30

TanjaG.  

član od: 6.7.2002

sporočila: 509

tema odprta - 9. sep 2004 15:15 | ogledi: 3.702 | odgovori: 13

Tako, ni več daleč moj rojstni dan. V službo bi rada prinesla nekaj sladkega in izvirnega, pa ne preobsežnega, saj rojstne dneve navadno praznujemo drugače. Vendar, za okroglo se kao spodobi tudi "dodatek".

Danes sem dobila idejo, da bi napekla pecivo, ga razrezala na enake kocke in porazporedila po večjem kvadratnem pladnju ali škatli, ki bi jo lahko tudi sama dekorirala. Kocke naj bi bile vsaj dvobarvne: kot neke vrste okvir npr. bele barve in na sredini kocke npr. čokoladne barve, ki bi oblikovale številko...katere pa ne povem ne vem če sem bila dovolj jasna pri opisovanju...izgledalo naj bi kot mozaik...

Bele kocke bi bile lahko npr. raffaello pecivo, kaj pa čokoladne? kaj mi predlagate? morda imate še kakšno drugo idejo, npr. po možnosti še kaj bolj barvitega? pa samo, da vseeno nebi bilo preveč peke, roj. dan je med tednom in moj urnik je še zmeraj do 18. ure....Napečt bi bilo treba...ehmmm...po moje kakih 100 kosov recimo 3,5 x 3,5 cm in enake višine

Uhm, sem danes zahtevna...

Hvala za ideje, če bodo.

TanjaG.

suzanar  

član od: 29.1.2004

sporočila: 458

9. sep 2004 15:48

Črno pecivo bi bile lahko kake čokoladne kroglice (danes sem videla recept za cankarjeve kroglice) ali pa Figaro, ki je enostaven za naredit in zelo dekorativen. Na vrhu je čokoladni iz profila pa črno-bele črte. Belo pecivo bi bile lahko tudi skutine ledene kocke. To je samo par enostavnih idej, ki jih jaz najpogosteje naredim. Ja, za kaj bolj barvitega pa bi morala poseči po kakšnem sadju( jagode, breskve, kivi...) in narediti kako pito oz krostato. Pa vse najboljše. P.s.: Če mi poveš kdaj in kje praznuješ pridem pogledat izvedbo te tvoje ideje ( pa ne bi samo gledala) Suzana

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

9. sep 2004 22:05

Kaj pa ce naredis minjone? Vsaj mislim da se jim tako rece. V principu sta tu dve plasti biskvita, zlepljena z marmelado, vmes pa je se ena plast marcipana, potem narezes na majhne koscke, vsakega posebej oblijes z glazuro - pri tem pa uporabis dva preliva, enega svetlega in enega temnega (oz. razlicnih barv) Ker se razlikujejo samo po prelivu, bi bili vsi enake velikosti in nobenega problema ne bi imela s sestavljanjem mozaika. Nekje imam recept in ce te zanima ga lahko poiscem. LP, R.

p|na  

član od: 1.3.2004

sporočila: 234

10. sep 2004 9:28

priporočam razne kroglice, čokoladne, rumove, sadne, kokosove.....hitro se pripravijo pa tudi uspejo vedno ! LP, Nina

TanjaG.  

član od: 6.7.2002

sporočila: 509

10. sep 2004 9:28

Vse je dobrodošlo, rebecca. Kakšne pa so navade pri vas glede roj.dnevov v službi? TanjaG.

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8885

10. sep 2004 9:32

Zdi se mi, da boš bolj težko naredila enake kocke. Iz enega pekača da, ampak drugi pekač bo mogoče malo nižji ali višji. Zakaj si si zastavila prav kocke? Jaz ko delam za nekam odnest, vedno naredim različne barve, oblike, kremasto in suho pecivo. Recimo, na pladnju zastavim takole: . kocke - svetle barve - kremaste, . temna rolada ali srnin hrbet, . domino kocke (temne z belo pisavo), . drobno pecivo in kroglice. Prav za take reči sem kupila pladnje: velik, okrogle oblike in dva velika pravokotna - plastična. Nič zato, ker so plastični, saj jih okrasim, pa tudi če jih kje pustim ni škoda. Glede časa za izdelavo, pa se razporedi po vrsti: en dan drobno pecivo in kroglice, drugi dan rulada in potem kremasto. Če pa misliš, da je preveč, se lahko nekaj naredi s polovično maso. Razmisli, z veseljem posredujem recepte. Pozdravček!

lejčy  

član od: 18.3.2004

sporočila: 95

10. sep 2004 14:50

Tanja živjo! Jaz sem tudi zadnjič pekla za en rojstni dan in so vsi hvalili vso pecivo. - biskvit z jogurtovo kremo(strnjenka), pred serviranjem sem ga okrasila z različnim sadjem ali pa z žličko domače jagodne marmelade - biskvit z jabolki in orehi prelit s čokolado - biskvit imitacija jajca na oko - božične kocke (čokoladni biskvit polnjen z marmelado in kislo smetano in prelit s čokolado ter posut s kokosovo moko) Vsi recepti so že velikokrat preizkušeni in so zelo enostavni. Čao Lejčy

Miškolin  

član od: 15.1.2004

sporočila: 128

10. sep 2004 14:55

Dragička, jaz bi pa imela recept za tiste domino kocke.S čim pa narediš belo pisavo? Hvala v naprej.

SLONCICA  

član od: 12.3.2004

sporočila: 321

10. sep 2004 17:01

Čao! Jaz ti predlagam, da narediš za črne kocke domačo čokolado ali pa bajedere s črnimi keksi. Recepta sledita ( eden je iz baze,sem ga malce priredila in odlično uspe, drug je pa moj; čaka na objavo): Čokolada 2 dl vode 1 kg sladkorja 250 g masla 500 g mleka v prahu 300 g naribane jedilne ali mlečne čokolade 100 g grobo naribanih lešnikov ( po želji) V 2 dl vode kuhamo sladkor in maslo, da se razstopita in nastanejo pene. Med tem časom si v večji posodi zmešamo mleko v prahu in čokolado, nato vrelo zmes vlijemo na prah in hitro mešamo, da se ne naredijo grudice. Ko je zmes gladka, prelijemo čokolado v pekač in potresemo z lešniki ter damo za nekaj ur na hladno, da se strdi. Narežemo na poljubne kocke. Črne bajadere - 500g zmletih kakavovih keksov ( Mlinotest) - 200 g kokosove moke - 100 g sladkorja - 200 g margarine - 2 dcl vode - 3 žlice ruma - 200 g jedilne čokolade - nekaj žlic olja V lonček daš vodo in sladkor in to zmes zavreš.Odstaviš iz ognja in v to daš margarino in rum, da se margarina lepo stopi. Ko je zmes nekoliko ohlajena jo vliješ na piškote in kokosovo moko in zgneteš v zmes.Tekočino vlivaš postopoma in sproti gneteš in po potrebi dodajaš tekočino. Tekočine ne vlij naenkrat, ker se zna zgodit, da bo zmes postala pacasta. Vzameš srednje velik pekač, npr. 35 krat 45 cm in ga namažeš z žlico olja. V pekač razporediš zmes in jo poravnaš. Nad soparo raztopiš 200g čokolade z nekaj žlicami olja. Ko je čokolada utekočinjena, jo poliješ po zmesi iz piškotov. Sladico daš na hladno ( v zmrzovalnik, če se mudi oz. v hladilnik ), da se strdi. Sladico ponudiš narezano na kocke. Hraniš v hladilniku. Lp pa vse najboljše! Anja Sporočilo je spremenil(a) SLONCICA dne 10. sep 2004 17:04:33 Sporočilo je spremenil(a) SLONCICA dne 10. sep 2004 17:30:08 Sporočilo je spremenil(a) SLONCICA dne 12. sep 2004 15:52:15

Glu_glu  

član od: 4.9.2004

sporočila: 5

11. sep 2004 19:35

ko sem bila gor še pod kuharsko knjigo ki je sedaj zame nedostopna, sem napisala recept za rafaelo pecivo, ki ga ni težko narezati na kocke, saj sem ga že, za čokoladno pa ti je predlagala anja, upam da ni že prepozno.......................vse najboljše! Upam da sem ti pomagala pri pripravi poslastice! Čaw Sporočilo je spremenil(a) Glu, glu dne 11. sep 2004 19:35:53

isiliel  

član od: 7.6.2004

sporočila: 62

12. sep 2004 11:57

Živjo! Rebecca, omenjala si, da imaš recept za minjone. A bi ga lahko prosim objavila, ker sama nisem našla še nobenega? Hvala! isiliel

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti