Hvala za vzpodbudo vsem. Včeraj na B dan smo jedli hobotnico na krompirju. Moški del družine jo je ujel na potapljanju. Kako je bila dobra. Jaz sem krompir zbirala stran. Sem ga pa danes jedla za kosilo, novega pečenega v pečici. Božansko. Bodite še naprej pridne, jutri se pa spet beremo. Moram mojo študentarijo v LJ poslat. Gobica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti