26. nov 2004 12:32
Mislim, da vse mislimo isto:)
Prav je seveda, da vemo, (če se le da), kakšna je hrana v originalu - ime, okus, priprava,... Da jo lahko tako pripravimo, kadar želimo pravo Fiesto Mexicano:) Normalno, da si za vsak dan prilagodimo okuse, ker nam je tako ali bolj všeč ali dostopneje ali ceneje (ali vse troje:) Katjushka te je verjetno narobe razumela, da zagovarjas striktno samo originalne recepte z originalnimi imeni in pekočostjo vred:)
Prav je tudi, da če ne vemo, nam kdo prijazno pove:) Sicer sama ne bi nobenemu Kitajcu zamerila, če bi zamenjal žgance in polento, bi se mi pa gotovo dobro zdelo, če bi vedel razliko:) Najboljše bi mu bilo skuhat, pa bi si zihr zapomnil:)
Ker pa to tu ni mogoče, si pač povemo - mislim, da ni nihče nič slabega mislil. Tejc je mogoče pač prepisovala recept iz kakega grdega rokopisa:) Komentar sicer verjetno ni letel na moj nadaev za tortille, saj je to precej slovensko ime - kakšno pa naj bo, če je nastal tu:) Tudi jaz sem slišala za quesadillas (ne vem, če sem prav napisala), za guesadillas pa še ne, ampak ker še nisem bila v Mehiki, ne vem, če mogoče tudi kaj takega obstaja in sem vesela, če zvem:)
Sicer pa me zanima, ali v Mehiki sploh uporabljajo kislo smetano - glede na podnebje mislim...? No, Tako mixa gotovo ne uporabljajo, zato je itak jasno, da ne govorimo o originalih:) Nič nimam proti kupljenim zadevam, skrajšajo čas, gotovo, ampak meni so vseeno bolj všeč original - koruzne:) kar se tiče tega, dao so domače slabše, bi pa lahko bila zloba, pa bi rekla, da odvisno od tega, kako jih narediš:) Naši jih vsi obožujejo:)
Moje koruzne tortille so po mojem dokaj blizu originala, čeprav imajo malo črne moke not in jih ne pečemo na kamnih. Si jih pa že dolgo želim probat tudi tako speči, samo zdaj je še malo premraz za take podvige, poleti pa zihr (lani na morju nisem imela prave moke, tu ni bilo ne časa ne vremena, ne prostora za to, ampak letos pa bo:)
Tortille vsega sveta, združite se - ali pa rajši ne, kakšen poc bi pa to nastal:)
Veri