26. okt 2004 7:22
Avena, kako pa narediš riž z lečo???
Kar se pa ostalega tiče, če se le da, tudi sama upoštevam prehrambene navade ljudi, ki jih povabim. Še posebej, ker sem sama tudi en bolj ekstra primerek. Sama moram omejevati količino govedine, svinjine, mlečnih izdelkov, potem so pa še tisti ta izbirčni momenti, čeprav sem se glede slednjega precej izboljšala, ko sem šla na faks v Ljubljano. Edino ena finesa mi je ostala, v svojem življenju še nisem kupila jajc, da bi jih ocvrla ali skuhala. Sem razvajena in častim tista iz domačega kurnika, tako navadna kot prepeličja. Brat je hodil z deklico, ki je imela celiakijo, najboljša prijateljica ima sina s fenilketonurijo, na kar se še privajamo, je malček še v plenicah.
Sem se pa sama naučila, da tudi, ko sem kam povabljena, imam blizu kaj doma pripravljenega za v usta, če tam ni ničesar primernega. Solate se najdejo skoraj vedno.
Sem pa pred leti kolegu, ki ima holesterol kar precej povišan, kupila posebno kuharico, potem pa preletala vse štacune, da sem našla nadomestek za jajca. In uspela. Kajti hotela sem tudi narediti torto, kot se šika.
Loni Makaroni