Spoštovani.
Zaradi nepravilne hrane sem predebel.
Prosim pošljite mi recepte, ki vsebujejo več zelenjave kot mesa.
Mislim, da boste tako pomagali še komu.
Hvala
stane
Spoštovani.
Zaradi nepravilne hrane sem predebel.
Prosim pošljite mi recepte, ki vsebujejo več zelenjave kot mesa.
Mislim, da boste tako pomagali še komu.
Hvala
stane
neznan uporabnik
1. maj 2001 18:49
Med recepti v KulSlo lahko najdete 45 zelenjavnih jedi. Pozdrav Jernej Urednik kulinarične Slovenijeneznan uporabnik
3. maj 2001 9:16
Dragi Stane! Ce zelis znizati telesno tezo, ti bo poleg zdrave prehrane pomagala predvsem rekreacija. Telo se namrec scasoma navadi na zmanjsan vnos kalorij, zato se lahko zgodi, da bos kljub dietni prehrani ostal taksen kot si. Po rekreaciji se poleg drugih fizioloskih ucinkov pospesi tudi tvoja presnova. Iz lastnih izkusenj, Helenaneznan uporabnik
4. maj 2001 9:44
Hvala uredniku za opozorilo(šele pričel sem z intenzivnim branjem vaših strani). Vam Helena pa tudi hvala,naj vam povem, da grem vsak dan na sprehod in v fitnes kjer imam poseben režim vadbe. Lep pozdrav obema. staneneznan uporabnik
4. maj 2001 13:23
Dragi Stane! Mislim, da ima kar veliko ljudi podobne težave kot ti, med njimi tudi jaz. Meni je uspelo nekaj kilogramov izgubiti tako, da sem jedla malo oz. nič kruha, ocvrtih jedi in pa nobenih gaziranih pijač. Kilogrami so sicer počasi izginjali, vendar je bilo težo potem lažje obdržati. Najslabše je namreč hitro izgubiti težo, ker se potem kilogrami prehitro vrnejo. Pa vso srečo pri izgubljanju kilogramov! Kristinaneznan uporabnik
11. maj 2001 17:49
zelenjavne jedi(avtorji pirc,novak ovsec)izdala czng lj.1983. o zdravi prehrani,preberi za informacijo kakšno knjigo o prehrani diabetikov,pa boš videl da se tudi nepravilno prehranjuješ.diabetična prehrana je odlična tudi za hujšanje in je splošno zelo zdrava.in razščisti sam s seboj odkod debelost? pozdravneznan uporabnik
13. maj 2001 12:32
Pozdravljeni. Odkar sem se odločil za spremembo načina zivljenja, sem izgubil 4kg. Hvala za vaše nasvete katere sem upošteval in rezultati se že kažejo. Vsem ostalim pa svetujem:z voljo,zdravo hrano(nasveti članov kulinarična Slovenija) ter pa telovadbo je uspeh zagotovljen! staneneznan uporabnik
4. jun 2001 22:05
Pozdravljeni, Stane! Toplo vam priporočam knjigo Darinke Vehovar Kuhinja za krizne čase - slane jedi. V njej boste našli kopico odličnih in enostavnih, a domiselnih receptov. Vsi zadevajo zelenjavo (bučke, gobe, grah, krompir, leča, paradižnik,...); nekateri pa tudi ostale sestavine. Ker imam tudi sama težave s težo in sem poskusila že veliko diet, vam svetujem tudi hujšanje po luni. S tem načinom sem izgubila 8 kg. (24 ur brez hrane, le voda sli nesladkana kava oz. čaj). Pozdrav!neznan uporabnik
4. jun 2001 22:08
Stane, še to: če potrebujete kakšen konkreten recept (npr. jed iz pora,...), vam ga lahko pošljem na forum! Beti
21. jun 2004 13:10
Pozdravljeni! Darinka Vehovar je izdala več svojih knjig.Zanima me če kdo ve kje jih je mogoče kupiti? Hvala za pomoč, Uroš Sporočilo je spremenil(a) UrosO dne 21. jun 2004 13:25:11
21. jun 2004 16:22
Iz lastnih izkušenj ti priporočam tudi manj kruha. Lahko je krompir (pa ne pomfrit!), riž, karkoli, samo s kruhom se res ne smeš prenažirat. No ja, jst sm sicer šele na začetku k bolj suhi postavi, ampak takoj ko sem omejil porabo kruha sem se začel bolje počutiti (lažji). Pa čimveč maščobe nadomesti z olivnim oljem. Vsekakor pa stran z živalsko maščobo! Veliko tudi pij... Sam sem mogoče izbral mogoče malce napačno varijanto, ker sem norec na sol in si vse pošteno solim. Posledično več popijem in manj pojem. No ja, meni ne škoduje. Pa odpovedat se bo potrebno raznim ocvrtim in podobnim packarijam. Osebno za pečenje uporabljam samo še vok. Pa poskusi tudi čimveč zelenjave in sadja. Saj vem, na začetku se ti bo upiralo, če si preveč mesojed, ampak da se naredit dobre rižote al pa sadne solate... No ja, v rižoto lahko vržeš kak košček mesa, ampak naj bodo to morski sadeži, belo meso (piščanec) in podobno. Sam sedaj po nekaj časa, če že sežem po rdečem mesu se veliko rajši odločim za goveje meso kot tisto nagravžno svinjino. Če že delaš svinjino jo je najbolje narediti v pečici in upoštevati, da se del maščobe že iz mesa dobi in ni treba preveč dodajati. Če se ti zahoče sladkega, seži po kakem sladoledu (ne glede na to, da je sladica vsebuje veliko vode), lubenici, meloni in ostalim bolj lahkim stvarem. Stran pa z raznimi torticami...!Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Škotske mesne kroglice s pivsko omako
Šahovnica