Pogrej in pojej

hranko  

član od: 14.10.2004

sporočila: 1

14. okt 2004 11:45

Tale debata na temo pogrej in pojej me je čist prevzela...sam in moja družina smo poskusili že kar precej teh hran in smo navdušeni. Ena zadeva se mi zdi pomembna: zakaj so bolj "vodenkaste" - preprosto, ne uporabljajo moke in drugih stvari za zgoščevanje, kar se mi zdi v redu glede na to, da "bele" stvari niso najbolj zdrave, a ne? In, res verjamem, da ne dodajajo ojačevalcev okusa in barvil in ostalih stvari. Poskusil sem tudi mizico...izjemna razlika je v okusih. Če poskušam enostavno opredeliti: pogrej in pojej je bistveno "lažji", bolj prebavljiv in v želodcu nimam težkega občutka kot pri mizici. Še nekaj se mi zdi pomembno, če pogledaš na deklaracijo mizice...dela se v avstriji, sam bolj zaupam domačim izdelkom... Skratka meni in mojim to res odgovarja, ker vsi živimo ful hitro in nam je čas pomembna vrednota. Raje smo skupaj in se pogovarjamo ali kam gremo...takšna prehrana (sploh ker je očitno zdrava in dobra) pa nam to omogoča. Zgleda tudi, da jim ful dobro gre, ker se očitno na policah (sploh v Sparu) stvari hitro praznijo. Imajo tudi degustacije, kjer lahko probaš več stvari...prisrčno in še enkrat, meni se zdi okusno in ful dobro. Pa še to, zunaj (okrog po evropi) je tega ful in končno so stvari tudi pri nas... Ok, moje priporočilo: probajte, splača se in dobro je...in res jim verjamem, kar pravijo v reklamah, da je brez konzervansov in ostalih nezdravih "E-jev". LP, Mito hranko

stanka  

član od: 3.6.2002

sporočila: 716

14. okt 2004 14:33

Res se je razplamtela tale debata! Mislim, da vsi, ki se srečujemo na teh straneh, radi kuhamo. Ampak včasih, v naglici, pač vsak poseže po stvareh, ki mu delo olajša. Tudi jaz imam najraje, da v miru in z užitkom kuham. In kadar sem v službi popoldne in sta otroka v šoli, mož pa v službi, se kuharsko res "izživim". Je pa druga pesmica, če sva oba v službi dopoldne! Takrat popoldneve izkoristimo za to, da uživamo skupaj. In kosilo pripravim zvečer za vnaprej, če pa to ne uspe, imam v prvi varianti pri roki kaj domačega zmrznjenega (kadar kuham v večji količini). Če pa še tega ni, pa iščem hitrejše in lažje variante. Res v skrajni sili, ampak lagala bi, če bi rekla, da to ponudbo popolnoma ignoriram. Pač vsak se znajde po svojih močeh in iznajdljivosti! Ni pa toplota družine SAMO v toplem štedilniku! LP, Stanka

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

14. okt 2004 16:07

Zanimiva debata. Pri nas tega nismo probali in nimamo niti namena kaj takega naredit. Kadar je lakota tako zelo huda in še ni kuhano zadevo rešujemo s sokovnikom in sadjem ki je vedno pri hiši. Sem pač prepričana da je hrana gorivo za naše telo in sadje nam to gorivo da, koliko pa je tega goriva v tako pripravljeni hrani v policah pa...? Bojim se, da je to samo tankanje. Vesna Vesna Milek Recko

vcibej  

član od: 31.1.2004

sporočila: 1264

14. okt 2004 17:12

Vesna, v tem času smo nekako spoznali tvoj način življenja. Tako ste se odločili skupaj v družini in to je nekaj krasnega. Moj oče bi pa zelo debelo pogledal, če bi mu dala sojin zrezek na krožnik. Hočem povedati to, da če ni cela družina ZA nima smisla. Primer moje kolegice - pubertetnica se je odločila za skrajno vege prehrano. Pri tem mati ne more ostati ravnodušna in skuša hčerki pripravljati tople in uravnotežene obroke. Si predstavljate obremenitev matere, ki kuha dvojno kosilo? Sama obožujem ajdo......................ampak pri soji se zatakne. Toliko je ravno pri soji govoric o genetiki. Tofu pa ima zame obupen okus. Ne morem pomagat. Če bi se morala odločat med poglej in zadeni in plastično solato ali paradižnikom v trgovini, bi se odločila za prvo. Je vsaj toplo in nasiti. Lumpica

Reca  

14. okt 2004 17:52

Ja verjamem da je tako. Pri nas je prva ovira šola. Plačujemo malico ki jo ne poje, oz. kadar ve da je na jedilniku šunka oz. oranžna pleskavica nese svoje s seboj. Kuharicam se ne da pustiti niti žemljice brez česarkoli. Pa ni edina. Tudi pri profesorici, ki je stroga vegetarjanka se zatakne. Skratka če niso vsi za, je težko. Pri nas imamo srečo. Kar se pa tiče soje: nam je odlična a jo drago plačujemo ker jemo tako ki gensko ni spremenjena. Trgovci pa znajo tzo spretno izkoristit. Na srečo smo jo pa letos za vzorec pridelali tudi sami doma. lp Vesna Vesna Milek Recko

bvaljavec  

član od: 12.8.2002

sporočila: 57

14. okt 2004 18:15

Ko takole berem celoten prispevek imam občutek, da se vsi, ki se prehranjujemo_te s hitro pripravljeno hrano, kar nakam opravičujete, kot da "delate greh". Lepo vas prosim, ali se vsi tisti, ki na primer spijejo dva kozarčka vina na dan, kaj manj vredni od tistih, ki po navodilih "zdravilcev" spijejo samo en kozarček? Mislim, da je človek veliko bolj zadovoljen, če poje nekaj dobrega, pa naj bo to doma skuhano, v gostilni, ali pa doma pogreta v naprej pripravljena hrana. Zato predlagam "močno ozaveščenim" naj malo pogledajo okoli sebe, kaj uporabljajo: jabolka, hruške, jagode, tudi tista doma niso brez "spricanja", tudi na vrtu pridelana zelenjava ni dobra in zadostno količinsko pridelana, če je malo ne pošpricamo (mislim kumare, paradižnik, fižol, ...). Pa še nekaj, če pridelovalci npr. Pogrej in pojej, reklamirajo, da v hrani ni konzervansov, jim moramo verjeti, kot moramo verjeti vsem razpravljalcem, da ne uporabljajo tako pripravljene hrane (pa jim ne verjamem; kot da nikoli ne kupijo vloženih kumaric, paprike, marmelade - uporabljajo le doma pridelano hrano izdelano iz neoporečnih pridelkov). Kar malo preveč sem se razpisal, ampak tako mislim. Lep pozdrav vsem in dober tek! B.

Reca  

14. okt 2004 19:53

Tukaj nihče nikogar ne obsoja. Saj vidiš, da sprejemamo drug drugega. Vsak je ali pa dela tisto za kar misli da je pravilno. Izmenjujemo si mnenja in izkušnje, vsak pa sam odloči kaj bo naredil. lp Vesna Vesna Milek Recko

zglj  

član od: 29.11.2004

sporočila: 5

29. nov 2004 15:32

Jaz sem pa postala kar redna uporabnica obrokov Pogrej in Pojej, ker res nimam predsodkov do take vrste obroka. So me predvsem prepričali, ker ne uporabljajo konzervansov in ojačevalcev okusa (zato tudi nekoliko bolj blag okus), kar me je prej odvračalo od uporabe take hrane. Mislim, Mizica, pogrni se je polna strupenih dodatkov in je ne bi nikoli konzumirala. Pa še delajo jo nekje v Avstriji, kar samo kaže, da mora biti njihova hrana polna dodatkov, da zdrži dovolj časa. Moje mnenje je, da raje dam 200 tolarjev več in vsak dan pojem nekaj toplega, namesto hranilno praznega sendvica ali pizze. Baje pa bodo kmalu na voljo avtomati z njihovimi izdelki. KOt so zdej avtomati s sladkarijami, bodo še s hrano P&P. zglj

vcibej  

član od: 31.1.2004

sporočila: 1264

29. nov 2004 16:11

Pa sem jo. Pogrela in pojedla - nek pire z polpetko z omako iz stročjega fižola. Meni je bilo dobro. Odločno bolje kot hrana v bivši Ljudski kuhinji. Lumpica

zglj  

član od: 29.11.2004

sporočila: 5

30. nov 2004 14:26

Ja, men je tud ful dobro. Priporočam čufte s pirejem, pa piščančje roladice z njoki tud niso slabe. Prepričana sem, da je Pogrej & Pojej hrana neoporečna, kar si za malice in kosila v restavracijah ne bi upala trditi. zglj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti