18. jan 2008 16:04
Pred leti sem se spopadla z omenjeno knjigo zakoncev Diamond in me je precej prepričala, vendar pa mi recepti nekako niso ustrezali. Dopoldne sem uživala sadje, ločevača OH od B in poleg tega uživala pri vsakem obroku veliko zelenjave in seveda pila precej tekočine.Tako, kot ste napisale že ostale. Če se prav spomnim, mi pa čisto vse ni bilo jasno in sem se zelo opirala na kasneje odkrito knjigo Jackie Habgood Zdravo kombiniranje hrane. Ta se mi je zdela res sistematična in v veliko oporo.Vsebuje kar nekaj preglednic, ki so v veliko pomoč. V njej sicer ni receptov, ampak saj jih v bistvu ne potrebuješ. Enostavno kuhaš jedi kot doslej, le da namesto krompirja k zrezku ješ neko kuhano in zabeljeno zelenjavo( za zabelo uporabim košček masla).Ostali del družine pa lahko je tudi krompir, če jim paše.
Kot je že ena omenila je res dobro prebrati več knjig, saj v vsaki odkriješ kaj novega.
Ena od knjig je tudi Kombiniranje hrane, pravilno sestavljena hrana za boljše zdravje. Na koncu knjige je enotedenski jedilnik za boljšo predstavo. Osebno je nisem nevem kako podrobno prebrala, ker so mi bile stvari že zelo jasne, tu pa tam pa vseeno kaj novega izveš.
Vse so v osnovi na istih temeljih.
Saj podobno deluje tudi 3MD, a mi ni všeč, ker si preveč omejen na določene dneve. Pri golem ločevanju pa se lahko v zadnjem trenutku odločiš kaj boš izbral za kosilo, da je le preteklo dovolj časa od zadnjega obroka, če ni v istem stilu.
Meni se je zdravje bistveno izboljšalo, tudi počutje, tako da vsem , ki imajo težave priporočam. Sem pa to sprejela kot svoj življenski stil, ki traja že kakih 10 let in sem zelo zadovoljna s tem. Me prav nič ne ovira.
Sem pozabila povedat, da naj se ne bi jedlo bele moke, belega sladkorja ( tudi rjav ni bistveno drugačen), previdno s soljo in naj bo naravna, itd....
Ti pa priporočam, da uvajaš polnozrnata živila postopoma in ko boš enkrat okusila samo kuhan riž brez vsega, boš ugotovila, da ima bel popolnoma plehek pokus, polnozrnat pa prav poseben in dober okus sam po sebi. Belega riža, kruha, testenin in še kaj se zelo težko in v izjemnem primeru lotim.
In hkrati da je to bolj zdrav način prehranjevanja in če imaš odvečne kilograme, boš tudi shujšala.
Zelo nerada pišem v tej smeri, ker se vedno najde nekdo, ki me povozi. Običajno taki, ki bi jim kaj podobnega iz enih, ali drugih vzrokov koristilo, pa nimajo dovolj poguma in volje da bi se kaj takega lotili.
Zato prosim vse, ki vam ta tema ni všeč, pustite jo nam, ki nam je. Hvala!
Aki