Nova rubrika - intervjuji!

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

13. jan 2005 14:06

KOt je lepo zapisala lisička "Če stopiš mački na rep, zacvili...". Pa koliko nestrpnosti do drugače mislečih in do tistih, ki si upa nekaj direktno povedati, mi bi pa vsi vse lepo zavijali v svilen papir in se šli hinavščino. Saj smo vendar kulturni, akademsko izobraženi in se res ne spodobi to in to... (Da sem tole zapisala, boste verjetno tudi mene "po glavi".) Dr. Ruglja osebno ne poznam, spoznala sem ga posredno preko knjige Sanje Rozman (Sanje o rdečem oblaku), ki mi je bila zelo všeč in v kateri je opisan njegov pristop do ljudi z raznimi odvisnostmi, kar je dr. Rozmanova razvijala dalje(Peklenska gugalnica). Hočem reči le to, bravo uredniku in upam, da bo še več zanimivih intervjujev, nam vsem pa, da se končno naučimo sprejemati drugačna mnenja in ne sodimo prehitro. Verjamem pa, da je dr. Rugelj mnogim pomagal, tisti ki ga pa ne rabijo ali rabimo, pa še toliko bolje. KOnec koncev, je tudi tole le moje mnenje in tako tudi vzemite.

kokot  

član od: 26.5.2004

sporočila: 90

13. jan 2005 14:21

No, ker "pomembnin" osebnostim namenjate tolikšno pozornost, jih pač poiščete (kdo so to), drugi vas moramo pa poiskat in ako želite razvrščati oz nekaterim dati možnost besedičenja kar tako, drugi si ga pa moramo zaslužiti, izvolite Menim, da je njihovo mnenje o raznih stvareh, vklučno s kulinariko že tako prevečkrat objavljeno. Kolikor pa sem uspel prebrati na portalu niste ravno navdušeni nad kakršnokoli reklamo! Če že nekdo želi sodelovati npr. g. Rugelj naj npr prispeva kakšen recept o pripravi brezalkoholnih coctailov ali kako nadomestiti temno pivo pri pečenju krače itd, tako kot vsi naključni, ali koliko partneric je potrebn preizkusiti, da si najdeš pravo,opotem, ali so psihiatri, nagnjeni k prekomernemu pitju izvzeti iz njegovih teorji, oziroma ali tudi tu drži kar sme jupiter ne sme vol. Bojan Kokot

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

13. jan 2005 14:51

Tortica, meni se ne dopade ravno zato, ker se mi zdi, da je ON nestrpen do drugače mislečih... Priznam, da ne poznam alkoholikov od blizu, nikoli nisem imela dosti opravkov z njimi, niti ni niče v naši družini predebel ali homoseksualec (vsaj kolikor mi je znano:), vsi smo redno končali študij in še kaj več (razen brata, ki še študira in mene, ki študiram naprej), pa vendar mislim, da teh ljudi, ki mogoče niso imeli tako lepih pogojev, ne bi smeli kar takoj zmerjati z ničeti... kako naj se potem poberejo? Veri

julia  

član od: 5.12.2004

sporočila: 513

13. jan 2005 15:00

Zamenjajo psihiatra! julia

Veri  

13. jan 2005 15:08

Veri

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

14. jan 2005 7:36

Zamenjajo psihiatra, če pa kaj dosežejo pri novem, pa je druga zgodba...Res ne poznam toliko dr. Ruglja, ne vem, če res komu reče, da je ravno "niče". Je pa nekaj res. No morda ne velja za vse, zame pa že. Tole je sicer zelo osebno, pa bom vseeno obelodanila. Tudi jaz sem imela pred mnogimi leti ene probleme (nisem bila debela niti ne alkoholik..)in sem hodila k nevropsihiatru. In veste kaj mi je edino pomagalo? Ko mi je enkrat grobo zabrusil, da iz mene tako nikoli ne bo nič, da sem izgubljen primer. Pomislite, da si zdravnik to drzne reči ubogemu bolniku! Vzelo mi je sapo, ampak sem si rekla, dokazala ti bom da to že ne drži in šele takrat začela res delati na sebi in sem se sama rešila vseh tablet, si naredila svoj plan ozdravljenja in se spremenila 100%. V vseh pogledih. Še danes sem mu hvaležna za grobost , nesramnost, ker me je edino to zbudilo. Pa ne bi rekla, da je bil nestrpen do takih kot sem jaz.Dokler so me "božali", da to je pa res hudo, pa dajmo probati to in ono, ni bilo vse skupaj nič. Vsi smo različni, meni je to pomagalo, nekoga pa bi mogoče dotolklo, zato si vsak izbira svoj način in svoje psihiatre.

Veri  

14. jan 2005 9:54

Tortica, oprosti, maš prav, različnim ljudem različne stvari palijo in včasih vsi rabimo brco v rit, to se strinjam. Mene je motilo edino to, da Rugelj včasih brca vse naokoli, tudi tiste, ki tega ne rabijo oz. so zdravi ali pa rabijo samo malo vzpodbude. Ker inštruiram mlade "kao problematične" otroke, vem, da maš prav. Jaz delam drugače, ne znam bit groba, sploh ne zavestno in prijaznost dela pri večini, pri nekaterih, ki pa dejansko so grozno leni, pa ne... Pri malo lenih pa, ker se marsikaj da naredit z motivacijo (lahko je tudi poz. - jim pokažeš dobre plati, približaš snov, problem...) Vem pa, kako bi te njegove besede vplivale na kako deklico, ki ima že tako slabo samopodobo, se pa trudi (jih ni tako malo...) Imam pa eno prijateljico, ki bi ji dejansko samo to pomagalo, pe še to verjetno ne, ker bi se spet samo začela sama sebi smilit... Veri

vid žalna ikona 

član od: 2.9.2001

sporočila: 57

15. jan 2005 13:42

Dr. Rugelj ima marsikaj prav. Skromno otroštvo vpliva koristno na človekov kasnejši razvoj, mnogi debeluhi so zaras nevrotiki in pretiranjo jedenje je zares lahko poskus kompenzacije za primanjkjajev v življenju. A to velja tudi za obratni pol: pretirani suhci (anoreksicarke in bulimicarke) so tudi nevroticarke, ki ne znajo živeti v sožitju z drugimi. Dr. Rugel se pac izraža grobo, tak je njegov življenski stil, upoštevajmo pa tudi to, kar uci, prezrimo njegove zajedljive besede (nezreli, lenobe, obsedenost), ki so zares nepotrebne. Z nečem pa se vendarle ne strinjam. Pritožuje se cez posebne kuhinje, specialitet očitno ne mara. Čeprav gurmanov ne omenja, pa gre očitno prav zanje. Pravi gurmani so ljudje, ki jedo malo, specialitete zgolj poskusijo, dostikrat si po vsaki žlici celo izperejo usta (preizkuševalci kave in vina). Pravi gurmani niso požeruhi niti nevrotiki. Pač uživajo v pestrih okusih.

slamca8  

član od: 28.12.2004

sporočila: 51

16. jan 2005 19:17

Mene pa samo nekaj zanima : Ali ste se kdaj vprašali, ker je dr. Rugelj tako popoln ( tako on misli ), ko tako govori o medsebojnih odnosih ženska-moški, zakaj je potem že nevem kolikokrat ločen in spet poročen ?( mislim, da bi se dalo na to temo še in še debatirat ) še moja misel :kdor nima pod svojim podstrešjem vse pošlihtano, tudi drugim ne more dajati življenskih napotkov, eno je teorija, drugo pa je praksa. LP slamca8

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

16. jan 2005 20:19

Nikoli ni sam rekel, da je popoln. Iz njegovih besed je treba izluščiti bistvo, pa je. Jaz mu v marsičem dam prav, pa daleč od tega, da bi se z vsem strinjala. Odkrito povedano me pa NE motijo njegove ostre opazke, ki so morda žaljive, posmehljive, preveč karikirane... Čeprav se tudi iz teh da izluščiti kako pravilno trditev. Saj oplazi vse, moške in ženske in ne vem, zakaj so nekateri tako apriori občutljivi na to. Samo zato ker je na g. Ruglja napol alergična polovica prebivalstva Slovenije... Zakaj je tolikokrat ločen, je sam že povedal. In spet daleč od tega, da sam ne bi imel pospravljeno zaradi tega pod streho? Meni se razveza ne zdi nič kaj nenavadnega, celo bolj jo spoštujem kot vztrajanje v neznosnih odnosih... In koliko ljudi živi tako? Sploh pa; je tole besedičenje v nič, v neznano in v nedogled... Res, malce strpnosti ne bo škodilo. Do drugačnih. Meni osebno grejo blazno na živce ljudje, ki so pretirano prijazni, osladni, ustrežljivi. Pa smo spet pri subjektivizmu... lp, lidka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti