Ločevanje živil 90 dni - 2. del

tema je zaklenjena

lara  

član od: 8.11.2004

sporočila: 18

10. jan 2005 19:47

Dober večer, Dolgo se že nisem oglasila, a to ne pomeni, da nisem z vami oziroma da sem prenehala z dieto. Danes je moj 71. dan. Prvi mesec sem se zeloo strogo držala in izgubila 9 kg, drugi mesec sem res malce grešila dan po Božiču in tri dni okrog Novega leta, ampak nič pretresljivega, nimam slabe vesti, a nekaj mi vseeno ne gre v glavo. Drugi mesec nisem izgubila nič kg. 0? Ali je to normalno ? Čeprav mi drugi pravijo, da sem vsak dan bolj suha ??? Na tehtnici ne, po cunjah malo ? Vem, da drugi in tretji mesec ne morem izgubiti toliko kilogramov kot prvi mesec, čeprav si želim izgubiti še enkrat toliko (9 kg). Kaj pa ko končaš dieto ? Kaj ješ, če se ne smeš držati te diete? Sicer pa se po začetniških težavah zelo dobro počutim in komaj čakam sadni dan, si tako lahek po njem. Danes pa od 13.00 ure samo pijem, (luna) in upam, da bom zdržala do jutri. Vsem želim velikoooooooooo volje, uspehov in dobrih občutkov. lara

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

10. jan 2005 19:52

Pozdravček. Galja, a ni to veliko za 6 dni, da si izgubila 1,5 kg? Saj ni dobro, da prehitro izgubljaš težo, tako ima telo čas, da se prilagodi... Robi, kako si preživel prvi dan? Upam, da nam nisi preveč stradal-saj ne samo hecam se...verjamem, da nisi bil nič lačen in da si sedaj ponosen na sebe, pomisli kaj bo šele po 3 mesecih! Mi verjamomo, da ti (nam) bo uspelo. Simonka, tvoja željena teža, je pa tam nekje kot moja...ampak mislim, da je to najtežje, ker ni tako veliko za izgubiti in gre zelooooooo počasi Ampak bomo vztrajale, do naše "idealne" teže, a ne? Vztajajte in bodite ponosni na sebe, ker vam uspeva! Lp, maychi

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

10. jan 2005 19:55

Jelly, kar si napisala drži. Vode po obroku naj ne bi pili vsaj kakšno uro, ker tako razredčimo želodčne sokove in se hrana težje prebavlja. Juho pa naj bi pili na koncu zato, ker je težje prebavljiva in kot taka bi hrano zadržala v želodcu dlje, v kolikor bi jo zaužili prej. Res je, da je vse stvar prebave! Mislim pa da juha ni ravno "obvezna". Jaz je v prvem krogu, na nekatere beljakovinske dneve sploh nisem pila, pač odvisno od tega a sem imela skuhano. Saj veš "nedeljsko kosilo", juhe pa itak ostane še za kakšen dan. Moj nasvet: ne pij vode takoj po zaužitem obroku, pa naj bo to sadje al pa mesek. Glede medu pa se nič ne sekiraj, sva si ga z Maych pravtako privoščile na OH kakšno žličko. A ne Maychi? Če se ne motim, si ga ti celo pila vsako jutro v kisavo vodo, kot je omenila Encijan? Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

bobby  

član od: 29.12.2002

sporočila: 56

10. jan 2005 19:57

Prvi dan diete počasi mineva. Je še kar šlo, čeprav se bom res težko navadil, še posebej težko bo zvečer(takle čas), ko sem ponavadi šele dobro jedel. Ja, bomo videli! Komaj čakam jutri, ko si bom privoščil prebranec(koliko ga pa lahko pojem),kos polnozrnatega kruha in zeleno solato(saj je vse po pravilih,a ne?). Kupil sem si mate čaj, ampak je bljak. Kupil sem si tudi tri različne ustekleničene vode, pa so tudi bljak(haha)! No,saj voda bo šla. A jo je res treba čimveč popiti? Kdaj zvečer pa lahko jem, da ne bo prepozno? Robi

kokos  

član od: 31.10.2004

sporočila: 373

10. jan 2005 20:06

Čer! A veste na kakšni preizkušnji sem bila v soboto? Bili smo na dveh obiskih in na mizah, kot si verjetno mislite, vse polno dobrot, jaz pa seveda na dieti. Pa sem se premagala kot že velikokrat prej. Sem pa zato danes malo grešila. Imam OH dan in za večerjo sem namesto same torte poleg nje pojedla še 7 piškotov. A je to hud greh? Jutri imam S dan, v sredo pa zadnji vodni dan. Upam, da ga dobro preživim. Najbolj je mučno ko moram kuhati za ostale in pol gledam kako zdolgocajteno jejo. Prebava se mi je med to dieto ful pokvarila. Prej sem šla na WC tudi po dvakrat na dan, zdaj grem na dva do tri dni. Sem zlo nesrečna zarad tega. Prej me je vedno pognalo po kavi z mlekom, zdaj pa je ne smem piti. Kaj naj naredim? Robi, upam da si uspešno prebrodil prvi dan. Kar pogumno za nami!!! Boš videl kako hitro bodo trije meseci naokoli. Trixie, ne bodi tako žalostna, saj bo tudi tebi še šlo dol, samo najprej se dobro pozdravi. Lep večer še naprej kokos

simonka1  

član od: 4.1.2005

sporočila: 39

10. jan 2005 20:11

Ojla vsem! Ja Robi saj veš da je vsak začetek težak zadnji obrok zvečer pa sam do 20h pol pa oooogromno vode za prebranac pa takole za kosilo en krožnik za večerjo pol manj sam da nav krožnik kakšen lavor ha,ha,ha. Maychi a veš da je včasih težje zgubiti 10 kg kot pa 20kg..jaz že vem ker sem jih pred leti imela 87grrrroza ane sam če se spomnim na tiste čase NIKOLI VEČ!!!! Pa lep večer vsem sotrpinom-kam!! simonka1

galja  

član od: 6.7.2004

sporočila: 1351

10. jan 2005 20:32

Robi, midva sva zgleda prava šalabajzerja, oba rada zvečer jeva, jaz celo, ker delam tudi nočne, pa ti povem, da ni tako hudo, ponoči pač jem sadje in pijem vodo, pa gre. Jaz sem zadnjič pojedla za kosilo dva krožnika pasulja brez klobase in kos kruha, za večerjo pa krožnik pasulja in kos kruha, solate pa zraven nisem mogla jesti, bom drugič. Kar se pa vode tiče, pa mi ne gre in ne gre. Saj se bova navadila, boš videl, kje so še trije meseci...........

Marina5  

član od: 6.10.2004

sporočila: 170

10. jan 2005 21:02

Dober vecer, Pa je sadni dan za nami ... hvala bogu!!! Za kosilo sem imela peceno sadje, za malico pomaranco in potem mi je bilo sladkobe do petka dovolj. Za vecerjo pa sem pojedla en paradajz, eno kumaro in pol cebule. Smrdim ko en tavelik, malo me zelodec boli, ampak ni sledu o sladkem okusu. Uspesno sem ga pregnala! A ni hecno, ce pa pojem celo tono cokolade, me pa nic sladkoba ne matra hahahahaha. V petek bom tudi namesto sadja za kosilo jedla paradajz in kumaro, ali pa mogoce kislo zelje. Karkoli, samo da ne bo sladko. Kokos, tudi mene dajejo isti problemi kot tebe in se tolazim, da bo ze bolje. Sicer pa bodo jutri za zajtrk spet suhe slive. Ampak namocenih pa res ne morem jesti, ker se mi prav gravzajo. Vse so sluzaste in zdrizaste, se huje pa je s figami. Upam, da bo pomagalo! Mici, na Tromejo si sla. Ojoj, saj to je pa kar visoko. A si kje blizu doma, da se kar tako mimogrede gor odpravis? Pridna si, pridna! Tudi sama sem bila na kratkem sprehodu, zdajle pa se pripravljam na telovadbo. Odpravim se v spalnico, kjer sem lepo sama in potem se zacnem pripogibati, mahati z rokami in delati trebusnjake. Sigurno je smesno za videt, ampak za lepoto vse!!! Bobby, prebranca si le privosci in zraven se solato in kruh. Kot ves za vecerjo pol manj in brez kruha. Navodila so zelo stroga: po 20 uri nic vec hrane! Jaz sem se odlocila, da cel mesec ne bom zraven jedla kruha. Tudi juhe ponavadi ne popijem, ker mi nekako ne gre po grlu navzdol. Ze tako juhe ne maram prevec. Meso iz juhe imam pa zelooooooooo rada, to pa ja :o). Sploh mi po glavi hodi samo meso in vedno bolj verjamem, da je to povezano s krvno skupino. Imam 0 in ta je menda najbolj "mesena". Ze ko domacim rezem salamo mi tako disi, da imam polna usta slin in zame je VELIK USPEH, da hitro ne vtaknem enega koleska v usta. A se kdo opaza, da se mu je izostril vonj. Zadnjic sem se pogovarjala s sodelavko, ki je pred tem jedla bonbon PocketCoffee in takoj sem jo zavohala, voham salamo iz sendvicev, voham ce pri sosedu pecejo jajca hahahahahaha. Bolje, da grem telovadit, ker se mi trebuh oglasa. Pridni bodite in lepe sanje vam privoscim. Marina5

Marina5  

član od: 6.10.2004

sporočila: 170

10. jan 2005 21:05

Gajla, tudi jaz najraje jem zvecer. Grizljam pa se raje :o). Pssssst, nikomur ne povej! Marina5

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

10. jan 2005 21:11

Kairos-spraševala si glede gobove juhe. Priporočam ti, da si jo pripraviš na Š dan-dodaš korenček in krompir in je odlična. Jelly, že Rožica ti je napisala, jaz si vsako jutro pripravim 2 deci vode z jabolčnim kisom in žličko meda. To mi je postala neka nuja brez tega skoraj ne morem začeti dneva....in pa seveda ena dolgaaa črna kava. Če se prav spomnim je to v Rinini knjižici celo priporočeno, da se spije ali pa kozarec donata (ne morem preveriti, ker sem zopet založila (pospravila) knjižico in je ne najdem).... Robi, glede količin hrane. Za kosilo naj bi pojedli poln krožnik za večerjo pa pol manj. Če si pa pripraviš zraven kakšno solato ali zelenjavo, pa skoraj sigurno ne boš pojedel toliko ali pa za večerjo še sploh ne boš lačen. Če je pa kriza pa na začetku pojej malo več in postopoma zmanjšuj do enega krožnika, tako da se boš privadil na manjšo količino. Na vodo se pa bosta oba z Galjo zelo hitro navadila in bo postala vajina zvesta spremljevalka 8jaz ne grem brez polne plastenke nikamor). Lp vsem, maychi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti