Pogrej in pojej

suzanar  

član od: 29.1.2004

sporočila: 458

12. okt 2004 16:46

To tudi mene zanima, Keyj. Jaz sicer take reči rešujem s skrinjo, a vsega se ne da. Sploh pa ne kompletnega obroka. Lahko narejeno meso, a krompir oz. riž je še vedno treba skuhat. Mogoče bi pa to bila rešitev za hčer, ki študira in se ji ne da čakat dokler se skuha krompir. Najraje bi , da je vse skuhano takoj. Suzana

isiliel  

član od: 7.6.2004

sporočila: 62

12. okt 2004 19:00

Moram reči, da sem svoji mami kar malo hvaležna, da ni nikoli kupovala take hrane. Če bi jo, se verjetno še do danes ne bi naučila sama skuhati kosila - s tem mislim zdravega kosila po primerne cene. Da v hitro pripravljeni hrani ni kemikalij skoraj ne verjamem, a težko karkoli rečem, ker ne poznam njihovih postopkov.

Sweetie  

član od: 22.1.2004

sporočila: 1268

12. okt 2004 20:01

Novim družbenim dogajanjem se ne bomo mogli več upirati. Če greste v živilski oddelek kake angleške trgovine, boste videli, da več kot polovico trgovine zavzemajo hladilne skrinje s pol-pripravljeno ai pa čisto pripravljeno hrano. Pri nas še ni tako, a bo kmalu. Žal, je vse več samskih ljudi, ki se jim ne splača kuhati za eno samo osebo (ali pa kuhati sploh ne znajo), ali pa za kuho nimajo časa. Kar poglejte tudi te nove kuhinje, ki so sedaj naprodaj. Izgledajo kot laboratoriji. Prav nobene domačosti ni v tem pohištvu. Jaz že ne bi imela nobene inspiracije za kuhanje v takem minimalističnem okolju, brez topline, ki naj bi jo nudilo domače ognjišče. Sicer pa za mikrovalovko niti ne potrebuješ kaj dosti prostora. Se pa strinjam, da ga čez domačo kuho ni in bom do konca vztrajala pri tradicionalni pripravi hrane. Sweetie

petka  

član od: 27.3.2004

sporočila: 29

12. okt 2004 20:56

Če hrana toliko časa zdrži in je "brez konzervansov", potem je zagotovo tako predelana, da notri ne bi našli niti enega vitamina in drugih "pametnih" zadev. Res je, da živila za ozimnico tudi tako ali drugače predelamo, ampak to še ne pomeni, da so zdrava, ker je to domače. Marmelada, na primer po čisti domači logiki ne more vsebovati kaj dosti vitaminov, če sadje vremo, C-vitamin se pa uniči že pri 40 stopinjah, da o količini sladkorja ne govorimo. Menim, da je take vreste hitra prehrana primerna samo za občasne priložnosti, ko res ni druge možnosti...

keyj  

član od: 17.9.2004

sporočila: 91

13. okt 2004 6:59

jutrooo!!! pina tej izdelki niso zamrznjeni ampak jih je potrebno držati v hladilniku, rok trajanja je en mesec. zaprti so hermetično in s pasterizacijo se za en čas (re. mesec) zagotovi užitnost izdelka, kot recimo s sterilizacijo, samo da sterilizacija je še bolj obstojna. uničijo pa se sigurno določene reči v hrani, vitamin C pa se uniči tudi pri domači kujinji ker je topen v vodi, kje pa še če je voda topla ali vrela, zato je priporočljivo čim več sadja in zelenjave uživati na surovo! za okus in izgled pogrej in pojej pa vam bom poročala kasneje. domača kuhinja je najboljša, in sploh tak bau bau ni, kosilo si lahko pripraviš že v pol urce, sveže kuhano in domače. lep dan. keyj

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

13. okt 2004 7:49

Tudi jaz bi se tu in tam poslužila takega obroka, čez teden, če res ni časa je gotovo bolje kot sendvič. Če pa je čas, pa je bolje nekaj enostavnega skuhati..no vsak se sam odloči. Ampak kje pa to prodajajo, v Mercatorju so mi rekli, da nimajo. drugje nisem zasledila. Če nam bo všeč, bomo še kdaj kupili, če pa ne, bo izkušnja več.

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

13. okt 2004 9:22

V Sparu imajo sigurno... Loni

p|na  

član od: 1.3.2004

sporočila: 234

13. okt 2004 9:45

Vem vem ,da niso zamrznjeni obroki ampak le vnaprej pripravljeni...sm narobe natipkala. Pa vseeno mi pač to ni všeč, tako kot mi npr. ni všeč že kuhan in zapakiran krompir, ki je na trgu že kar nekaj časa. Sm pa za zamrznjeno hrano (ribe, pommes frites, sojini zrezki itd.), to uporabljam. Pa tudi ne govorim kaj je zdravo in kaj ne, samo se mi nekako gabi jest hrano, ki so jo že kuhali, zapakirali in jo razpošiljajo bog ve kam vse. To je samo moje mnenje.... lep pozdravček

keyj  

član od: 17.9.2004

sporočila: 91

13. okt 2004 10:19

ja, ja z zamrznjeno hrano, kot našteva pina se poslužujem tudi jaz, saj pride zelo prau, pa zelenjavo tudi sama pripravim in zamrznem za zimo. za na hitro in od sendviča pa se strinjam da je boljše. vem da te stvari imajo v Sparu in tudi v Tušu, morate pogledati v hladilnike, ker tudi neke velike reklame po trgovinah za to ni. vsekakor cena se mi zdi mal visoka, pa raje za ta dnar skočim na eno toplo malico.? lp keyj

damjana1  

član od: 17.10.2002

sporočila: 28

13. okt 2004 11:21

Pina zanimivo razmišljaš, pa pojdimo še korak dalje. Praviš da se ti gabi jesti tako hrano, ki je skuhana in zapakirana in pod /upam/ strogim nadzorom. Pride direktno v embalaži na mojo mizo. Meni se bistveno bolj gabi (če se mi že mora kaj) hrana po menzah in gostilnah. Ko izveš da hrano ki so jo ponujali na sobotni ohceti poberejo iz mizo in jo drugi dan servirajo za nedeljsko kosilo se ti res malo upre. Gostilna plača visoko kazen, pa ima še vedno ogromen profit. Inšpekcije so na delu a očitno gostinci premorejo še toliko da plačajo kazni in ga veselo svirajo dalje. To se mi pa res upre. In ne moreš biti prav za nobeno gostilno siguren da kaj takega ne počnejo. Da ne govorimo o raznih službenih menzah. Hudo. Če je nekaj narejeno in zapakirano v sterilnem okolju (verjetno so ob novi tehnologiji in predno so dobili dovoljenja za proizvodnjo pač natančno pregladi kako in kaj) jaz s tem nimam tolikšnih težav. Je pa seveda vprašanje cene, vprašanje prioritet in še česa. Ko se mi zdodi da grem iz službe ob sedmih zvečer po 12 urah dela mi ne ostane več nobena gostilna odprta za toplo malico, pa še niti najmanj mi na misel ne prihaja da bi šla kam sedet in čakata da me kdo postreže. Ti dnevi so na srečo redki, a takrat bo pri meni gotovo na mizi ena od ponujenih variant. Res je da je spet drugače če imaš družino, otroke. Nikakor ne more biti takšna prehrana rešitev za vsak dan, za "smrt rešit" pa je po moje čisto primerna. Današnji način življenja na žalost res postavlja hrano v "drugi plan" - gledam mlade mamice ko letijo iz službe po otročke, pa v štacuno, pa hop za štedilnik da bo še za moža nekaj toplega.... Prav dam mamicam ki pravijo, da raje posvečajo čas otrokom, gredo z njimi ven in si kdaj privoščijo bližnico pri hrani. Sedaj je to vsaj možno. Ni ga čez domačo hrano, da se razumemo. Kakšen užitek je skuhati kaj dobrega, novega, če te ne priganja čas in prazni želodčki. Huh sem se razpisala, se opravičujem.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti