ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

becki  

član od: 10.5.2005

sporočila: 23

27. maj 2005 12:43

Ha, ha, Marja 44, ne morem it delat naprej, da ti prej ne čestitam. Super odgovor! Eni so pa res tako zblojeni, da je kar groza. Marjetka cvetka, mogoče pa bi blo boljš, da bi v službi vzela kakšen keksek, kot pa da gledaš te zaničljive poglede in se jim pustiš v zobe. Moje sodelavke še zdej ne vejo, da sem na dieti, pa sem shujšala 7 kg, od novega leta pa 10. Danes imam škrobni dan, pa so me povabili na ledeno kavo in vem, da ne bo kaj hujšega. Hujše je to, ko dama na skrivaj (ne vem pred kom) pojem mal več kot en keks ali sladoled. važno je, da gre dol. Zdej pa lep pozdrav do ponedeljka, ker me čez vikend ne bo. becki

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

27. maj 2005 12:47

Živjo! Marjetka, ti boš tudi krompirjevka? Mi tudi. Marjanca, si že nazaj? Verjetno je še prehitro, upam da si boš privoščila malo morske idile. Jaz komaj čakam. Imava v planu malo krajše počitnice (da si oddahneva, in napolniva batarije vsaj toliko, da bova zdržala domalo daljšega dopusta). Sarica kam sta pa šla (če ni skrivnost)? In kakšne so cene v kampih. Tudi midva planirava tako, da dejansko nič ne planirava, bova vse zmetala v avto in če ne bo šlo drugače bova šla v kamp. Sicer pa jaz obužujem, da sem v naravi... Smo imeli/imamo prikolico že dolgo, vendar je letos nismo postavili, ker smo želeli okusiti še drugačen dopust (ker smo še sami odrasli zaenkrat, upam da ne bomo več dolgo), pa se mi že tako toži po takšnem dopustu. Ko bo pri naši hiši naraščaj, pa bomo sigurno spet tako dopustovali. Se mi zdi, da je lažje (kar se kuhinje tiče in tempa, ki ga zahtevejo majhni otroci-popoldansko spanje). Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

majdad  

član od: 29.12.2004

sporočila: 72

27. maj 2005 13:15

Rožica, Marjance še ni nazaj. Čakam, da me pokliče in se srečamo skupaj s Tejčico. Vse komaj čakamo, da se spoznamo. Ravnokar me je poklicala...HItim... majdad

dudlarka  

član od: 26.5.2005

sporočila: 5

27. maj 2005 13:21

dober dan ustrajne deklice!! sem slučajno uletela malo prebrat kaj si med sabo danes pišete :) to je pa res zelo dobro k je ta forum gor - spodbude je na pretek! v glavnem, danes je na vrsti škrob - zdaj grem kuhat riž in grah - to je najbolš meni!! komaj čakam jutri...malo čokolade pa kepca sladoleda iz mignona (portorož) prav godi se mi s to dieto!! aja še eno vprašanje mam.. kruh se je samo prva 2 dni? in to polnozrnatega, ane? pa še nekaj - suho sadje in kompoti ( v konzervah) se lahko jejo?? hvala pa uživajte bodoče manekenke ;) dudlarka

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

27. maj 2005 13:50

Hojla! Sem se pravkar najedla in seveda sem morala takoj skočit pogledat sem gor. Dudlarka,seveda lahko ješ suho sadje,jaz si ga večkrat privoščim namočenega za zajtrk.Je priporočljivo za prebavo.Kompotov iz konzerve ne uporabljaj pogosto,seveda pa si jih lahko ravno tako privoščiš za spremembo.Izbiraj tiste manj sladke. Glede kruha je pa tako!Če želiš shujšati veliko,se ga raje izogibaj(Jaz ga ne jem zmeraj,danes zraven krompirja ga nisem,včeraj k mesni solati pa se ga),če pa želiš shujšati manj,si ga seveda le privošči. Hja,Becki,veš kako je?Jaz delam med več kot pedesitimi ženskami in ni dneva,da ne bi katera prinesla kaj sladkega za jest.Potem pa keks tu,košček čokolade tam in se kar hitro nabere.Saj večinoma si kar dajo rečt,ko odklonim ponujeno,včasih je pa katera le preveč tečna in potem moram pač bolj ostro nastopiti.Sej pravijo,da je prva zamera boljša kot zadnja. Večinoma me kar razumejo,ker nočem nič vzet in mi pač ponudijo zaradi lepšega,ne maram pa,ampak tega pa res ne maram,da me kdo sili z hrano. Veste,kako je to?Ko sem bila majhna je blo treba fejt jest,da bi zrasla,ko sem zrastla je bilo treba fejst jest,da bi bila potem močna in bi lahko delala,ko sem zanosla je bilo treba spet fejst jest,da bi bili otroci zdravi,ko sem rodila,hja,ja spet je blo treba fejst jest,da bi bilo zadost mleka,no potem sem se pa že navadla fejst jest. No,zdaj se odvajam fejst jest in to je kar hudičevo težko. No z vašo pomočjo mi uspeva,moja bližnja okolica pa je glede moje diete bolj zadržana,razen redkih izjem,ko mi nekateri kar priznavajo,da se mi pa res fejst pozna. Največjo pohvalo sem pa zadnjič dobila od moje trinajstletne hčerke. "Veš,mama,zdaj se ti pa res pozna,sem gledala slike in res se ti fool pozna!" Kako sem bila vesela. Zdaj pa šibam v vrtec po tamlajšo.Sploh ne ve da sem doma,jo bom presenetila! Adijo! Marjetka cvetka

dudlarka  

član od: 26.5.2005

sporočila: 5

27. maj 2005 14:42

Marjetka cvetka hvala, takoj grem po suho sadje v trgovino! A je bla prijetno presenecena tamala? ti je kar skočla v naročje, ane? Lep dan še naprej dudlarka

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

27. maj 2005 14:48

Zdravo vsem. No pa smo končno dočakali petek, pa še vremenska napoved za vikend je več kot odlična. Marjetka cvetka, nisem si mogla pomagati, da se ne bi od srca nasmejala tvojemu postu. Ja tako je(bilo) treba je "fejst jest" enkrat za to, drugič spet za drugo stvar.... Mislim, da imaš prav, da se ne pustiš "sprovocirati" če ti katera kaj ponudi. tudi meni gredo takšni ljudje pošteno na živce-če rečem ne hvala, tudi mislim NE. Pa če mi bo nekdo še 100x rekel naj vzamem NE BOM!!!! Če bi imela namen, me pa tako ali tako ne bi bilo potrebno prositi, kvečjemu bi bilo premalo Hja, tako pač je. V nedeljosem bila na birmi in zavestno sem se odločila, da se ne bom izogibala sladicam. mislim, da na koncu ni bilo niti ene, aktere nisem poskusila. Ampak sedaj me pa naslednjuh ne-vem-koliko-mesecev ne bo nihče "prisilil" v to, da bi jih dala v usta....Ja sem pač trmasta in ko se nekaj odločim, me nihče ne premakne niti za milimeter. Darchy, se strinjam s tabo. Vsak ki se v svoji koži oz telesu na počuti tako kot bi se moral, mora narediti nekaj za to, da se bo. In nič ne pomaga, če ti nekdo drug reče, kaj moraš, dokler se sam na zavedaš in začneš ni nič. In ravno zato vse tukaj zeloooooo spoštujem. Ker ste se same odločile, da je potrebno narediti nekaj za sebe, za zdravje, za boljše počutje oz. kateri koli vzrok vas je pripeljal na ta forum. In ni pomembno koliko ima katera za izgubiti-pomembno je, da vse vztrajamo (tako ali drugače). In tudi ni pomembno koliko kilogramov ima katera ter koliko jih je potrebno izgubiti, važno je, da smo združena v boju proti isti nadlogi. Marjanca, akj so ti povedali? Upam, da imaš dobre novice! No, pa sem napisala cel roman. Zglede, da bo boljše, če se bom oglašala večkrat na dan in takrat napisala nekja malega. Lp, grem nazaj za knjige maychi Sporočilo je spremenil(a) maychi dne 27. maj 2005 14:49:25

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

27. maj 2005 15:57

Hojla! Danes kar naprej visim tu gor!A zdejle grem mal na kmete seno grabit,k mojim staršem. Dudlarka,mala je bila res vesela, sva se eno uro sam cartale. Rožica,sem bila vesela,da si se nasmejala,ampak točno tako je to! Marjanca,upam da se je vse srečno izteklo in so ti povedali same dobre novice. Kako je pa kaj uspelo štajersko-primorsko srečanje? Uživajte kolikor se le da! Marjetka cvetka

Artemis  

član od: 9.7.2003

sporočila: 57

27. maj 2005 17:35

Pozdravljene, danes preživljam svoj vodni dan, spila sem že 2,5 l vode, rada bi spila še enkrat toliko. Se pa dost boljše počutim zdaj, ko ne grešim in sem se spravila k sebi : ) Tabina, doslej sem grešila samo dvakrat, največ trikrat v enem mesecu. Kljub vsemu sem zgubila 7 kg Drugače se pa diete držim al pa še zmanjšam količino hrane v obrokih, predvsem na beljakovinski dan. Lep pozdrav in še naprej veliko uspeha, Tina

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

27. maj 2005 21:14

Končno pozdravljene moje rožice !!!! Tako sem srečna, da ne vem, kaj bi počela. Z mano je vse v redu. Bila sem pohvaljena za svoje hujšanje, za telovadbo, s katero sem si okrepila trebušne in hrbtne mišice. Lahko tekam, hodim v hribe, vse lahko počnem, vendar previdno in do bolečine. V kolikor bo bolelo, moram spet natakniti mavec nase za nekaj časa. So mi izdelali novega, lepo majhnega, da se prilega mojemu "novemu" teleščku. Joj, kar razganja me. Najraje bi cmoknila zdravnika. Izvidi sicer niso neoporečni, vendar ni tako hudo, da bi morala pod nož. V kolikor bo bolečina hujša in trajala dalj časa, moram nazaj, vendar se zaenkrat počutim fenomenalno. Kot da mi je nekdo dal krila. No, da bo dan še lepši, sem se v Kopru našla z Majdod in Tejčico. Tako smo se objemale in cmokale, da so nas ljudje kar gledali. Pa mi je orav dol viselo. Kakšen super občutek, ko prvič v življenju srečaš nekoga in se ti zdi, kot da ga poznaš ne vem koliko časa in se z njim lahko pogovarjaš ure in ure ( nam je ratalo le uro in pol ). Res je to, ko večkrat pišemo, kako se poznamo in ta sproščenost ob srečanju je čisti dokaz, kako enako mislimo, kako smo si podobne. In zato lahko tako zelo pomagamo ena drugi in to je nekaj krasnega. Punce, ko bi vedele, kako srečna sem, da sem z in med vami. Koliko mi pomenijo vaše dobre želje, vaša skrb in vse ostalo. In vaše želje so pomagale, da je moj dan danes tako srečen !!!! HVALA VAM !!!!!! Ker nisem bila nekaj časa na forumu, bom malo pozna z odgovori, pa vendar: Dudlarka - pa saj 3 tedni pa 3 kg je pa res krasno. Ti samo lepo dalje, pa bodo kg in cm kopneli. Zagotovo. Zaradi mojih težav s hrbtenico sem že pred časom začela delati trebušnjake ( poleg ostalih vaj) in jih naredim vsako drugo jutro po 100, vendar pa delam takrat tudi vaje za hrbtne mišice, da se mišice enakomerno jačajo. Marja44, pa kako te ne bi sprejeli med sebe. Več nas je, bolj veseli smo in vsak ki pride k nam, ga takoj "posvojimo" in potem skupaj jokamo in se veselimo, jezimo, kar pač pride. Veš, jaz sem se vedno bala, da bom med dieto lačna in sem res skrbela, da sem se do sitega najedla. In včasih se je zgodilo tudi, da sem pojedla po 2 krožnika testenin. Res, da to ni bilo pravilo, se je pa zgodilo. Ampak na ta način, ker sem bila res vedno sita, me niso mikali prekrški in skoraj nisem grešila. Želodec pa se mi verjetno tudi ni preveč skrčil, ker sem ga zelo pridno "raztegovala" z nenormalnimi količinami solate. Pa sem v 3 mesecih izgubila 14 kg. Tisti odgovor zoprnežu pa je bil za film !!! S takimi ne gre drugače, kot tako, ker drugega ne razumejo. Ta prava si ! Artemis, pridna, da ti voda tako teče. Še malo, pa bo tudi ta dan za tabo, jutri pa veselje, ko boš stopila na tehtnico. Puhica, čuj ( saj sem Štajerka, a ne ), tej tvoji teti pa reči, da bo ona super, ko bo njen jezik nekaj cm krajši !!!!! Jesen, veš kaj, boljše, da si težka po kilah, kot pa po karekterju. Kile gredo dol, karakter pa ostane ! Ikc, krasno, da ti ratuje. Mislim, da sva končali istočasno. Tudi jaz nimam težav z ohranjanjem teže. Becki, berem - 7 kg. pa to je krasno. Se imata z ogledalom že kar rajši, kaj ? Lisička, tvoje pisanje mi je pa vedno tako zelo všeč. Tako smiselno pišeš, vedno imaš prav, kar napišeš. Res si ta prava, zelo znaš motivirati človeka. Marjetka cvetka, jaz sem kot 6 letna deklica zelo zbolela in ker sem 5 let morala jemati zdravila, ki so bila zelo nevarna za želodec, so mi predpisali redilno dieto. In takrat sem se tako zredila, da je bilo groza. Nikoli nisem potem prišla iz tega začaranega kroga. Maščobne celice so bile nastavljene in samo odvisno je bilo, koliko bodo polne. In pri meni so bile vedno preveč, tako, da zelo dobro vem, kako je to, ko te kar naprej silijo, da ješ, ne vedo pa, kako s tem škodijo in kakšno "doto" nam dajejo, ki jo potem tovorimo s sabo celo življenje. Zaklela sem se, da mojemu otroku tega ne bom naredila in tega se držim. To pa, kar pravi tvoja starejša hči, je res. Videla sem tvojo sliko od prej in res si sedaj krasna proti tistemu času, tako, da si lahko zelo ponosna nase in na trdno voljo, ki jo imaš. Ne daj se nikomur, ker na koncu vedno trpiš ti, drugi pa se ob tem zlobno naslajajo. Rada bi povedala le še to, da sem ponosna, da sedaj osebno poznam že kar nekaj forumašic in sicer Encijan ( kam si mrknila ?), Riba-ribico, Vipercat, Marjetko cvetko, Majdad in Tejčico. Hvala vam za krasna druženja, ki so le dokaz temu, da smo na "isti valovni dložini", pa kjerkoli smo že. Upam le, da nam bo res uspelo se najti v še večjem številu in prepričana sem, da bo to srečanje brez primere. Zdaj pa grem pod tuš, ker sem kar precej utrujena, saj sem ves dan na nogah. KRASNE STE !!!! marjanca45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti